2kk v Praze. Nemožné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
21.5.24 18:25

Já jsem si koupila pražské 2kk tak, že jsem potvrdila zájem hned na prohlídce. Bylo ale v původním stavu. Ne ruina, ale takový celý špinavoučký :D a po čase jsem šla do celkové rekonstrukce. Ten byt se asi nikomu jinému nelíbil. Ale po 5 letech je jeho hodnota teď o 50% větší než při koupi a je přesně podle mých představ. I se započtením rekonstrukce bych ho prodala s výrazným ziskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
21.5.24 20:13

Vždyť pořád nabízejí, třeba teď jsem viděla několik podobných bytů prodávat v ulici Čenětická v novostavbě. Na Praze 4 je na Seznamu v realitách asi 80 bytů na prodej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
21.5.24 20:59
@Da12 píše: Více

Jenže přijdeš na prohlídku, řekneš rovnou, že ho bereš, a oni na to, že jsi druhá, třetí v pořadí. Byty samozřejmě vystavené jsou, ale když na ně zavoláš, tak řada z nich už je fakticky pryč - mají podepsanou rezervaci a čeká se na platbu, do té doby je pořád inzerují.
Jeden makléř mi říkal, že každá realitka má na sebe navázané kontakty a když se objeví zajímavá příležitost, rozeberou si to dřív, než jde do inzerce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
21.5.24 21:18

S novostabama je to taky tak. To, co visi venku jsou byty, ktere uz byly nabuzene neverejne a casto se jen dohaduji finalni podminky nebo se ceka na platbu.

@Lu1234 píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 21:33

My nechavali byt nacenit, odhadce nam rovnou rekl, ze by mel zajemce a muze rovnou domluvit termin, ze byt vypada moc dobre. Takze teoreticky by se ani do ofiko nabidek nedostal, kdyby ano, uz by byl rezervovany. My jsme to resili cele jinak, ale byli jsme prekvapeni jejicj chovanim.

• Citovat
  • Upravit
288
21.5.24 23:55

@Lu1234 v jaké lokalitě a kolik za něj chcete dát? Nový nebo k rekonstrukci - kompletní nebo částečná? To asi taky hraje svou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
22.5.24 07:21
@mahebka píše: Více

Obojí, ale stav musí být zohledněný v ceně, když je to vybydlené. Často je rekonstrukce 20 let stará, dneska už nemoderní, taky je na tom vidět opotřebení, a prodávají to pomalu jako nový byt. Setkali jsme se i s tím, že byl byt čerstvě po rekonstrukci, na fotkách hezký a ve skutečnosti to bylo jen naoko - odfláknuté, všechno by se muselo dělat znova. Přitom cenovka kvalitně rekonstruovaného bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
22.5.24 07:36

Ty byty v té Čenětické nabízejí již nejméně rok. Bydlím blízko, a vím, jak se to stavělo. Takže žádné zamluvené to není, ale pořád volné. Také mají dost bytů k prodeji ve Výstavní, tam to bude již skoro hotové a je to velký komplex. Tyto byty prodávají již asi tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
22.5.24 07:38

K tomu me napada kdyz jsem kdysi kupovala soucasny byt, tak podle fotek v inzeratu hruza. Nakonec jsme se na nej sli koulnout ze zoufalstvi a protoze to byl neobvykly pudorys v dane lokalite.
A teprve nazivo se ukazlo, ze je jen realitak idiot, co neumi udelat fotky, byt je v pohode a treba kdyby vyfotil vyhled z lodzie, tak uz davno v nabidce neni, protoze ten byl proste nadherny (a pravdepodobnost, ze ho zastavi je malickata).
Na druhou stranu pro nas plu, protože byl diky neschopnemu panovi z realitky ve sleve ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
23.5.24 22:24

@Ornwen jak píšeš o fotkách nemovitostí, úplně si vzpomínám, když jsme taky prodávali, sice ne byt ale dům, a makléř tam sezval aranžérku a fotografa, načančali, nafotili, video prohlídka taky a jen tak jedním uchem jsem slyšela makléře, jak si stěžoval na jiného fotografa, že mu poslal hnusné fotky a přece fotky zvyšují cenu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nooooo fotky (resp.to naaranžovaní a kudrlinky okolo) můžou ukazat, co si můžeš z nemovitosti vytvořit, ale cenu tvoří stav nemovitosti, lokalita, dostupnost služeb, výhledy atd a to nemám vysokou makléřskou. Viz nyní kamarádi se snaží prodat přes makléře dům (cena normální), měli home staging (kudrlinky a naaranžování) a furt neprodali oproti sousední obci (vybavenost stejná), kde prodal majitel (tedy bez agentury) během 3 týdnů (fotky bez aranžování, alias jak vejdeš, tak vidíš)… kde je tedy problém? Chtějí lidé spíš odobní kontakt s majitelem nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.5.24 22:35

Kamarád dává maklerum něco bokem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...