Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nazdátek !
Mám na vás jeden dotázek. Jsem 25tt +0 a dneska na kontrole mě paní doktorka postrašila CS 2-3. Měknutí čípku 1-2 a směr čípku 1. ![]()
Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti.
Radka
Ahoj Radko,
strašení dr.nepodceňuj !!!! Radši toho moc nedělej,hodně lež a odpočívej.Já měla taky ve 24 tt CS 3 a porodila jsem předčasně 35+1.Vše je ok,ale měla jsem z předčasného porodu dost nahnáno.Já brala strašení doktora na lehkou váhu a takhle to dopadlo ![]()
pa,pa Yasmin
ahoj, zas az tak se bat nemusis
…
hlidat a setrit, polehavat bys mela, ale kdyby to bylo hodne spatny, tak ti k tomu dr. neco rekne, treba jako ze mas jen lezet a vstavat jen na zachod
nebo by te poslala do nemocnice, aby si te hlidali…
dneska se rodi tak malo deti, ze si kazdyho povazujou a hlidaji… takze kdyby tam bylo nejaky riziko predcasnyho porodu, urcute by to resila…
Ahoj Radko,
jsem podobný případ jako Yasmin. Od 24 tt nemocenská CS 3 a tvrdnutí břicha, další týden nemocnice - pozorování 8 dnů a pak dlouho nemocenská bez vycházek. Všechno jsem dodržovala a byla vyplašená - to jsem si tedy vůbec nepomohla, protože psychická pohoda je to nejdůležitější!!!. Rodila jsem předčasně 35+1tt (naprosto nepředpokládaně prokopl vak s plodovou vodou - čirou a já se nakonec paradoxně skoro neotvírala), Radimek je v pořádku.
Pokud jsi doma, dodržuj pokyny a nestresuj se, odpočívej, spi, koukej na TV, nechej se obskakovat… Po narození mimi na to už tolik času nebude. ![]()
Klidný zbytek těhu přeje Beruška
Ahoj, ja som mala CS3 uz v 19.tt, od 20.tt som mala pesar, ten to istil
Bola som doma, setrila som sa, zobkala MagneB6 no a nakoniec som dieta donosila. Ale urcite by som to nepodcenovala, predsa len je lepsie dieta donosit ako rodit predcasne.
Ahoj,
v 25tt. jsem jednou večer zjistila,že mám na kalhotkách narůžovělou skvrnku.Jelikož jsem po 5IVF,okamžitě jsem se zbalila a mazala do nemocnice na pohotovost.Na gyndě mě hodinu vyšetřovali a verdikt-začala jsem se otevírat-čípek je měkčí a kratší.
Dostala jsem na výběr-do 36tt ležet v nemocnici nebo doma.Zvolila jsem svojí postel a gauč.
Opravdu jsem ležela,chodila jen na záchod max.si ohřát oběd,když nikdo nebyl doma.Po 14dnech jsem byla na kontrole u svojí dr.,situace se zlepšila,dovolila mi jít občas na procházku okolo baráku,jinak zase polehávat.
Za dalších 14 dní se všechno srovnalo,dr. mi zvolnila režim,dovolila dokonce občas jet na návštěvu k rodičum.
Dneska jsem v 35tt.,všechno je OK,je pravda,že občas vyndám nádobí z myčky,utřu prach,denně jdu tak na 1/2hoďky ven,jednou týdně jedem nakoupit -jinak nic.Žádné vytírání,žehlení,gruntování.
Takže Ti držím pěsti,ať se Ti bříško srovná stejně jako mě.Nepropadej panice,mě dr. při poslední kontrole řekla,že by se ani nedivila,kdybych nakonec přenášela.Prý je to tak,že maminy kterým hrozí předčasný porod nakonec jdou na vyvolání a holky,které celé těhu jsou bez problémů,rodí předčasně .
Ahoj,
v 25tt. jsem jednou večer zjistila,že mám na kalhotkách narůžovělou skvrnku.Jelikož jsem po 5IVF,okamžitě jsem se zbalila a mazala do nemocnice na pohotovost.Na gyndě mě hodinu vyšetřovali a verdikt-začala jsem se otevírat-čípek je měkčí a kratší.
Dostala jsem na výběr-do 36tt ležet v nemocnici nebo doma.Zvolila jsem svojí postel a gauč.
Opravdu jsem ležela,chodila jen na záchod max.si ohřát oběd,když nikdo nebyl doma.Po 14dnech jsem byla na kontrole u svojí dr.,situace se zlepšila,dovolila mi jít občas na procházku okolo baráku,jinak zase polehávat.
Za dalších 14 dní se všechno srovnalo,dr. mi zvolnila režim,dovolila dokonce občas jet na návštěvu k rodičum.
Dneska jsem v 35tt.,všechno je OK,je pravda,že občas vyndám nádobí z myčky,utřu prach,denně jdu tak na 1/2hoďky ven,jednou týdně jedem nakoupit -jinak nic.Žádné vytírání,žehlení,gruntování.
Takže Ti držím pěsti,ať se Ti bříško srovná stejně jako mě.Nepropadej panice,mě dr. při poslední kontrole řekla,že by se ani nedivila,kdybych nakonec přenášela.Prý je to tak,že maminy kterým hrozí předčasný porod nakonec jdou na vyvolání a holky,které celé těhu jsou bez problémů,rodí předčasně .