Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
Jsem v začátku 4 tt a dnes jsem byla u doktora, jelikož mě tlačí pravá strana podbříška. Byla mi zjištěna cysta 3×3 cm. Prý je to normální a do 3 měsíců by se to mělo ztratit. Nikdy jsem žádnou cystu neměla.
Máte s tímto nějakou zkušenost? Prosím poraďte.
Moc se o fazolku bojím, čekala jsem na ní skoro 3 roky.
Moc díky za odpovědi
Lucka
Ahojky Lucy, neboj se, tvůj lékař určitě ví, jak se o tebe postarat. Já jsem měla v těhotenství cystu také, našli mi ji zhruba taky ve 4 tt. Byla jsem z toho pěkně vyplašená, bála jsem se o mimi. Ale i můj lékař mi řekl, že se nemusím bát, jenom si to při každé prohlídce hlídal. Tím, jak miminko rostlo, cysta ustupovala a najednou tam už po porodu při prohlídce prostě nebyla. Prý je to dost časté mít v těhotenství cystu, nějak se to tam utvoří a růstem miminka se většinou ztratí. Alespoň takhle mi to doktor říkal a také se tak stalo. Určitě se neboj, to tvému miminku neprospívá a doktor už si vše ohlídá. Já teď mám doma ročního rošťáka a vše je v pořádku.
Krásné a bezproblémové těhotenství, ke kterému mimochodem gratuluju a zdravé miminko přeje Šárka
Ahoj Lucko,
ja jsem mela cystu na levem vajecniku jiz 2 roky pred otehotnenim. Pan doktor ji pocitve hlidal pravidelnymi a castymi prohlidkami. Dokonce mi rekl, ze by nemela vadit v tehotenstvi. Ted na podzim jsem otehotnela a od te doby neni na ultrazvuku patrna - tedy zmizela.
Telo si samo poradi, myslim, ze tvemu miminku nic nehrozi.
Preji ti krasne a bezproblemove tehotenstvi a zdraveho drobecka.
Moc ti děkuji Šárko za povzbuzení, moc ho potřebuji.
Doktor taky říkál, že to je běžné, jen mě bude hlídat. Akorát se musím dát do psychické pohody.
Díky moc a gratuluji ti k prckov.
Lucka
Ahoj, chěla bych se taky podělit se zkušenosti. Jsem cca v 6 tt a mám také cistu ale je vše v pohodě dostala jsem od pani doktorky prášky Gynprodyl a je vše v pořádku. Čekám sice první miminko tak jsem taky ze všeho nervózni ale asi to zvládám v pohodě. Tak se taky neboj určitě to zvládneš a zmizí ![]()