3 a více dětí a práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Jana206 Děkuju za názor, ale tím, že jde o rodinný podnik, je to jiné, než když člověk pracuje „pro cizího“. Jsou věci, které můžeš přenést na někoho jiného, ale jsou určité úkoly, které si musí kontrolovat člověk sám. Určitě jsou ale děti na prvním místě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kelsey Děkuju za uklidnění!
Sousedi nasich jsou oba aktivni podnikatele (kazdy ma sve firmy, sve zavazky).
Ziji s nimi v dome dve chuvy. Jedna je byv. ucitelka a jedna je Filipinka, ta uci decka AJ. Hlidaji deti, staraji se o domacnost, doprovazi na krouzky, vari, uklizi atd., kdyz rodice pracuji nebo i jedou pryc. Chuvy se stridaji, kdyz jedna pracuje, tak druha ma volno.
Maji toho hodne. U nich nelze polevit v praci a podnikani odlozit. Zkus najit take pani mezi 50-60r., ktera nemuze najit praci a nabidnout ji podobne podminky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Sousedi nasich jsou oba aktivni podnikatele (kazdy ma sve firmy, sve zavazky).
Ziji s nimi v dome dve chuvy. Jedna je byv. ucitelka a jedna je Filipinka, ta uci decka AJ. Hlidaji deti, staraji se o domacnost, doprovazi na krouzky, vari, uklizi atd., kdyz rodice pracuji nebo i jedou pryc. Chuvy se stridaji, kdyz jedna pracuje, tak druha ma volno.
Maji toho hodne. U nich nelze polevit v praci a podnikani odlozit. Zkus najit take pani mezi 50-60r., ktera nemuze najit praci a nabidnout ji podobne podminky.
Moje příbuzna za podobných podmínek pracuje v podnikatelské rodině. Odrostly jí děti a chtěla být ještě nějak využita. Chtěla takovou práci, měla a má u nich zamestnanecky poměr. Strida se s oběma prarodiči. Určitě je to taky řešení. Ale ne pro každého. Ne pro toho, kdo lpí na svých dětech a chce je vychovávat sám. Mám možnost to pozorovat zblízka, už skoro 15 let, co tam nastoupila. Společně jsme chodily s těmi detmi ven, když byly menší. Jedno má speciální potreby, stará se o něj hodne dosud. Vztah s rodiči v takové rodině je jiný než při osobní péči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Hoa Mai Děkuju. Určitě plánuju zkoušet šátek nebo nosítko od miminka, protože u prostředního jsem ho na to už nebyla schopná navyknout, strašně se v něm vztekal. Hodně by se tím vyřešilo. A prosím tě, napsala bys mi, jak probíhaly první týdny sžívání. Tzn. jak jste řešili odvážení dětí do školky na čas, vyzvedávání, nákupy, vaření, do toho mimčo, případně tu práci… A po kolika týdnech/měsících si všechno sedlo, že už jsi to začala zvládat automaticky…
Ja jsem zacala znova pracovat az po necelych 3 mesicich od narozeni dcery, ale sedlo si to hned a myslim, ze kdybych pracovala of narozeni, bylo by to stejne. Cim je mimco mensi, tim dele spi a potrebuje mene te aktivni pozornosti. Pokud to character tve prace umoznuje, nechala bych si miminko u sebe. Ono stejne nejvic oceni, ze bude u tebe a ty usetris za chuvu a za reseni, jak s kojenim atd. Nase deti byly hodne nosici, ale vztekaly se v satku, kdyz nemohly dudlat a kdyz jsem s nimi jen klidne sedela. Takze jsem jim dala dudlik, nez usnuly, tak jsem chodila a treba poklizela, chystala si veci k praci, jak usnuly, tak jsem zasedla k pocitaci na balon. Ja pracuju z domu, takze kdyz se probudili, nakojila jsem, pohrala si s nimi, pak zas dala do satku a vratila se k praci, pokud bylo treba.
Starsi deti vubec nebyly problem. Muz rano pomuze s jejich vypravovanim, ale do skolky jsem je zvladla vodit sama, mame ji kousek, vyzvedavat taky. Chodi az po spani ve 3h a to uz mam odpracovano. Oni v podstate ani nepoznaji, ze pracuju. Narocne je jen planovani krouzku a podobnych aktivit, kluci chodi plavat a na gymnastiku, s malou of pul roku plaveme taky a musim to zorganizovat tak, abych se vesla do jejich rezimu a stihala tu praci. Je to trochu svazujici a nemuzu si dovolit velke casove prostoje. Ale zatim se nam to dari. Nakupuju temer vyhradne pres internet, jak jidlo, tak dalsi veci. Varit stiham taky, vetsinou kdyz prijdeme vecer z venku, deti si pred veceri v kuchyni kresli nebo neco tvori a ja u toho varim. Ale je pravda, ze uz mam vychytane recepty na jidla, ktera jsou rychla (ale zaroven zdrava, nemyslim tim spagety s kecupem) a varim treba na dva dny najednou. Musim rict, ze jsem spokojena a v podstate ani tu chuvu pro mimco nepotrebuju, jedine, co mi trochu chybi je moznost jit s miminkem spat po obede, to mi obcas umozni muz o vikendu, ale moc casto to neni, protoze to zas jezdime na vylety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Děkuju za detailní popis, moc si vážím tvého času. Vidím, že se tvůj režim relativně shoduje s mým aktuálním. Takže by to ani se třemi neměl být problém. Nejtěžší asi bude první rok, kdy budu mít doma oba malé, ale pak když začne prostřední chodit do školky, už by to mohlo být ok. Se spánkem si nedělám naděje, budu se muset pokusit naspat do zásoby teď.
- Citovat
- Upravit
Zalezi, odkud jste a jake mas moznosti treba co se tyce jesli. Ja mam deti aktualne 7,5,2 a nastoupila jsem do prace na 0.6 necekane ve 22m nejmladsi. V jeslich berou vetsinou od cca 6m a par takovych deti tam maji. Takze kdybys mela treba moznost po pul roce dat ty dve male na tri dopoledne do jesli, tak si myslim, ze bys mohla stihnout to nejdulezitejsi a nijak zasadne je nesidila. Ten pulrok kdyztak preklenout chuvou. S hodnym ditetem do tech cca 6m se da pracovat v satku. Horsi podle me budou tou dobou to prostredni
. Aspon ja mam deti chodici nerizene strely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka Děkuju. Určitě nějaké jesle existují, ale to bych možná už radši našla nějakou paní na hlídání. S miminkem pracovat jde, to šlo i s prostředním. Ale přesně, máš pravdu, že nejhorší bude, že bude tou dobu začínat běhat a neustále někam padat, možná ujíždět na odrážedle atd. + co si myslím, že věci v tomhle případě bude dost komplikovat, je kojení. Protože prostředního bude tou dobou třeba krmit normálně, a do toho miminko zrovna bude potřebovat nakojit, a do toho bude čas vypravit nejstarší dítě do školy nebo na kroužek. To si zatím vůbec neumím představit.
- Citovat
- Upravit
Já mám tři děti necelé dva roky od sebe a pracuji od 1 roku nejmladší. Do jejích 3 let na zkrácený úvazek, potom už normálně na plný. Zvládám to s pomocí tchyně, která teda taky pracuje, ale v režimu dlouhý/krátký týden. Takže jsou dny, kdy vyzvedává a odpoledne se stará o děti ona a já jsem déle v práci a dny, kdy ona je v práci a vyzvedávám já. Jedeme takhle už několik let (dětem je 9, 11 a 13). Neříkám, že je to vždycky selanka, ale zvládáme celkem v pohodě. Nejhorší jsou prázdniny a všechna možná ředitelská volna, ale běžný školní rok je v pohodě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Hobitka Děkuju. Určitě nějaké jesle existují, ale to bych možná už radši našla nějakou paní na hlídání. S miminkem pracovat jde, to šlo i s prostředním. Ale přesně, máš pravdu, že nejhorší bude, že bude tou dobu začínat běhat a neustále někam padat, možná ujíždět na odrážedle atd. + co si myslím, že věci v tomhle případě bude dost komplikovat, je kojení. Protože prostředního bude tou dobou třeba krmit normálně, a do toho miminko zrovna bude potřebovat nakojit, a do toho bude čas vypravit nejstarší dítě do školy nebo na kroužek. To si zatím vůbec neumím představit.
Hele, ta logistika si sedne, proste treti dite se nekojilo podle potreby sve, ale podle potreby me. Starsi deti jsem budila v 7 do skolky, na malou jsem si ridila budik na 2:30 v noci a pak jsem ji kojila mezi 6 a 6:30. protoze sama by se vzbudila treba ve 4, takze by pak chtela 7:30 a to jsem nemela cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Děkuju. Určitě plánuju zkoušet šátek nebo nosítko od miminka, protože u prostředního jsem ho na to už nebyla schopná navyknout, strašně se v něm vztekal. Hodně by se tím vyřešilo. A prosím tě, napsala bys mi, jak probíhaly první týdny sžívání. Tzn. jak jste řešili odvážení dětí do školky na čas, vyzvedávání, nákupy, vaření, do toho mimčo, případně tu práci… A po kolika týdnech/měsících si všechno sedlo, že už jsi to začala zvládat automaticky…