Musím nechat očkovat?

280
23.8.12 13:22

Musím nechat očkovat?

Holky, potřebuju poradit..Nina furt bojuje s nějakým ekzémem, prva to léčila sama dětská a teď už jsme byly i dvakrát na kožním, co mám doma mastí, mohla bych si otevřít lékarnu, ale zlepšení se mi nezdá žádné..Kůžičku má suchou drsnou, jako struhadlo a do toho červené pupínky, drobné, ale skoro všude, kromě zad a pod plenkou..Dětská nás chce očkovat, ale já se bojím, že se jí to ještě víc rozjede a vznikne z toho třeba atopák nebo co :think: Malá má 2 měsíce a pár dní, je to nutnost se nechat očkovat, nebo může počkat? Ona totiž tvrdí, že posunovat se to moc nedá či co. Jak byste reagovaly? Ještě dodám, že dětská jí hned předepsala kortikoidy (bylo to míchané z lékárny a já jsem to nevěděla), bylo mi divné, že se jí to den ze dne zázračně zlepšilo, tak jsem se jí pak ptala a ona, že jo, byly to kortikoidy :pocitac: to mi snad měla říct, když mi to psala, ne? Samozřejmě po vysazení je to zpět v daleko větší míře..ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
23.8.12 13:26

Můžeš počkat, ale připrav se na odpor své doktorky. Právo na to ale máš, v zásadě stačí podepsat reverz a je to. Doktoři někdy tvdí, že na tebe musí poslat sociálku nebo že jim za to hrozí postih, ale tím se nenech zastrašit. Kdyžtak zajdi do diskuze o očkování, tam ti poradí, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.8.12 13:27

Zkus konopnou mast pro mininka a jemne masirovani. s ockem bohuzel nevim. a to ti nerekla co to je???me mamka delala i masticky z bylinek a koupala me v nich, masticek jak v lekarne.bez masticek jen bylinky a vse zmizlo. dodnes nemam nic, jen obcas za krem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
23.8.12 13:28

Ahoj, ach jo, to máte problémy :( chuděra malá… našla jsem nějaký vypis na internetu, tak se zeptej doktorky, jestli je to očkování povinné…: „Pravidelné povinné očkování dětí stanovuje zákon. Pokud se rodiče rozhodnou, že své dítě očkovat nenechají a nemají k tomu opodstatněný důvod (např. lékařské doporučení), dopouštějí se přestupku a mohou být stíháni podle přestupkového zákona. Povinné očkování hradí stát ze státního rozpočtu.“ je to ze stránek : http://naockovani.cz/…ckovani-deti

Přejeme Vám hodně zdravíčka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
23.8.12 13:29

Jistě, že se to dá posunout i více rozdělit(dělají to tak s rizikovými dětmi),akorát o tom lékařka neví a zjištovat se jí to zřejmě nechce. Zkus si vydupat očkování třeba až kol.roku věku -to už budete vědět víc.
Co kožní nepomůže to oddálit? Nebo si zkus zavolat na radu do očkovacího centra v Motole, třeba by ti aspon rozepsali očkovací plán na později, nebo vakcíny rozdělili
PS: nejsem odpůrce očkování, ale cpát ho do dítěte s problémy už ve 2 měsících věku
to je síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.8.12 13:30

Posunovat rozhodně můžeš. Já se chystám druhé dítě očkovat nejdřív v 10 měsích. JE tady jedna uživatelka, myslím, že @terinka4444 a její holčičce(jak jsem četla v diskuzích) se po očkováné AE ošklivě rozjel :(

No co se týká kortikoidů…já si vždy čtu příbalové letáky. Myslím, že je lepší se vždy informovat víc než míň. Doufám, že tvoje holčička bude brzy v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
23.8.12 13:39

Já myslím že posunout se to dá určitě i do 6 měsíců. Zajdi do diskuze maminek co neočkují a ty ji poradí určitě. Já bych taky očkování odložila, kdybych měla dítě s takovým ekzémem.
A co se týče těch kortikoidů, ono to vypadá hůř než je. Já jsem četla studii, kde bylo napsáno, že lokální léčba kortikoidy je pro pacienta bezpečná, že je okolo toho zbytečná panika. Mluvím ale o léčbě lokální (masti). Léčba celková je něco jiného. Tak těch nežádoucích účinků je hafo. Ale říct ti to dr. mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
23.8.12 13:44

@vinnie Určitě odložit. Syn má zdravotní problémy, první hexu dostal v 10 měsících (schéma 2+1).

