Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Slyšela jsem, že se občas domluví pak nějaká maminka, co je na mateřské a hlídá za pár korun dítě někomu jinému z okolí…Předevčírem bylo ve zprávách, že se letos zase více než deset tisíc dětí nedostane do školky
Nechápu, proč už to konečně neřeší!!!
Trvalý pobyt mít někde musíš, ne? Kam ti chodí pošta a tak? A hlavně, kde vůbec bydlíš? Ve které obci? Třeba bys mohla sehnat nějakou práci na doma…
Trvalý pobyt mít někde musíš, ne? Kam ti chodí pošta a tak? A hlavně, kde vůbec bydlíš? Ve které obci? Třeba bys mohla sehnat nějakou práci na doma…
Bohužel to je dnešní běžná praxe, já malého do školky dostala až na protekci a dozvěděli jsme se to až v září, že se uvolnilo jedno místo. Je to všude stejné, míst je málo. Já zase řeším problém, jakou najít práci na 8 hodin denně, bez víkendu, abych ho stíhala z té školky vyzvednout. Taky nemám hlídání
Na příspěvek na bydlení nemám nárok ze stejného důvodu, taky pronájem. A na pracáku se vypočítává posledních 12 měsíců rodičáku, co na tom, že jsem před nástupem brala skoro 30 a měla jsem 2 zaměstnání
Ale já bych se bez všelijakých podpor obešla, stačilo by mi najít práci. Stát by se měl podle mě zaměřit na zaměstnávání maminek po RD, aby to časově zvládaly a zvýhodňovat je u zaměstnavatelů, aby podporovali jejich přijetí a nemusí dávat příspěvky na bydlení a spol
V tvém případě je asi řešení nějaká práce z domova a nebo hlídání dětí, když už budeš mít svého prcka doma, tak k němu hlídat i jiné děti a přivydělat si
Je to šílené, byli jsme podat do 5ti školek přihlášku a nikde malého nevzali. A to jsem si říkala, že snad aspon jedna… bohužel známou nemám, co by mi hlídala dítko a paní na hlídání si účtují docela dost.
@Plecita trvalý pobyt mám u našich na vesnici i s malým a bydlím v Přerově. Práci na doma sháním už dlouho.
Dítě, kterému budou tři až v dubnu je malá pravděpodobnost, že vezmou - pokud to není nějaká vesnice nebo oblast, kde není moc detí. myslím, že až odejdou děti 2008 příští rok do školy, hodně se to ve školkách uvolní…možná. co dělat nevím, taky si říkám, jak to udělám, mám ted v dubnu termín na prcka a už ted řeším, jak to udělat s rodičákem, jestli si ho dát do konce srpna nebo doufat, že mi vezmou prcka v průběhu roku do školky…
@Anonymní píše:Škoda, že jsi z takové dálky, ráda bych ti prcka pohlídala.
@Plecita trvalý pobyt mám u našich na vesnici i s malým a bydlím v Přerově. Práci na doma sháním už dlouho.
@Anonymní píše:
Je to šílené, byli jsme podat do 5ti školek přihlášku a nikde malého nevzali. A to jsem si říkala, že snad aspon jedna… bohužel známou nemám, co by mi hlídala dítko a paní na hlídání si účtují docela dost.
já to spíš myslela tak, že bys hlídala ty jiné děti. A přivydělala si. Tohle je celorepublikový problém, všude chybí místa, takže by se určitě nějaká maminka našla ![]()
@Hadumi tak soukromá školka podle mě není pro samoživitelky. To by vydělávala jenom na ní ![]()
@mybaby pokusim se sehnat nejakou maminu, co by potrebovala pohlidat:) jen aby se taky takova nasla…no kdyby maleho nevzali pristi rok ani, tak to uz bych fakt nevedela co mam delat, ale to doufam, ze to uz vyjde.
No ale teď v dubnu mu budou teprve dva ne? Tak i kdyby ho vzali teď do školky, tak mu budou v září při nástupu 2,5 - takhle malé děti se neberou (v drtivé většině).
Nebo jsem to špatně spočítala? ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky, jsem sama na dvouleté dítko, které se narodilo v dubnu 2012. Do školky nás nikde nevzali a všude mají plno. Trvalý pobyt tady nemáme, jsme v podnájmu. Příští rok v dubnu mi končí rodičák a malého zdali vemou příští rok, tak nastoupí až v září. Ale na žádnou podporu tu nárok nemám, ani mít nebudu, jelikož jsem v podnájmu. Tak ted sama nevím, co a jak, aby jsme přežili. K rodičům možnost jít nemáme Děkuji za rady