Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera ve 2 letech nůž taky nespala. Od roku a půl začala už občas vynechávat a časem to bylo častěji. Spánkový režim, pokud jí vyhovoval, tak jsem nechávala na ní. Stejně taky to teď dělám u syna.
U nas se to u obou zacalo lámat kolem roku a pul. Jeden si ho zrušil v roce a trictvrte, u mladsiho to trvalo. Definitivně bez denního spanku byl az po druhých narozeninách. Kdyz jsem viděla, ze uspavam marně nebo daleko dele, nez trval samotný spánek a do půlnoci rodeo, nechala jsem to byt.
@Anonymní píše: Více
To musíš sama vysledovat, zda je lepsi lehnout přes den, aby pak pozdeji vecer usnula a pozdeji vstávala, nebo to necháte takto ![]()
Ani jedno ze 3 deti mi ve 2r uz pres den nespalo. 18:30-5 je 10.5 hodiny spanku, to mi neprijde kriticky malo, moje deti v kuse vice nespaly, spis jeste o pul hodiny mene.
Syn kolem 2 let taky bojkotoval denní spánek. Pak zase začal spát, ale dostat ho večer do postele je téměř nemožné, je mu 2,5
Také mi ani jedno ze tří děti ve dvou letech přes den nespalo. ![]()
Obe dcery od 17-18 nespaly pres den. Neni kazde dite co spis 2 hodiny jeste v 5 letech… to jen ve skolkach to tvrdi, aby mely pani zcitelky 2 hodiny volno… Ale deti pak doma jdou spat v 11-12 ( protoze kdyz hodinu musi lezet a koukat do stropu tak na 10-15 minut usnou) a vstavat musi, takze spanek jim chybi a volno nemaji maminky co byly v praci cely den
.
Mě dcera přes den nespala od roku a půl. Ráda si přispala po ránu (což mi stejně bylo prd platný, protože její dvojče vstávalo před 6). Po nástupu do školky ve 3 letech zase spát začala. Školka = víc podnětů = větší únava
Dcera ve dvou už taky nespala. Akorát neusne dřív jak v deset. Pokud se náhodou stane že by usla, tak by už sla ve čtyři a v devět by byla vzhůru s to klidně celou noc. Takže jsme nedělali žádný expert. Prostě se chodí spát před desátou s vstává kolem devátý. Když teda nejdeme do školky.
Kolikrát ale trvá dýl než večer zavře víka. ![]()
@Anonymní píše: Více
nechat tak, dcera také ode dvou roků nespala, ve školce si pak zase zvykla spát - byla tam víc unavená
Dcera mi nespí od 19m.
Nejdříve tedy chodila spát v 18:00 a vstávala 5:30, ale tak do 2 let se to srovnalo a od té doby chodí 20:00-7:00
Mimochodem nespí ani ve školce, ikdyž musí 1,5h ležet.
Pokud není unavená a spánek ji nechybí, tak ok. V takovém případě bych u nás byla nejspíš unavená já🤣. Moje obě děti po obědě spí dvě hodiny. Je jim pět a půl a skoro tři roky. Ale je teda pravda, že vstávají před pátou.
Doma mi obe deti prestaly spat brzy, kolem tech 2 let…usnuly tak leda v aute. Starsi pak nespal ani ve skolce, mladsi paradoxne jo.
Myslíte že je to ok když si dcera zrušila spánek? Za týden jí budou dva a ten spánek nemá už 14 dnů, uspavala jsem i 2hod, ale spala třeba 30min. Bez toho spánku je doma v pohodě, není unavená, akorát po obědě nedokáže dodržet aspoň klid. Knížky ani pohádky jí nezajímají, vydrží tak 5min a jde řádit, večer chodit spát v 18:30, usne hned ale vstává ráno v 5, myslíte že to mám tak nechat a nebo zkoušet furt k tomu spánku?