Zápis do MŠ ve 2 letech (Praha)

2282
6.3.14 22:13

Zápis do MŠ ve 2 letech (Praha)

Poraďte, prosím, ze zkušenosti - Má smysl jít ke školkovému zápisu již letos, když dítěti budou tři až v únoru 2015 (tj. až druhé pololetí)? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68945
6.3.14 22:16

Poptej se v MS, kam mas zajem se dostat, ja tu mam v dochazkove vzdalenosti dve, v jedne ji ani neprijmou k zapisu (musela by mit 3 roky do letosniho prosince, je taky unor 2012), ve druhe to pry muzu zkusit, ale sance prakticky nulova, totez rekla i pani prede mnou, a ta mela dite prosincove. Tipuji, ze to bude vsude dost podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
6.3.14 22:18

@Petulinaxx Kluk je v lednu, u zápisu jsem byla taky když mu byli 2. Do školky mi ho vzali do těch 3 let na 5 dní v měsíci a pak už chodil normálně. To už dnes prý zrušili, co jsem zaslechla, to omezení školky abys nepřišla o rodičák. Ale kvůli případné práci od 3 let věku dítěte, jsem zvolila takhle :) Nebylo to teda v praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
6.3.14 22:21

@Petulinaxx
podle me urcite ne…pokud nemas zname nebo doporuceni od Dr nikdo ho nevezme (statni skolka)
u nas cca 50tisic obyvatel a berou jen predskolaky a pak zbytek.

jak popisujes vekove tak to je spis do jesli :nevim:ted Vam teprve byly 2 roky a ne do skolky deti museli mit v den nastupu alespon 3roky a vam budou za pul roku, podle me nemate sanci.
Mame ve skolce tetu uciteku takze vim jak to chodi.
Deti se berou od nejstarsich po nejmladsi dokud jsou volna mista a pokud nejsi z maleho mesta nebo vesnice kde skolky potrebuji kazde ditko mezi skolnim rokem neprijimaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.3.14 22:28

@Petulinaxx ale dítě ti nevemou v kterékoliv školce…takže výzkum, kde berou je zbytečný…leda, že chcete v Praze koupit byt a podle školky budete byt vybírat…to jedině…a pak tam nahlásit trvalé bydliště. Bohužel je stále babyboom, dětí je mnoho…obecní školky berou vyjímečně děti mladší 3 let…spíš bych to pořešila na rok soukromou školkou, pokud na to budou finance. Asi se potřebuješ vrátit do práce, co? Pokud ti ta práce za to stojí (je super, pěkné peníze, baví tě…), hledej soukromou školku nebo jesle…

• Citovat
  • Upravit
448
6.3.14 22:29

My byli jen ze zvedavosti na dnu otevrench dveri. Synovi byly v unoru 2 roky a pani ucitelka nam rikala, ze budeme mit stesti, pokud ho vezmou v 3,5 v zari. Ze na trilete se urcite nedostane na vsechny. Berou predskolaky, pak ctyrlete a pak trilete fakt podle data narozeni, takze nejmensi sanci maji cerstve trileti… Pod tri roky vubec. A to tu mame hodne skolek. Praha-Repy

Příspěvek upraven 06.03.14 v 22:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
6.3.14 22:30

Běž tam, minimálně kvůli tomu, že za to dostaneš bod navíc u zápisu příští rok. Aspoň tak to funguje na P7. Já jsem to nevěděla a nešla tam, kdyby jo, tak nás tam vzali aspoň ve 3 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
6.3.14 22:34

@Petulinaxx Tak smysl to má. Malá je březnová a do státní školky jsem ji dostala. Podala jsem mnoho přihlášek.

Nejvíc mě na tom štvalo, že školky uveřejňovaly přihlášky a samotné zápisy všelijak, takže jsem zaplatila hodně peněz za potvrzení od lékaře. Poněvadž s každou jsem běhala zvlášť.

A potom jsem volala, osobně s dcerou školky navštěvovala a podařilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
6.3.14 22:34

@Petulinaxx Asi jak kde, třeba na Praze 14 vím o školce, která vzala lednové (konec ledna), což už od tvého února není tak daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
6.3.14 22:35
@Allee píše:
Běž tam, minimálně kvůli tomu, že za to dostaneš bod navíc u zápisu příští rok. Aspoň tak to funguje na P7. Já jsem to nevěděla a nešla tam, kdyby jo, tak nás tam vzali aspoň ve 3 letech…

Tohle presne resila kamaradka, ze myslela, ze bude mit nejaky bod k dobru. Rekli ji, ze si je nekam napisou, ale pak zjistila, ze se k tomu vubec neprihlizi a musi jet jen podle veku. Asi to vsude funguje jinak. Myslim, ze pravidla si urcuje kazda mestska cast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.3.14 22:35

S přijetím určitě nepočítám, ale jak píše @Allee i u nás (Praha 10), se při dalším zápisu dávají body za předchozí neúspěšné přihlášky.
Spíš mi jde o to, aby mě nevyhodili už mezi dveřma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
6.3.14 22:57

Nejsem z Prahy, ale se synem jsem byla na zapise kdyz mu bylo 21 mesicu a vzali mi ho;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
6.3.14 23:00

My jsme se včera byli podívat ve školce, berou pouze 20 dětí a my jsme měli číslo 40:). Počítám s tím, že mi je nevezmou (je březnová), syn byl únorový a vzali ho až ve 3,5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
6.3.14 23:04

V Praze je člověk rád, že mu vezmou čtyřletáka. Kamarádky dceru ted na Praze 6 nevzali a to jí v září budou 4 roky a pár měsíců :roll:

Můj syn se dostal do školky až na odvolání a to mu v září bylo víc jak 3,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
6.3.14 23:12

Memu manzelovi rekli u zapisu s nasi tehdy dvouletou dcerou, ze mu tu prihlasku snad ani nevezmou( tri ji byly az v na konci rijna). Trval nstesti na tom, ze ji tam necha, kdyz uz jsem zaplatila za lekarske potvrzeni. A kupodivu ji vzali, byla ve tride nejmladsi, myslim, ze hodne pomohlo, ze chodila predtim do jesli( a jeste se prihlizelo k zamestani obou rodicu) i kdyz i u nas uz to byl ve skolce tenkrat masakr s misty. Predloni jsem hlasila mladsi dceru, k zapisu sla jako tesne trileta. Ze tri skolek ji vzali v jedne, te nejvzdalenejsi, bez zahrady a s pracovni dobou, kterou v pripade manzelovy nepritomnosti doma nejsem schopna skloubit se svoji pracovni dobou, takze to vzdycky slozite resim. To uz se prihlizelo jen k veku, i tak si ale myslim, ze dostala plus bod za dochazku do jesli. Taky byla ve skolce nejmladsi. Nastesti ji vzali, jinak nevim, co bych delala, vsechny skolky soukrome otviraji v dobe, kdy uz jsem davno v praci.

Takze smysl to ma, ale s uspechem bych asi letos moc nepocitala. Treba ale budes prekvapena, tak jako ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin