3 a více dětí a práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
3 a více dětí a práce?
Maminky,které máte 3 a více dětí a pracujete nebo se chystáte do práce po rodičovské dovolené.Budete hledat práci na plný nebo částečný úvazek?
Jakou děláte práci nebo v čem podnikáte?
Příspěvek upraven 07.01.12 v 22:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám čtyři děti a podnikám (teď si užívám doma
), takže pracovní dobu si určuji podle svého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám tři děti, vrátila jsem před rokem a půl do práce na své původní místo - plný úvazek.
Je to zabíračka, ale dá se. Hodně mi pomohlo to, že jsem se nevracela bez praxe, na mateřskou jsem odcházela po pěti letech praxe, o to byl návrat jednodušší. Vše se mi rychle vrátilo, ani mi nepřipadlo, že jsem byla pryč tak dlouho, spíš mi to přišlo jako roční nepřítomnost ![]()
Na pár dní bych se na mateřskou vrátila, na delší dobu asi ne…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3 děti
Mám 3 děti, podnikám při mateřské a budu se vracet na částečný úvazek, na plný určitě ne, děti mám ještě malé a bývají dost nemocné, takže zatím takto…ale popravdě ještě jsem se neozvala řediteli a teprve tam půjdu, takže můžu si něco plánovat a všechno nakonec může být jiné
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4 děti, poloviční úvazek a převážně jsem na ně sama. Celý bych nezvládla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tři děti..Začínám hledat práci na zkrácený úvazek jinak bych to nezvládala(školka)zatím ale nic a asi se ještě pár nocí tím přemýšlením jak to udělat nevyspím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,mám 3 děti,zatím jsem ještě s nejmenším na mateřské. Manžel jezdí kamionem,hlídací babičky nemám takže problém. Jsem zdravotní sestra,takže hledat budu práci od pondělí do pátku max od 7 do 15. Už se těším ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky ráda bych oživila diskuzi.Jak to máte mamiky s více jak dvěmi dětmi s prací? Držel vám zaměstnavatel práci nebo jste hledaly něco jiného. Zvládáte práci na plný úvazek nebo máte zkrácený?
- Citovat
- Upravit
Tak za mě zatím jen vize, protože jsem na RD. Zaměstanavatel mi sice místo stále drží a držet bude, ale já už teď vím, že se tam nebudu moct vrátit kvůli pracovní době. Takže budu hledat určitě práci na půl úvazku a k tomu podnikání, se kterým už jsem začala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o anonym, o mém těhotenství zatím nikdo z rodiny neví.
Ahoj maminky, ráda bych oživila diskusi. Máme jednoho školáka, druhému dítěti je 7 měsíců a tento týden jsem zjistila, že čekáme třetí mimi. Máme rodinnou firmu, takže část dne chodím pracovat. Jde zvládat tři děti a práci na částečný úvazek v době, kdy dvě z nich jsou malé? Protože určitý objem práce jde přerozdělit, ale ne všechno, takže i kdybych práci zkrátila v době, kdy bude třetí miminko malé, na nezbytně nutné minimum, jednalo by se o 2-3 hodiny denně, kdy musím mít na práci klid a kdy mi dítě/děti někdo pohlídá. Jenže je otázka, kdo by pohlídal děti tři, z toho dvě, které je třeba nosit, krmit… A nemám na mysli babičky (ty i teď hlídají spíš buď jedno nebo druhé dítě), ale i třeba placenou paní na hlídání. Úplně si neumím představit, jestli existují chůvy, které jsou ochotné hlídat 3 děti, z toho 2 malé. Do toho samozřejmě musím obstarat domácnost (úklid, uvařit…), školáka (svačina, vypravit ho včas do školy, po škole vyzvednout z družiny, odvézt na kroužky, dělat úkoly, hrát si s ním, jít na hřiště apod.), prostředního nakrmit, obléct (+ třeba bude teprve čerstvě chodit), no a do toho bude miminko, které se bude budit, bude třeba ho nakojit a v noci k němu vstávat. Prostřední je zlatíčko, spí od dvou měsíců celou noc v kuse, a už jsme se sžili, a teď to najednou začne nanovo (+ obava, že prostřední bude žárlit, brečet v jinou dobu, mít jiný režim). Je mi z toho hrozně úzko. Vždycky jsem chtěla velkou rodinu, ale že se podaří takhle brzo, to jsem neplánovala. Obě naše děti se nám podařily až po letech snažení, a najednou bum a třetí dítě raz dva. Kojím a nemenstruuju, mám tady připravenou od gyndr. antikoncepci, že ji začnu brát, až dostanu první menstruaci, a k tomu už nedojde. Naše blbost, že jsme se líp nechránili.
Pokud tu je někdo, kdo má podobně malý odstup mezi 2. a 3. dítětem a zároveň pracuje, tak kdyby mi popsal své dojmy, bylo by to super. Děkuju
- Citovat
- Upravit
Necetla jsem cele…ale mam tri deti, nejstarsimu je 5,5 a nejmladsi rok a pracuju z domu cca 3h denne s tim, ze dve starsi deti chodi do skolky a nejmladsi mi nikdo nehlida - pracuju, kdyz spi. Nemenila bych a deti nesidim, i kdyz je to nekdy fuska. Delam to na ukor vlastniho volneho casu a trochu i spanku, ale bavi me to. Ja pracuju s mimcem v satku. Pokud to u tebe lze, doporucuju. Nebudes zavisla na hlidani a nebudes si vycitat, ze ho sidis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že přes agenturu seženeš hlídání pro tři děti, za adekvátní příplatek odpovídající počtu dětí. Upřímně, děti jsou malé jen jednou a žena, která má více dětí, má být především matka. Vše ostatní až krok za tím
Na Tvém místě bych za sebe na rok až dva někoho zaucila v práci a věnovala se jen dětem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame tri deti behem 4,5r. To obdobi doma je davno za nami. Nejmladsi puvodne miminko ma 6r. a ja jsem ctvrty rok aktivne pracujici mama.
Placenou pani na hlidani jsem nikdy nemela. Maly nastoupil do statni, kdyz mu byly dva roky. Ja jsem nebyla daleko fyzicky, takze uplne pohoda.
Ve tvem pripade bych nejakou pomocnici na uklid a hlidani najala.
Klidne bez chvilku pracovat, at mas jine myslenky. Tady u nas vidam starsi pani, ze hlidaji Vietnamcum deti, hodne deti. A jsou mezi nimi i kocarkove. Proc ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit