Usnínání po odstavu, jak na to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
12.2.26 12:38

Usnínání po odstavu

Zdravím maminky, mám problém s odstavem syna. Je mu 2,5 roku a noční kojení už mi dávalo fakt zabrat. Řekla jsem si, že je na čase kojení ukončit úplně a tak jsem mu před týdnem řekla, že mlíčko už nebude a prso od té doby neměl. První večer bylo usínání náročné a to jsem čekala. Odměnou byl spánek celou noc a já si říkala, že to za to stálo… Jenže od té doby je usínání horší a horší. Syn vymýšlí, běhá po bytě, přesouvá se z jedné postele do druhé, z pokojíku do ložnice a zpátky, noční nájezdy lednice na jogurt. Do toho mě kope, mlátí, tahá za vlasy a vzteká se. Nenechá se pochovat, nechce poslouchat pohádku, písničky, nechce se přitulit. Chápu, že neví jak usnout a je z toho frustrovaný, prso mu chybí atd, ale mám kromě něj i pětiletou holčičku, která také potřebuje pomoct s usínáním a s ním za zadkem nejde ani přečíst pohádka, když mi u toho skáče po zádech, segru bouchá, tahá mě do jiného pokoje. Manžel už toho má také plné zuby, už jsme se kvůli tomu zhádali, že jsem se s ním ani nedomluvila a rovnou odstavila, ale fakt mě nenapadlo, že z toho bude takový problém. Dceru odstavit bylo snazší, byla jsem těhotná a mléko se netvořilo, tak prostě ležela, četla jsem jí pohádku dokud neusnula. Také usínala dlouho, ale stačilo číst, žádný vztekání, mlácení. Jsem z toho zoufalá, denně brečím vyčerpáním, vztekem, už jsem na něj i sprostá, veškeré sebeovládání končí o půlnoci, kdy jsem už na hraně sil. Jediné „štěstí“ je, že jsou teď děti nemocné a nemusíme vstávat do školky, to bych už vůbec nezvládala. Takhle se aspoň můžu ráno dospat.
Nemáte nějakou radu, jak mu pomoct s usínáním? Poprosím konstruktivní. Že jsem to celý udělala od začatku blbě mi už řekl manžel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8384
12.2.26 12:44

Přemýšlím proč jsi to, podle manžela, udělala od začátku celé špatně? Nejsi první ani poslední matka, která dítě odstavila od kojení :think: a ano, ne vždy to probíhá bez problému.
Jak to má syn se spánkem přes den, že má tolik energie do noci? Ani manžel ho neumí uspat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1840
12.2.26 12:48

Zkus synovi dát večer homeopatika cofea cruda 15ch. Neví, jak se zklidnit a tohle mu pomůže se to naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.2.26 12:50
@izabe píše: Více

Manžel ho nikdy neuspával, jen párkrát, když jsem nebyla přes noc doma, ale vždycky pak nadával, zřejmě to vypadalo jako teď u mě. Přes den spí přibližně hodinu a půl, ale poslední týden to bylo hodně specifické, např usnul v autě, přes den nespal (dospával dopoledne to pozdní usnutí). V podstatě když se stalo, že usnul přes den, byl vzhůru třeba do dvou do rána. Unaveně vypadal treba už v 8, ale neusnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
12.2.26 12:59
@Aňa281 píše: Více

Tak hlavně si prosím tě nemysli, že jsi hlavním viníkem toho všeho ;) musíte se prostě naučit nějaký rituál na usínání, který mi sedne. Hlavně bych se nevracela zpět ke kojení, pak byste bojovali ještě více s odnaucenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
12.2.26 13:40

Ja musela v dobe odstaveni uspavat zase pohupovabim na mici, jako kdyz byl miminko. Ale bylo mu teda jen rok a pul a mel asi devet kilo… Pak uz jsem plynule presla na uspavani v naruci/v posteli vedle. Takhle jsem to bohuzel musela delat i v noci, kdyz se vzbudil na mliko, ale to bylo jen tyden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.2.26 13:48

Pokud jsi syna uspávala kojením, tak to bylo špatně. To se nedivím, že vyvádí. Nejdřív je potřeba dítě naučit, že se nakojí a usíná až poté. Ne kojit do usnutí. Teď to už budete muset vydržet a děti uspávat ze začátku odděleně. Ty syna, on dceru. Až se to ustálí, tak teprve oba najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
12.2.26 13:54

Nevim, co jsi udelala blbe, nemelas ho odstavit nebo co? Pokud jsi citila, ze je cas, tak v poradku. Kazde dite reaguje jinak- sama to vidis, dcera byla v pohode, syn neni. Ja se trapila s prvnim, chvili nechtel o posteli a usinani ani slyset, to bylo sproste slovo co vyvolavalo zachvat kriku, tak se priznam, ze jednu dobu jsem delala i to, ze jsem ho nalozila do auta a nekam jela tak, abychom se vraceli vecer a usnul mi cestou. Nebo jsme naprosto nevychovne sedeli u televize, pustila jsem si tam neco, co hi nebavilo, az usnul. Spatne spal od narozeni a uplne ho to neopustilo, takze mi to bylo napul jedno, hlavne, ze nejak spal…taky jsem v te dobe byla tehotna, unavena a manzel kvuli praci nebyl doma pondeli-ctvrtek, takze jsem na to byla sama…slo o preziti :mrgreen:
Tohle nejhorsi obdobi trvalo mesice, ale nakonec preslo, pak se naucil usinat „normalne,“ vetsinou u cteni knizky. Pozdeji se ukazalo, ze neni uplne neurotypicky, tak to pro nej byl fakt narocny prechod.
Manzel je jen chytry, nebo ma i nejaky navrh? U nas prave pak docela zabralo, ze kdyz manzel.byl uz zase pravidelne doma, mel. z toho syn velkou radost a byl ochotny chodit spat s tatinkem.

Jeste teda dodam, ze to nebylo uplne po odstavu - sice se to tak asi zretezilo, protoze brzy po odstavu mi prestal spat pres den, a pak se postupne dopracoval k tomu, ze nechtel chodit spat ani vecer. A presne, kdyz nahodou pres den usnul, tak to byla pak jizda minimalne do pulnoci. Takze to nutne ani nemusi byt tim odstavem, mozna se to seslo s tim, ze prestava potrebovat denni spanek a tyhle prechody byvaji taky slozite.

Příspěvek upraven 12.02.26 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.2.26 14:10
@Beruska999999 píše: Více

To uspávání už bylo náročné, dělali mi u toho stojky na hlavě, různě se vrtěl a hlavní impuls k odstavu bylo hodiny trvající noční kojení, po kterém jsem byla jak zombie a hrozně mě bolely záda. Navíc jedu za 2 týdny na víkend pryč, tak jsem si říkala, že se tohodí, když se naučí usnout bez kojení, ale tohle je vážně katastrof :zed:
Manželův plán už dřiv zahrnoval nechat je vyřvat. Na to jsem mu nepřistoupila, tak už se tváří, že usínání dětí se ho netýká, ale ten jeho křik a můj pláč mu lezou na nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
12.2.26 18:58

A co kdyby taky manžel přiložil ruku k dílu a jedno z dětí uspal on?
Jinak nějaký bouchání a tahání někam bych mu hezky rychle rázně zarazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
12.2.26 19:01
@JancaS84 píše: Více

On je raději na tu kritiku než aby zakladatelce pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
12.2.26 19:50

Dítě je tak přetažené, že vymýšlí nesmysly. Když jsem skončila s kojením, nějakou dobu jsem syna držela násilím třeba čtvrt hodiny v posteli vlastním tělem, on se během té doby praním se mnou „do-unavil“ a pak vcelku v pohodě usnul. Trvalo to třeba měsíc, pak si zvykl a už se mnou ležel v posteli a čekal, než usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
12.2.26 20:57

No ono je špatně, že usínal při tom kojení no…
Odstav jako takový špatně není, snad by si nechtěla kojit do puberty.
Já to měla lehčí, protože dcera mi na prsu neusínala, ona se otočila a až pak usnula, takže v 16m jsem přešla jen na lahev s mlékem, vyčistit zuby a pak spát a na pohodu.

Já jen přemýšlím, píšeš, že i teď blbě spal přes den. Není přetažený?? A nebo naopak, nemá až moc energie a denní spánek zrušit?
Zkus zítra ho dát spát přes den, tak jak je zvyklý a večer taky. Kdyby to bylo opravdu tím odstavem, tak zkusit místo prsa lahev s čajem/kravským mlékem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.2.26 22:04
@Weia píše: Více

Vyzkoušela jsem dneska, když začal křičet a vztekat se, a opravdu usnul. Já to tak zkoušela už dřív, ale vždycky jsem dostala strach, jestli ho moc nemačkám. Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.2.26 22:07
@Markéta188 píše: Více

Teď zrovna je nemocný, tak ani nemůžeme utahat venku. Vyzkoušíme najet znovu na pravidelný režim a vypozorovat, co mu vyhivuje. Ale rušit denní spánek nebude dobrý tah. Jeho budoucí školka ho dávat spát bude, takže odnaučit spánek aby ho od září zase dávali mi nepřijde úplně užitečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí