Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud to odejde samo tak můžeš hned jak přestaneš krvácet, pokud bude revize tak bych počkala jeden cyklus aby se dostatečně obnovila sliznice…s vyšetřeními neporadím, nevím, hormonální profil, trombofilni mutace a spermiogeam asi pro začátek…nekdo zkušenější jistě poradí lepe…
Ahoj, mám to úplně stejně - 2× ZT, jeden potrat spontánně, druhý přes potratovou pilulku. Můj gynekolog mě sám poslal na vyšetření na hematologii kvůli mutacím, vyšetření štítné žlázy a s partnerem i rovnou na genetiku. Výsledky z hemtologie ukázaly trombofilní mutaci protrombin II (dle slov doktora cca o 20% zvýšená pravděpodobnost potratu), štítná v pořádku, na genetiku se čeká cca 8 týdnů, tak tam čekáme.
Myslím, že pokud jsi už 2× otěhotněla přirozeně, spermiogram by asi měl být v pořádku, ale dost možná se pletu. Přeju hodně štěstí, aby další těhotenství bylo v pořádku 🙂
Ja se po dvou potratech v 8-9tt nechala akorat poslat s manzelem na genetiku, tam se nic nenaslo, dal jsem to neresila, za 2,5 roku od druheho potratu jsem porodila zdrave dite. Ono se to fakt obcas proste stava, bohuzel.
Ahoj, je mi moc líto, že se Ti to znovu stalo…
Já mám za sebou také dva ZP. Pokud je to takhle brzo, může za to s největší pravděpodobností špatná genetika embryjka.
Zní to hrozně, ale raději potrat teď, než se rozhodovat ve 20tt kvůli vývojovým vadám.
Důležitý je Tvůj věk. S věkem jsou bohužel vajíčka stále horší kvality. Já podstupuju IVF a nechali jsme si embryjka vyšetřit, jen jedno bylo zdravé. Mě doktor říkal, že po revizi by se mělo počkat tak 3 cykly. Podle výsledků ultrazvuku a jak se budeš cítit. Když jsi v CARu, tak se dělají vyšetření genetiky partnerů, vyšetření štítné žlázy, imunologická vyšetření. Gynekolog bude také určitě vědět, kam Tě poslat na vyšetření. Nechala bych to na něm, zná Tě, zná Tvé výsledky. Každá holka to má jinak, takže univerzální vyšetření ani není. Přeji hodně štěstí! ![]()
Sama jsem v rozmezí 7mi měsíců prodělala 2 spontánní potraty, vesměs druhý potrat proběhl tak nějak v termínu, kdy bych mohla původně očekávat porod, ale po tom druhém potratu jsem otěhotněla okamžitě a úspěšně. Je pravda, že u mě k zamlknutí nedošlo ve stejnou dobu, tak ten důvod byl asi pokaždé trochu jiný a navíc děti už jsme měli, tak jsem necítila důvod podstupovat nějaká vyšetření, prostě se to může takto dít, i když je člověk normálně achopen donosit a porodit zdravé dítě, což se pak i stalo, ale chápu, že když tam ta zkušenost není, tak to je těžké, protože ta naděje na něj se zdá až nepravděpodobná a hlavně se člověk bojí, že se to bude opakovat.. Každopádně držím palce, snad najdete cestu k děťátku nebo ono k vám ![]()
Ahoj holky, předem se omlouvam, ze píši anonymně. Mám za sebou dva zamlklé potraty - jeden 21.2.2022 a nyní 2.11. Vždy v 8.tt. Ještě jsem nebyla na kontrole u svého gynekologa a chtěla bych se na to nějak připravit - nechci se nechat odbyt slovy, ze se to proste stává. Jaká vyšetření si mám nechat napsat? A moje druhá otázka - kdy se zase začít snažit o miminko? Po prvním potratu jsme si dávali pozor necelých 7 měsíců, abych byla zahojena, v kondici, Atd. a stejně to nedopadlo. Nechci už cekat tak dlouho. Dekuji za všechny rady.