Nepovinné očkování - očkovat?

2400
31.7.12 16:10

Nepovinné očkování - očkovat ?

Ahoj všem, co se zajímají o téma očkování. Synovi je 6 týdnů a dnes jsme byli na kontrole. Doktorka mi řekla, že je možné udělat nepovinné očkování a napsala mi tři názvy na papír. Abych řekla pravdu, nemám důvěru v nic, co by malému mohlo přitížit a je to jen marketing. Nejradši bych neočkovala nic. Všimla jsem si, že je tu plno živých diskuzí o očkování, ale vůbec se v těch názvech nevyznám a většinou nevím, jaký si udělat názor. Chtěla bych stručně poradit od těch, které se o problematiku opravdu zajímáte, co očkovat a co ne. Já jsem se dnes doktorky zeptala, jestli by mi ta nepovinná očkování doporučila a ona mi na to vůbec neodpověděla. Pak se zeptala sestry, jestli ještě vynechala nějaké " info ". :-) Ale je to moje dítě a já jsem jí nerozuměla ani slovo a teď babo raď. Z těch povinných očkování by mě taky zajímalo..očkovat? Věřím, že některé z vás holky víte, co se za jakým očkování skrývá za úskalí a pomůžete mi se rozhodnout. Já bych do něj nejradši nepíchala nic. Díky moc za rady.

Ještě přidám, že strašné mi přišlo, když jsem se jí ptala, jak jsem psala, jestli by mi to doporučila pro malého, tak mi začala říkat částky, kolik se platí. Já jí řekla, že to pro mě nehraje žádnou roli, ale ona už nic nekomentovala. Tak to mi přijde až k smíchu, když se matka dítěte ptá, co jí to doktorka nabízí a ona na ní vyplivne ceny. :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5215
31.7.12 16:16

@dada12 ahoj, řeším to samé sice ještě miminko doma nemám ale i tak procházím diskuze ano či ne. U každého očkování by jsi měla asi zvážit jak velké riziko nákazy je, jinak povinná očkování jsou povinná s tím asi nic neuděláme :think:
když tak sem hoď co ti doktorka vypsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
31.7.12 16:20

Hodně se o očkování zajímám, ale tady se mi nechce moc rozepisovat protože se to tady za chvilku zvrhne do hádky. pokud chceš napiš mi SZ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
31.7.12 16:20

@dada12 Na tohle ma kazdy hrozne individualni a neobjektivni nazor.

Za sebe bych si nasla to ockovani, proti jake nemoci je a sama se rozhodla, jak moc se te nemoci bojis, pripadne, jak moc velke riziko treba u vas je.

Abych pridala svuj neobjektivni pohled, urcite bych sve dceri uz ted nic navic nedala.

• Citovat
  • Upravit
13770
31.7.12 16:21

Pokud to je nepovinné, tak očkovat asi nebudu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
31.7.12 16:22

Napsala mi :

Rotarix
Prevenar 13
Synflorix

Takhle mi to napsala na papírek ty tři slova. Vůbec žádný letáček, nic. Kdyžtak se pak podívám na net ale zajímá mě i váš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.7.12 16:22

V těch šesti týdnech ti nejspíš nabízela buď očkování proti rotavirům Rotarix nebo proti pneumokokům Prevenar/Synflorix, v očkovacím kalendáři se začíná s Hexou… víc mě toho nenapadá.

tady ti asi nikdo neporadí, co je nejlepší, načti si o tom něco a pak se rozhodni sama za sebe. všechno má svoje pro a proti

• Citovat
  • Upravit
teresa20
31.7.12 16:23

@dada12 byla jsi rychlejší :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12743
31.7.12 16:24
@dada12 píše:
Napsala mi :

Rotarix
Prevenar 13
Synflorix

Takhle mi to napsala na papírek ty tři slova. Vůbec žádný letáček, nic. Kdyžtak se pak podívám na net ale zajímá mě i váš názor.

najdi si něco o spolehlivosti a proti kolika sérotypů tě očkování chrání… pak se rozhodni jestli ti to za to stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
31.7.12 16:28
@paola white píše:
najdi si něco o spolehlivosti a proti kolika sérotypů tě očkování chrání… pak se rozhodni jestli ti to za to stojí

přesně tak, najdi si k čemu co je a pak zvaž co je pro miminko větší riziko, u každého to je jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
31.7.12 16:31

My nechali malýmu Rotarix (ten je do pusinky) a Synflorix - nechtěla jsem dávat ani jedno, ale pak jsem ten synflorix dala hlavně kvůli tomu, že chrání proti zánětům stř. ucha - kluci prý na to trpívaji víc jak holky a vim jak trpěl muj brácha když to dostal.. A ten Rotarix protože jsem četla článek když to dítě dostane jaký to mívá průběh, i když je to podle mně všechno jen reklama a reklamní tah, kdybych možná nečetla žádný články, nenechala bych z nepovinných nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.7.12 16:36

Abych řekla pravdu, otebřela jsi tady Pandořinu skříňku, prootže stejně jako je zastánkyň, tak tu nadješ i odpůrkyn. A je opravd jen na tobě, která ta klika má lepší řečnice, pardon psavkyně a kterí se jakoby ukecá. Teda ne že by to chtěly. prostě různé názory a různě hluboké názory. :nevim:

Za sebe, jsem neutrál, moje děti povinná očkování mají, co se týče nepovinných, tak například klášťovku jo (žijeme na břehu řeky), prevenar taky, neštovice třeba ne (když to má ve školce jeden, stejně marodí celá vesnice a kolikrát i někteří dospělí, takže se vyplatí „očkovat“ tímto způsobem)… a rotarix taky ne… :nevim:… ale je fakt, že kluci snáší očkování dobře včetně vlastního píchnutí injekce. Kdyby tomu tak nebylo, jakýkoli problém, reakce, taky bych IHNED NĚJAK názor měnila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
31.7.12 16:40
@peťulís píše:
chrání proti zánětům stř. ucha - kluci prý na to trpívaji víc jak holky

zánět středního ucha začíná téměř ve všech případech jako virové onemocnění, po zavlečení virů do středního ucha dochází k sekundární infekci bakteriemi nejčastěji stafylokokus aureus. pneumokoky způsobují zánět asi jen ve 20% případů
Synflorix chrání proti 10 sérotypům Prevenar 13 proti 13 sérotypům. Pneumokok má 93 sérotypů. Takže jaká je pravděpodobnost že očkované dítě onemocní otitidou? Víc než veliká.

Řekl ti tohle tvůj doktor??? :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
31.7.12 16:45

Ahoj, malý bylo 5 měsíců a nechala jsem jí píchat jen tu povinnou Hexu, zatím má za sebou 2 dávky. Z nepovinných nebudu dávat nic. Myslím, že do takhle malého tělíčka je i ta Hexa až dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
31.7.12 16:50

Je tu diskuze s názvem „maminky které neockujete, ozvěte se“ nevim jestli je ten název přesný. Tam se zeptej, holky poradí co a jak :kytka:
Jinak prevenar je očkování na 13 kmenů pneumokoků synflorix snad na 7 kmenů, teď si nejsem jistá a rotarix je proti rotavirum - je to živá vakcína. Žádné nepovinné očkování nedávám, stačila reakce na druhou hexu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek