Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kolem roku děti přestávaly mít potřebu spát přes den. Ve 2 spaly leda tak v autě, když byly unavené.
Noční spánek by mohl být delší, ráno se brzy budí, ale jestli jí to takhle vyhovuje, tak proč ne. Stejně to moc neovlivníš.
@klkakla Právě že noční spánek je dost dlouhý. Jen ráno se budi brzy, protože večer opravdu brzy usína.
@balkanka Dvouleté dítě by za den mělo naspat 11 - 14 hodin, tohle je o něco méně.
Moje obe deti kolem 2. roku chtely bojkotovat spanek, ale protoze oba chodili do detske skupiny kde se spalo a cekala je skolka, kde se spalo, tak jsem na spani trvala a nastesti se chytli a zase spali. Dcera prestala spat pak az v 5 letech, ale jeste ted nekdy usne v aute. Syn ma 3,5 a taky porad spi. Jsou dny kdy vynecha, ale neni jich moc. Nicmene oba byli kolem tech dvou let dost presvedceni, ze uz se spat nebude. Jsem rada, ze sme to prekonali
Mé děti od 2 let nespí přes den a teda nechodily nikdy spát v 18:30. Celkově mají menší potřebu spánku, stejně jako já. Nyní jsou prvňák a předškolák, chodí spát ve 22:00, vstávají v 7:00, o víkendu v 7:30 ![]()