Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat kdy jste byli s dětmi na přeočkování Priorixem mi jsme první dávku dostali v 1,5roce a druhou mi řekl dr. že až ve 3letech což mi přijde divný švagrová s malím byli hned za 6 měsíců od první dávky .Jak jste to měli vy?
Dík za odpovědi ![]()
Tez jsme meli druhou davku za cca 6 mesicu po prvni.
Ale ono tam je asi nejake rozmezi, do kdy se musi ta druha davka pichnout, tak treba dr. bere az ten nejzazsi termin ![]()
Druhá dávka má být myslím nejpozděli do 10měsíců od první. My teda byli po 6měsících.
Jdeme taky po půl roce-první v 1,5 a ted ve 2 další. snad to rozdejchá, při první neměla žádné reakce(jak jsem se bála) ale ta druhá je prý snad ještě horší??? ![]()
My měli první v roce a půl, ted jsme měli jít na druhou ale manžel měl pásový opat, tak čekáme jeslti nebudem mít neštovice…druhá dávka musí být bud 9 nebo 12 měsíců od té první, ale ted si fakt nejsem jistá kolik, každopádně po roce a půl je to už dlouho
@nevsik Mara mel reakci na prvni, horecky, osypani… A druhou zvladl uplne v pohode, jako by ani ockovany nebyl. A co jsem slysela od kamaradek, tak u vsech deti probehla druha lip nez ta prvni davka ![]()
Ahoj v letáku je že první vakcína působí rok od aplikace. Tudíž přeočkování musí proběhnout do roka a rozmezí je půl rok až rok.
Posilující očkování nebo případně revakcinace (tedy přeočkování) se provádí nejdříve 28 dní po podání první (základní) dávky, častěji však 6-10 měsíců po primovakcinaci nebo i s odstupem několika let, tj. 7-14 let (v závislosti na národním očkovacím kalendáři).
@EvaG píše:
Ahoj v letáku je že první vakcína působí rok od aplikace. Tudíž přeočkování musí proběhnout do roka a rozmezí je půl rok až rok.
Mladší syn měl po druhé dávce horší reakci než po první. ![]()
Příspěvek upraven 14.08.12 v 13:43
@alifie píše:
Mladší syn měl po druhé dávce horší reakci než po první.
@sirkapatricie píše:
V očkovacím průkazu je napsáno-druhá dávka 21.-25.měsíc, v odůvodněných připadech lze i později. Není tam daná hranice dokdy…
To se omluvám, já si to spletla se žloutekou. Ale myslím příbalový leták, kde píší, že přeočkování se provádí 6 až 10 měsíců a v odůvodněných případech později.
To co jsem psala, patří ke žloutence typuA.
@EvaG píše:
To se omluvám, já si to spletla se žloutekou. Ale myslím příbalový leták, kde píší, že přeočkování se provádí 6 až 10 měsíců a v odůvodněných případech později.
To co jsem psala, patří ke žloutence typuA.