Dokument o školkách - Česká televize

3
8.3.14 18:32

Dokument o školkách - Česká televize

Hledám rodiče dětí, které se nedostali do obecních školek na Praze 6.
Jako otec čtyřleté holčičky, která se už podruhé nedostala do školky, a s kterou trávíme denně 2 hodiny na cestách do nejlevnější soukromé školky, kde vyrůstá s o rok mladšími dětmi na 20 m/2 bez zahrady, jsem se rozhodl o tom natočit dokumentární film. Česká televize projevila zájem o jeho produkci.
Hledám proto rodiče dětí s podobnými a otřesnějšími případy toho, jak se obec stará o to nejcennější - o naši budoucnost.
Ozvěte se mi, prosím, co nejdříve na email ****@reziser.cz
Sháním také informace, do které školky chodili nebo chodí děti, případně vnuci starostky Prahy 6 Marie Kousalíkové, radního pro školství Prahy 6 Ondřeje Balatky a bývalého starosty Tomáše Chalupy. Za jakékoli zprávy předem dík, anonymita možná.
 děkuji

Karel Koula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
141
8.3.14 18:37

My jsme se letos nedostali, hlásili jsme se do MŠ Jílkova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.3.14 18:38

No to je mazec. No my jsme kousek, naštěstí máme vlastní radnici a číslo Prahy 17 (ale ve skutečnosti je to taky 6) u nás se teda snaží a otvírají a rozšiřují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
8.3.14 18:51

Učila jsem 14 let ve školce na Praze 6 ve Vokovické…je to děs…ale myslím, že je to tak teď všude…bohužel… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4077
8.3.14 18:55

Pan se vyloženě lituje, ve školním roce 1012-2013 se 3 letá nedostala taky do školky při zápisu ale týden 2 týdny po začátku školního roku nám řiditelka zavolala že se uvolnilo místo a to nejsme spádový.

A co se týče soukromých školek tak si pán vybral školku do které chodí děti protože se nedostaly do státní školky proto tam jsou jen prcci, ale například u letiště je školka za 6000kc měsíčně kde mají pro cca 40 dětí přes 200m čtverečních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.3.14 18:57

No u nás prý taky tak. Hodně děti odpadne a volají během roku dalším a dalším pod čarou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
8.3.14 19:01

Můžu vám do dokumentu dát smlouvu kterou jsem dostal od jedné soukromé školky :o), školka byla franfise jedné sitě školek školka zbankrotovala a majitel který jim prodal značku svou firmu převedl na bílého koně který byl v exekuci a mněl zakázáno nakládat s majetkem naložil nové s. r.o. a jede dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
8.3.14 19:05

Ja dite nedostala 2 roky po sobe. Ten druhy rok se údajně dostal diky dodatečnému rozšíření (v říjnu nečekaný telefonát, jestli dodatečně chceme), ale spis mi to přišlo trochu protekční (ve školce máme známou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
8.3.14 19:08
@Pypule píše:
Ja dite nedostala 2 roky po sobe. Ten druhy rok se údajně dostal diky dodatečnému rozšíření (v říjnu nečekaný telefonát, jestli dodatečně chceme), ale spis mi to přišlo trochu protekční (ve školce máme známou).

V průběhu roku to asi je o protekci a sympatiích, a taky o tom v kolika školkách to pán skusil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.3.14 19:14

Zkusili jsme to poprvé v osmi školkách, podruhé ve třech. I tak tam prskali. Jasně, můžem to zkoušet ve všech, nebo děti vozit na letiště, popř. někam letadlem. Sorry, ale tahle možnost se mi fakt nezamlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.3.14 19:17

A to MartinKa36: Pán se nelituje, pán je neskutečně nasraný, a to je rozdíl. Lituju ale všechny ostatní - jak rodiče dětí, co se také nedostali, tak rodiče dětí, kteří nejsou schopni empatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.3.14 19:22

To je naprosto příšerný, já díky bohu takovou zkušenost nemám, žiju v zahraničí 8o, ale taky tam nemusime byt vecne a Praha nas ceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
8.3.14 20:28
@Koulakac píše:
A to MartinKa36: Pán se nelituje, pán je neskutečně nasraný, a to je rozdíl. Lituju ale všechny ostatní - jak rodiče dětí, co se také nedostali, tak rodiče dětí, kteří nejsou schopni empatie.

Stežuješ si na soukromou školku kde mají děti málo místoa jsou tem jen mladší děti, a přitom jsi mohl vozit dítě do soukromé školky která je o řád lepší. A popravdě nevěřím že jsi nebyl schopen dostat 4 leté dítě do státní školky, když jseš spádovej, zkoušel jsi školky na praze 1?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
8.3.14 20:30

@Koulakac Nespadám sice do Phy6, ale je to problém na mnoha dalších místech ČR a systém přijímání/odmítnutí dětí do školek je na odstřel(nevzali mi dceru školky jelikož je narozená „až“ v červenci, ale přijali děti rozené o 2měsíce dříve s matkami na MD/RD. Fakt že mám nastoupit do práce nikoho nezajímá, aneb dej výpověď, jdi na ÚP bez možnosti práci najít, jelikož nemáš postaráno o dítě!!) Proto Vám fandim a doufám, že Váš nápad nezůstane jen u Prahy 6 :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
8.3.14 20:34

@Koulakac Chápu nas… z nedostatku míst ve školce, ale proč shánět informace o dětech a vnoučatech. Oni za to nějak mohou?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin