Třetí císařský řez - doporučení lékaře

1.8.25 22:13

3 Císařský řez doporučení

Ahoj,,, holky co si myslíte o 3 císařským řezu? Moje gynekoložka my pořád říká že Ad si 3 dite už nedělám byla jsem těhotná a ta mi hned napsala žádanku na potrat a hodila to na pojišťovnu,,,Má někdo zkušenosti s 3 SC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5229
1.8.25 22:23

Mám 3 císařské řezy. Dnes už běžná záležitost. Před tím posledním otěhotněním jsem měla ztenčenou jizvu, ale doktorka říkala, že jestli chceme ještě miminko, tak se jizva bude v těhotenství pouze více hlídat. Nakonec jsem chodila od 24tt na kontroly do porodnice (kvůli jaterním testům) a tam mi jizvu kontrolovali v rychlosti každý týden a každý měsíc na velkém ultrazvuku. Miminko se narodilo v termínu. Jizva mě nijak nebolela. Při třetím císaři doktor říkal, že je jizva velmi tenká a dělal plastiku jizvy (?). Děloha se mu hůře šila. Vše ale jinak bylo a je v pořádku. Hojení a bolest po operaci byla naprosto stejná jako v předchozích dvou případech. :)
Na tvém místě bych vyměnila doktorku a našla někoho, kdo má zkušenost třeba z větší porodnice a před otěhotněním nechala ještě jizvu zkontrolovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
1.8.25 22:30

Jizva může prasknout už při druhým těhotenství bez ohledu na to, jak byla v pořádku. S každou další sekcí se samozřejmě riziko zvyšuje. Jsou ranařky, co mají za sebou i 5 sekcí, ale to už je hazard se životem. Nezáleží jen na počtu sekcí, ale i na stavu dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.25 22:46

Při druhém porodu jsem jizvu také vůbec necítila,,, vše bylo ok Málej se narodil o 3 týdny dříve,,, Lékařka mi pořád vnucuje antikoncepce a pak zase nějakou operací abych nebyla už těhotná je mi 26 let a máme 2 kluky takže bychom chtěli opravdu holčičku a myslím si asi ze jsem ještě mladá abych šla na operaci abych už neměla děti,,, :roll: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
1.8.25 22:51
@Nellinka 888 píše: Více

Jak jsem psala, na tvém místě bych si našla jiného lékaře a svůj stav konzultovala s někým zkušenějším, třeba v porodnici. (To, že se narodí holčička, vám nikdo nezaručí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23206
2.8.25 03:22

Doporučuji konzultaci s jiným gynekologem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 09:43

Chování tvé doktroky je docela zvláštní, tři sekce se dnes provádí celkem běžně. Samozřejmě záleží na tom, jak dlouho jsi od posledního porodu a jestli jsi neměla nějaké závažné komplikace. což vůbec nezmiňuješ.
Ale jestli chceš jít do třetího těhotenství jenom kvůli holčičce, tak se na to opravdu vykašli, pravděpodobnost, že to bude opět chlapeček, je hodně vysoká.

• Citovat
  • Upravit
2.8.25 10:13

No ono vlastně kvůli předchozích těhotenstvích mi to nedoporučila čekala jsem dvojčata jenže jedno zemřelo už v 4 měsíci a druhé bylo hodně nemocné takže potrat v 5 měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
2.8.25 10:21

Zkonzultuj to jinde. Tři císaře se běžně dělají, ale třeba máš něco speciálního, kvůli čemu to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 10:39
@Nellinka 888 píše: Více

Tak teď už to trochu dává smysl a když si k tomu přídám, co píšeš v jiné diskuzi, kde přiznáváš velkou nadváhu, tak se jí ani nedivím.
Neber to jako hejt, ale nejdřív by ses měla zaměřit na svoje zdraví. Jsi mladá, máš ještě čas, změň životosprávu a až pak uvažuj o dalším dítěti.

• Citovat
  • Upravit
3628
4.8.25 08:46

Mám za sebou 2 SC a další těhotenství mám od doktorky silně nedoporučené. Jizva není v takovém stavu, abych to zvládla já nebo miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí