Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 4.mimi..v pátek má dostat 2.dávku hexa vakcíny a 1.dávku prenevar - na pneumokoka.. pořád váham, jestli ten prenevar dát teď nebo jestli ho vůbec dát.. není to moc očkovat najednou hexu i prenevar?
Tak my jsme dostali 1 dávku hexy společně s prevenarem…a druhou to samé..a za 14dní jdeme na další.. první očko měl teploty..druhé už bylo bez teplot… ![]()
Já nedala a ani nedám, stačí že už takhle se nemůže vyhrabat už měsíc z následků hexy, a to to doktorka chtěla taky píchnout dohromady a div nevyhrožovala když jsem řekla že ne.
My to dali uz 3× dohromady a NIC, nebylo mu VUBEC NIC…dal se k tomu radsi vyjadrovat nebudu
Ahoj, já si to raději něchala rozdělit nejdřív hexa a pak za 14 dní prevenar a žádná reakce na očkování nebyla, když pominu, že byl protivnejší než obvykle ![]()
@jutinka píše:
Mám 4.mimi..v pátek má dostat 2.dávku hexa vakcíny a 1.dávku prenevar - na pneumokoka.. pořád váham, jestli ten prenevar dát teď nebo jestli ho vůbec dát.. není to moc očkovat najednou hexu i prenevar?
V motolským očkocentru přímo uvádí, že se nemají dávat dvě očkování naráz. Pokud je dítě zdravé, tak min. rozestup je 3 týdny a stejně jim to pediatři furt píchají dohromady
To je jak u blbých, tohleto ![]()
@Amber_1977 píše:
V motolským očkocentru přímo uvádí, že se nemají dávat dvě očkování naráz. Pokud je dítě zdravé, tak min. rozestup je 3 týdny a stejně jim to pediatři furt píchají dohromadyTo je jak u blbých, tohleto
Tak ono když pědiatr píchne očko i když je děcko nemocný tak není co dodat. já bohužel sama těžko posoudím, jestli to je rýma, nebo jenom poránu chrochtá ze suchýho vzduchu v bytovce…
Sto dětem se třeba nic nestane, ale to stéprvní pak má problémy a úplně zbytečně.. Kdyby pediatři dodržovali pokyny z příbalových letáků a odborníků na očkování, ne jen úředníků z ministerstva, že mají očkovat hlava nehlava, tak by možná ubylo neočkujících
![]()
@Koblížek21 Souhlasím.. Ke každému léku, který v lékárně dostanu, si vždycky čtu příbalový leták, a když je tam něco v rozporu s tím, co mi k tomu řekl doktor, okamžitě mu volám a zeptám se i v lékárně, pak se podle toho zařídím..
Nechápu, že příbalové letáky k očkovacím vakcínám našich dětí si nikdo u pediatra předem nežádá k prostudování ![]()
Taky jsme dali obě očko dohromady hned první hexa společně s prevenarem a taky dobrý, bez reakce, bez teploty, v září jdem na další a zase obě dohromady.
U dvojčat jsem prevenar chtěla a na doporučení neurologa (nedonošenci) jsme dávali zvlášť! i tak po prevenaru vždy byly šílený reakce…třetí dávku jsem nechala dát dohromady neb jsme to dlouho odkládali a prů. er! holky měsíc nesdpaly, prořvaný noci, horečky, nechutenství - děs a hrůza! a ještě pár měsíců potom měly narušenej spánek! nikdy bych už dohromady dát nenechala!
u třetího prcka jsem prevenar dát nenechala radši vůbec! bohužel to očkování nechrání před vším…mám vyzkoušeno a průběh pak ještě horší a za ty reakce po očku mi to teda nestojí ![]()