Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Děvčátka..tak se pry říka ze 2.porod je pohodovejsi..ovsem 4 roky po prvnim se zase nak stahuji porodni cesty a porod po takove dobe bude hruzostrasny jako ten prvni
Co vy na to? Ja budu rodit po 4 letech a 2 mesicich, tak jestli je to tak… ![]()
Já tomu moc teda nevěřím. Každý to bude mít asi jinak. Máma mi vyprávěla jak první porod pohoda, druhý děs a třetí katastrofa a to nás měla po kratrší době.
Rodila jsem podruhé po 4,5 letech a pohoda ![]()
Bolesti teda silnější, ale o to byl celý porod kratší. Báječný
![]()
Já taky rodila po 4 letech, oba jsem měla celkem krátké, ale ten druhý byl jen hodinu, ale za to větší bolesti a 4kg dítko:-)a co slyším od kámošek, tak to měly taky tak, ale to je možná náhoda.
@Sandruse30 píše:
Děvčátka..tak se pry říka ze 2.porod je pohodovejsi..ovsem 4 roky po prvnim se zase nak stahuji porodni cesty a porod po takove dobe bude hruzostrasny jako ten prvniCo vy na to? Ja budu rodit po 4 letech a 2 mesicich, tak jestli je to tak…
nevěřim tomu - mi čeká porod po 8mi letech, to bych se musela strachy zbláznit. dle mého si to to tělo i tak pamatuje
![]()
@Sandruse30 to platí spíš u starších rodiček, co dlouho nerodily, ale ne u mladé maminy. Rodila jsem druhé po 8 mi letech a na sál mě táhli smykem, že rodím, já nic necítila ![]()
@Sandruse30 máti rodila po 6 letech a říkala, že porod kdyby měla jistotu, že každý další porod bude jako ten druhý, tak má dětí jako smetí
Ja mela 2.porod po 4 letech a 15dnech. A uplne v pohode. Bolesti asi tak nastejno, ale hlavne o dost hodin kratsi, bez pomoci PA, bez nastrihu, zadny siti. Po hruze z prvniho porodu jsem cvicila s aniballem a vysledek perfektni.
Myslím, že je to hodně individuální, já měla porody po 2 a pak po 6 letech, každý byl úplně jiný, o žádném bych nedokázala říct, že byl lepší, ale ani horší:-)
Já budu rodit po 5,5 letech a jsem zvědavá jaký to bude. První byl vyvolávaný, druhý snad nebude, bolesti byly šílený.
Tak já měla do 4 let 3 porody a jedinné co se dá říct je to, že ty druhé dva byly podstatně rychlejší než ten první. A opravdu se to moc srovnávat nedá. Protože i když druhý a třetí porod si byl tou rychlostí dost podobný, tak druhorozená vážila 3250g zatímco její mladší brácha 4220g ![]()
Druhý porod po 5-ti letech byl bolestivější, ale o dost kratší. A to jsem porodila malýho obříka.
@Sandruse30 Já rodila po šestnácti třetí a za půl hodinky, nic hrůzostrašného:-)