@pavlak5 píše:
Nebo si zkus zavolat na radu do očkovacího centra v Motole, třeba by ti aspon rozepsali očkovací plán na později, nebo vakcíny rozdělili

Co nás lékař poslal do očko centra do Motola, tak nám řekli, že pokud dítě nemá rakovinu či se po očkování už nedusil či mu není něco takhle závažného, tak nás jako nové pacienty nevezmou, že toho mají moc :nevim:.

Příspěvek upraven 23.08.12 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
23.8.12 13:44

Moji kluci mají AE ale očkování na to vliv nemělo..u staršího se to rozjelo po narození mladšího a mladšimu od narození a zmizlo to po změně kosmetiky(měl weledu!)Od té doby je to pryč, v životě by mě nenapadlo že zrovna weleda malému nesedne…jaký ekzém malá má? že tolik mastí a nic z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
23.8.12 13:45

Jinak samozřejmě očkování se dá odložit, ale tovje dr nevypadá že by tomu byla nakloněna:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
23.8.12 13:54

Děkuju moc za reakce, kožní říká, že o AE zatím nemůže být řeč, ale co to přesně je neřekla..protože kojím, tak mi dětská zakázala jíst téměř vše, od mléka přes vejce, ryby, koření až po zeleninu a ovoce..kožní řekla, že můžu všechno, pak se v tom vyznej..už jsem třikrát změnila prací prášek, koupala malou v Linole, pak v černém čaji..fakt nevím, co s tím, tak se očkování bojím..no, uvidíme, zkusím to uhádat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
23.8.12 13:56
@wildcherry píše:
Zkus konopnou mast pro mininka a jemne masirovani. s ockem bohuzel nevim. a to ti nerekla co to je???me mamka delala i masticky z bylinek a koupala me v nich, masticek jak v lekarne.bez masticek jen bylinky a vse zmizlo. dodnes nemam nic, jen obcas za krem.

to mě napadlo, že si ji udělám sama, domácí, ale zatím mám strach, někde jsem tu četla, že může vyvolat infekci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
23.8.12 13:57

Ahoj, nám na ekzém zabral krém od a-dermy, je sice dražší, ale pomáhá (ťuk ťuk) také prcka koupu jen obden (mimo velkých letních teplot) a to ve vločkách, koupíš je v lékárně, je to takový prášek pro atopiky :palec: …to že doktorka napsala kortikoidy a nic neřekla bych byla hodně naštvaná :cert:
a k tomu očkování - prcek dostal první injekci až po půl roce, musely jsme vyloučit neurologické problémy a pak se očkování teprve rozjelo…a když měl zrovna ekzém tak mu to očko taky nedala…takže je mu 10 měsíců a má za sebou teprve 2× hexu a 2× prevenar…já jsem se bavila s jedním odborníkem a ten říkal, že je dokonce lepší začít očkovat až po půl roce života mrňouska, pak prý nejsou takové neg. projevy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
23.8.12 13:58
@jenny.fields píše:
Posunovat rozhodně můžeš. Já se chystám druhé dítě očkovat nejdřív v 10 měsích. JE tady jedna uživatelka, myslím, že @terinka4444 a její holčičce(jak jsem četla v diskuzích) se po očkováné AE ošklivě rozjel :(No co se týká kortikoidů…já si vždy čtu příbalové letáky. Myslím, že je lepší se vždy informovat víc než míň. Doufám, že tvoje holčička bude brzy v pořádku.

příbalové letáky samozřejmě čtu, ale toto byla mast míchaná, jen kelímek bez názvu masti..až potom mi docvaklo, že to bude obsahovat kortikoidy, když to okamžitě zabralo a dr. to na další kontrole potvrdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
23.8.12 13:59

Tchyně mi nasušila měsíček lékařský, mám ji zkusit koupat v tom odvaru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek