Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsem, dnes jsme byli se synem (7 tydnu) na ockovani Rotarixem a na dalsi ockovani mame prijit za 4 tydny, s tim ze nam bude ockovat najednou Rotarix, Hexu i Prevenar 13… Me to prijde ze je to najednou moc
.
Mate take nekdo takovou zkusenost?
Predem diky za info ![]()
Neblázni a domluv se s doktorkou na rozumných rozestupech. V 9 týdnech dávat miminečku 3 očkování najednou je masakr. Sama z toho máš rozpoluplné pocity koukám…
Já osobně Prevenar ani Rotarix dávat nebudu a s hexou chci počkat ideálně do 6 měsíců, ale já budu mít už třetí dítko a u předchozích dvou jsem sbírala zkušenosi.
No to se to tady zase popere… ![]()
očkovat najednou dle ofic. doporučení lze.
Já jsem nedávala Rota vůbec a ostatníjsem nechala očkovat samostatně.
Ahojka… jakekoliv ockovani je pro telicko ditete zatezujici… myslim ze jiz ted v 7 tydnech je to nejak brzy na ockovani …ale budiz… ja bych na tvem miste nedavala rozhodne vice jak jednu vakcinu… kdyz si vzpomenu co me pred mnoha lety udelali kombinace dvou vakcin..dekuji pekne…predstava ze toto dam mojemu drobeckovy mne desi… pokud chces vsechny tyto vakciny ockovat, dej si mezinimy rozhodne delsi rozestup, a dbej na to, aby tve mimco bylo zdrave, a u vas vrodine taky nikdo nemel nejakou rymu, chripku ci jakoukoliv chorobu…
preji tobe i maloskokovy prubeh bez jakychkoliv komplikaci…
![]()
Příspěvek upraven 16.08.12 v 10:38
Ahoj nechala bych si očkování rozložit třeba jen po 14 dnech po sobě, přeci jen je to veliká zátěž a i když je to možné tak bych nesvolila.
Já mám doma nedonošeného syna, takže to u nás fungovalo trochu jinak, prvně musel svolit neurolog a musel mít krev v pořádku. Já vím, je to sice něco jiného, ale nedonošeným miminkám se právě nedoporučuje i dvě vakcíny dohromady, že mají hrozné reakce. A myslím, že to neplatí jen pro nedonošenečky. Syn je naočkovaný už hodněkrát a zatím neměl teploty nic, prostě žádnou reakci a to jsem očkovali hexu a pak po 14 dnech synflorix.
Na Slovensku po téhle kombinaci nějaká holčička zemřela…
Nedala bych to tak (ale nevím, zda je můj názor relevantní, nedala bych ani Rotarix, prvenar a hexu nejdřív v 6m, celý očkovací kalendář mi přijde v současné době hrozně zatěžující)
Kamoske tak dieta naockovali… a nic mu nebolo…moze sa to.
Moja doktorka davala malej vzdy iba 1 injekciu a potom za 2 tyzdne dalsiu.
Jinak ja bych s hexou taky cekala nejmene do 6M, a ostatni bych nedavala taky…
Se synem jsem zacala dle ockovaciho kalendare, s dcerou az v sesti mesicich. Kombinaci tri vakcin bych pichnout nenechala. Vzdyt je to proti zdravymu rozumu, uz hexa je sest ruznych ockovani.
Jo, jsem s obema detmi ve skluzu, s klukem v mensim, s holkou ve vetsim, buzerujou me kvuli tomu, ale nenadelaj nic.
Ahoj, já nenechávám píchnout ani dvě na jednou (hexu a synflorix), máme mezi tím rozestup 14 dní. Začaly jsme s tím tak, protože holky byly nedonošené, takže to navrhl doktor a i teď, když je jim 14 měsíců jsem to chtěla zvlášť. Podle mě to není takový nápor na to tělíčko (ikdyž někomu to ani dohromady neudělá žádnou reakci, ale proč to riskovat) ![]()
Ani omylem bych nedala. Rotarix bych nedala vubec, ten ani prevenar nebo synflorix. Davam pouze povinne.
Nenechala bych to dát najednou. Nám stačila reakce po samotné hexe ![]()
Tak já rotarix nechtěla, hexu s synflorixem sme začali očkovat až ve 4 měsících ale dohromady..
každopádně tři už se mi zdají moc ![]()
Ano, jde to. Nicméně je to mnohem větší zápřah na tělo a pokud se něco stane, nikdo ti nic nedá a oči pro pláč zbydou jen tobě. Nikdy jsem nikde nečetla studii o tom, že by děti, které měly očko rozložené či posunuté byly víc nemocné apod., proto nevidím důvod riskovat a dělat z tak malého miminka špíz ![]()