2deti prirozene, 3. ivf?

Anonymní
23.4.15 23:40

2deti prirozene, 3. ivf?

Ahoj, je tu někdo kdo má 2 děti přirozené bez problémů a 3. nejde? Snažíme se o tretatko 2roky bez úspěchu, nejdřív jsem říkala, že umělý ani náhodou, buď třetí bude nebo ne, ale teď tak po třetím toužím, že zvažují tuhle možnost… anonym…nechci aby o tom kdokoliv věděl, díky Luc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1132
24.4.15 05:46

Prvni dve hned, treti bylo cca po peti letech, kdyz uz jsme to davno vzdali:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
24.4.15 05:59

Tri deti prirozene, ctvrte po peti letech snazeni IVF. Ale u nas to bylo slozitejsi, mezi tim bylo jedno zamlkle tehotenstvi, revize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.15 06:46
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo má 2 děti přirozené bez problémů a 3. nejde? Snažíme se o tretatko 2roky bez úspěchu, nejdřív jsem říkala, že umělý ani náhodou, buď třetí bude nebo ne, ale teď tak po třetím toužím, že zvažují tuhle možnost… anonym…nechci aby o tom kdokoliv věděl, díky Luc

AHoj, snad nebudu OT nebo se neurazíš, ale myslím že hodně žen, které podstoupily 1, 2, 4 IVF ti řeknou, že kdyby nemuseli, a nebylo to pro vytoužené první, že to nedělají. Kamarádka to podstoupila kvůli dvěma dětem, ale řekla mi, že kdyby to druhé nevyšlo hned napoprvé, že do dalšího IVF už nejdou..bylo to prý tak psychicky a fyzicky náročné, že by jim to za to nestálo. A já se ptám, proč chce žena, co má 2 zdravé děti, m podstupovat něco takového…jasně, touha po dítěti je silná, i kdyby bylo 1, 3 nebo páté…ale opravdu chceš huntovat tělo, nervy, rodinnou kasu? Není to třeba znamení, že už 3 mít nemáte? :nevim: ANonym kvůli té kamrádce, ne kvůli strachu z ukamenování :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30970
24.4.15 07:12

Vzhledem k tomu, ze nelze vyloucit zasadni negativni vliv ivf na zdravi zeny, tak bych jako matka dvou deti na ivf z vysoka kaslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
24.4.15 08:01

Tak ja budu reagovat, ja postoupila IVF pro 4.dite, mam svoji vymohlenou princeznu a kdybych do toho nesla zbytek života bych tu nenaplnenou touhu těžce nesla. Ja opravdu 4× otěhotněla ani nevim jak, po te revizi mam neprůchodné vejcovody, takže naše IVF bylo opravdu hodne „jednoduché“ minimální dávky hormonu, ten kdo bere antikoncepci jich ma urcite víc, žádné ISCI. Takže opravdu si nemyslím, ze jsem nejak extra zatizila svoje zdraví nebo ze by se cela rodina stresovala. Nebyla bych tak jednoznačná v názorech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
24.4.15 08:38

Já jsem také dvakrát otěhotněla hned a potřetí to najednou nešlo. A to jsem mezitím neměla ani žádné zákroky, zásahy atd… Skončili jsme v CARu, protože jsme to třetí moc chtěli. Tam mi řekli, že podle hladiny hormonu AMH jsem už neplodná a že jedině ještě zkusit IVF s razantní stimulací vaječníků. To se nám s manželem moc nechtělo. Přemluvila jsem doktora, že zkusíme nejdřív Clostilbegyt, moc se mu do toho nechtělo, že nám nemůže pomoc, ale pak mi ho na jeden měsíc napsal. Otěhotněla jsem hned - jen s tím Clostilbegytem a domácím snažením. Žádná inseminace, žádné IVF. V CARu na mě koukali jako zjara, jak to že jsem takhle otěhotněla v podstatě bez ničeho. No a teď po necelých dvou letech čekám neplánovaně a absolutně nečekaně čtvrté - takže tolik k mé údajné neplodnosti.
Prostě si myslím, že si tělo jen po těch prvních dvou potřebovalo chvíli orazit a pořádně se zregenerovat (byly docela rychle za sebou - necelý rok a půl).
Držím palečky, ať se brzo zadaří a hlavu vzhůru, určitě to půjde.

• Citovat
  • Upravit
156
24.4.15 10:34

Také máme 2 děti a asi 2 roky jsme se pokoušeli o třetí. Vždycky jsme chtěli více dětí. První dvě bez problémů a teď to najednou nešlo. Dlouho jsme přemýšleli nad umělým a nakonec touha po třetím prckovi zvítězila. Manžel měl špatný spermiogram. 3 x jsme zkusili IUI a nakonec po dlouhém přemýšlení jsme šli i do IVF. Někdo by si asi klepal na čelo, má dvě zdravé děti, tak proč? Ale já mám teď doma ročního chlapečka, jsem moc šťastná a vím, že bych své rozhodnutí zpětně nezměnila. O IVF neví ani rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.15 19:25
@Anonymní píše:
AHoj, snad nebudu OT nebo se neurazíš, ale myslím že hodně žen, které podstoupily 1, 2, 4 IVF ti řeknou, že kdyby nemuseli, a nebylo to pro vytoužené první, že to nedělají. Kamarádka to podstoupila kvůli dvěma dětem, ale řekla mi, že kdyby to druhé nevyšlo hned napoprvé, že do dalšího IVF už nejdou..bylo to prý tak psychicky a fyzicky náročné, že by jim to za to nestálo. A já se ptám, proč chce žena, co má 2 zdravé děti, m podstupovat něco takového…jasně, touha po dítěti je silná, i kdyby bylo 1, 3 nebo páté…ale opravdu chceš huntovat tělo, nervy, rodinnou kasu? Není to třeba znamení, že už 3 mít nemáte? :nevim: ANonym kvůli té kamrádce, ne kvůli strachu z ukamenování :nevim:

neurazim se vůbec, přesně tohle jsem řekla gyndařce na preventivní kontrole v lednu, že kdyby to bylo 1. nebo 2. dítě, tak už jsem dávno podstoupila alespoň nějaké vyšetření, že takhle je to jiné…

jenže jsem vždycky chtěla 3.děti, bojim se, že si to budu vyčítat, že jsem pro to neudělala vše…

dr. si myslí, že problém bude u partnera, já jsem dle vyšetření u ní naprosto v pořádku, MS pravidelná, ovulaci na sobě bezpečně poznám. Dneska jsem se o tom přítelovi zmínila, že asi bude chyba u něj a souhlasil, že bude jíst teď 3měsíce vitaminy a po létě to ještě zkusíme.

@kačka25 a myslíš, že nějak při ivf ovlivnili pohlaví? já mám totiž 2 kluky a říkala jsem si, že kdyby došlo na ivf, tak by se dala nějak zajistit ta holka :D i když vím, že to není v čr legální…

Luc

• Citovat
  • Upravit
pavlats
25.4.15 07:46

Manžel ať baští nejen vitamíny ale hlavně i zinek a selen - pozitivně ovlivňují spermie.
A pohlaví u IVF u nás zatím ještě (asi naštěstí) ovlivnit nejde. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.15 00:43

Ahoj holky, tady zakladatelka, dneska jsem si vzpomněla, že jsem tohle téma zakládala a je To téměř 7měsíců, pořád nic a já tak po 3.toužím ze to snad ani není možnyt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.