Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jak jste sehnali byt ke koupi v Praze? Už sháníme delší dobu menší byt kolem 40-50m, klidně panelák. Ale zdá se to nemožné - vždycky jak se nám nějaký líbí, okamžitě píšu makléři, ale vždycky nás někdo předběhne… A to máme financování zajištěné a už při prohlídce řekneme, že ho berem. Jak jste sehnali byt vy? A kdybyste věděli o nějakém, klidně dejte vědět.
@Lu1234 píše: Více
My kupovali 2 roky byt v Praze, buď nám ho vždycky někdo vyfoukl, přeplatil, nebo jsme si chtěli ověřit nějaké věci ve smlouvě apod. zatímco někdo na to kašlal a na prohlídku už šel s hotovostí
Chce to trpělivost no.
No v té Praze to máte mazec teda…
u nás na Sm se byty prodávají i několik měsíců… zcela běžně.. i domy..
v případě super nabídky týdny… jen zcela výjimečně Hned…
ale tak jistě, lokalita nelze srovnávat..
i tak bych tohle teda v Praze nepodstupovala, asi by mi z toho i z těch cen tam praskla cévka ![]()
třeba za pět šest mega máš u nás krásný domek… klidně i ve městě…
krásný panel 3+1 v okresním městě 2,5… v Opavě 3,5…
Praha je šílená prostě…
Já kupovala byt 2+kk před 2 lety. A bylo to docela v klidu, ještě byl prostor trochu smlouvat o ceně. Možná to bylo tím, že inzerovaná cena byla lehce nadsazená nebo to byla jen náhoda ![]()
Kupovala jsem 2kk před rekonstrukci před 3 lety. Měla jsem hotovost a podařilo se hned. Podle mě jak má někdo hotovost, tak má přednost proste.
To bude asi cenou. Hledáte asi něco levného a někdo vás přeplatí.
Tady ma JRD hodně 2kk a volných, ale jsou drahé
Je to tak, teď jde většina bytů do nájmů, lidi je nechtějí pouštět (což je logické)… Možná developerské projekty - i ty hotové, furt mi blikají reklamy na koupi bytů a právě takovéto menší tam zůstávají (ale je to de facto skoro mimo Prahu, ale pořád na metru)…
@Anonymní píše: Více
A ten je ale zrovna dobrý, protože má kolem dobrou infrastrukturu, školy, obchody, les, tam ta cena zas tak přepálená není (v dnešním měřítku, kdy se v Praze pod 6 mega nedostane skoro nikdo)…
No tak jedine koupit v novostavbe nebo ve výstavbě, ale je to raketa. Tchyne se kouka po 2kk s výtahem a chce balkon a je to teda bída s nabídkami, novostavbu neufinancuje…
Kupovali jsme ted garsonku a museli jsme hned na prohlidce. Praha.
Pak uz stourani ve smlouvach prekvapive proslo, ale taky jsme se bali, ze zkusi jine zajemce, co podepisi co jim predlozi a bude.
@Anonymní píše: Více
Koukame taky a treba druzstevni developerské projekty jsou rozprodane nez se dostanou do nabidky
Nekdo vas preplati. Bratr po dvou letech v Praze koupil byt, predrazeny, nakonec se domluvili na sleve myslim 200 tisic, z duvodu ceny nebyli zajemci. Jinak kam prisli, vse mizelo pred ocima. Ale nebrali ho hned na prohlidce, meli vyssi pozadavky nez jen vyhodnou cenu. Zalezi, jakou mate hranici a po cem presne se divate.
Muze to byt i smula, kdyz jsme se s ex pred lety rozesli, oba jsme zacali kupovat 2+kk v Praze, ja koupila hned prvni a on tak 15. a az nejak po roce. Ja byt davno mela a on me bavil neuveritelnymi historkami z realitniho trhu. Kazdopadne levnejsi 2kk jsou nejzadanejsi zbozi, no. My pak ten nas 2kk prodali a do ted me trochu mrzi, ze jsme byli v situaci, kdy byla pro nas hypo nerealna a na vetsi jsme proste potrebovali finance (3 deti…).
My kupovali vloni. Vyber byl solidni, vetsina ani hnef nezmizela, ikdyz jeden sel jeste aukci. Ale vzdy byly v necem horsi, tak proto. Kazdy den jsem projizdela novinky na realitnich serverech. A diky tomu, ze jsme se ozvali prvni a meli hotovost, tak byl nas. A taky jsme chytli super puvodniho majitele, ktery nam nechal vikend na rozmyslenou…