Byl tu někdo darovat oocyty?

Anonymní
16.4.15 16:53

Byl tu někdo darovat oocyty?

Byl tu někdo darovat oocyty-vajíčka? Proč jste do toho šly, co vás k tomu vedlo? Jak vám to dopadlo? Přemýšlím nad tím, ale zatím nevím, rizika a pak psychická stránka, kamarádka je neplodná a čeká na dárkyni. Děkuji za zachování anonymu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
275
16.4.15 17:28

Myslím, že darování musí být anonymní. Já bych vajíčka nedarovala. Co ty víš jestli se TVÉ dítě nezamiluje do „tvého“ dítěte. A pak že se rodí postižené děti… Natož abych se dívala na to že kamarádka vychovává moje dítě. Ne ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.15 17:54
@Petra131 píše:
Myslím, že darování musí být anonymní. Já bych vajíčka nedarovala. Co ty víš jestli se TVÉ dítě nezamiluje do „tvého“ dítěte. A pak že se rodí postižené děti… Natož abych se dívala na to že kamarádka vychovává moje dítě. Ne ne :nevim:

Ale tvoje dítě by to nebylo, dítě by to bylo té, která ho donosí, porodí a vychovává.

• Citovat
  • Upravit
9452
16.4.15 18:31

@Petra131 Vidim to stejne, nesla bych do toho, ale to uz zde pisu po xte. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.4.15 18:44
@Petra131 píše:
Myslím, že darování musí být anonymní. Já bych vajíčka nedarovala. Co ty víš jestli se TVÉ dítě nezamiluje do „tvého“ dítěte. A pak že se rodí postižené děti… Natož abych se dívala na to že kamarádka vychovává moje dítě. Ne ne :nevim:

souhlasím, nevěřím tomu, že to někdo dělá pro dobrou věc… spíše jen pro peníze.
Ale to je jen můj názor… znám takovou která by darovala všechno za co má peníze a krev bezplatně to jí ani nenapadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
16.4.15 19:04

@JaneDoe Taky uz jsem slysela nazor, ze je to super brigada. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
16.4.15 19:11

Taky myslím, že se z toho stala nechutná brigáda a nechutný byznys a z hlediska psychologického je to fuj.

• Citovat
  • Upravit
1437
16.4.15 19:15
@Anonymní píše:
Ale tvoje dítě by to nebylo, dítě by to bylo té, která ho donosí, porodí a vychovává.

Ale DNA by mělo tvou a tudíž by biologicky bylo nevlastní bratr/sestra tvého dítěte. To je prostě fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.15 19:29

Zrovna tohle resime ted doma. Ne teda darovana vajicka, ale spermie. Manzel deti mit nemuze. Pochvaleni bud vsichni, co se k darcovstvi odhodlaji. Bez nich bychom zustali bezdetni. Kdo nezazil, nepochopi.

• Citovat
  • Upravit
31672
16.4.15 19:54

Já bych do toho nešla. nevadilo by mi, že někde běhá dítě z mými geny, to vůbec, ale ty hormony před odběrem, to ani omylem. zdraví má jenom jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
16.4.15 19:58

Nerozumím tomu, že to někdo dělá převážně jen pro ty prachy.
Maximální částka, kterou ty holky dostanou je nějakých 23.000Kč a za tuhle částku to opravdu nestojí, jak z hlediska zdraví, tak z hlediska psychologického-někde by běhalo dítě s mými geny :,(.
Poradila bych všem holkám, které si z toho udělaly jen nechutnou brigádu, aby si zaplatily letenku do USA a tam darovaly za podstatně větší peníz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.15 20:20

Byla jsem na tom a nedělala jsem to pro prachy, ale je pravda, že zadarmo bych nešla. Pokud tě něco zajímá, tak konkrétně na fb je skupina, která je na toto zaměřená, odpoví ti na všechny otázky, ženské si tam píší zkušenosti, pocity, názory. Otázka typu: proč jste do toho šly je tam hodně častá. Není to legrace, je to nápor na psychiku, ale to všechno příjde, až už není cesty zpět. Do té doby to vypadá docela jednoduše. Všechny ty rizika si ani neuvědomíš, až to vidíš na tom papíře, co musíš podepsat. Víckrát už nejdu. nemám černé svědomí, spíš dobrý pocit, že bude někde vytoužené miminko. Neberu, jako že je moje.

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
16.4.15 20:25

No pro mě by to bylo stejné jako dát dítě k adopci. Rozdělit se mohu o trochu krve, chleba, ledvinu, ale o podstatu svého bytí, svoje potomstvo? Rozum a srdce mi to nebere, já bych nemohla. Pořád bych na to dítě s mými geny myslela.

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
16.4.15 20:27
@Anonymní píše:
Byla jsem na tom a nedělala jsem to pro prachy, ale je pravda, že zadarmo bych nešla. Pokud tě něco zajímá, tak konkrétně na fb je skupina, která je na toto zaměřená, odpoví ti na všechny otázky, ženské si tam píší zkušenosti, pocity, názory. Otázka typu: proč jste do toho šly je tam hodně častá. Není to legrace, je to nápor na psychiku, ale to všechno příjde, až už není cesty zpět. Do té doby to vypadá docela jednoduše. Všechny ty rizika si ani neuvědomíš, až to vidíš na tom papíře, co musíš podepsat. Víckrát už nejdu. nemám černé svědomí, spíš dobrý pocit, že bude někde vytoužené miminko. Neberu, jako že je moje.

Nedělala jsi to pro prachy, ale zadarmo bys nešla? Promiň, ale co je to za blbost? Jedno vyvrací druhé…

• Citovat
  • Upravit
9452
16.4.15 20:27

@Bondatrova Ja bych do toho nesla ani za 300 000.Proste s tim mam citovy problem. Brala bych to, ze sem se zrekla sveho ditete. Proste to tak mam.Je hezke, kdyz nekdo daruje s tim, ze chce nekomu pomoct, ale ja bych do toho nesla. A to ne, ze by se penize nehodily. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.