Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Divím se, že se na to doteď nepřišlo…u mě se na to dětská lékařka ptala snad od 10let, poprvé jsem byla na gynekologii v necelých 16letech a menstruaci mi vyvolávaly…s dcerami se o tom normálně bavím a jak budou potřebovat, budu jim kupovat vložky, tampony, menstruační kalhotky, plavky…
Prostě zavolej někam na gynekologii, zeptej se, jestli můžeš přijít sama a je to.
Měla jsem nějak až od 17 a dost nepravidelně, tak 4× do roka. Žádný problém to nebyl. Normálně jí řekni, že máš obavy a ať tě někam objedná. Když to neudělá, objednej se sama.
Taky jsem měla tak pozdě, chtěla mi dr. vyvolavat a já to za 2dny nakonec dostala. Bohuzel není slečně 18.,musí první schůzku s rodiči, teď jsem to řešila s dcerou, pak může sama chodit už
Nezakladej diskuze, uz dávno jsi mela za mámou dojít a resit to, tak šup. Neni to ani trapné, ani nepřirozené, menstruaci mame všechny a k životu patří.
@Svetluska55 píše: Více
ale některý matky tohle s dcerami neprobírají
Vyhledej si na internetu nějakou gyn. ambulanci. V pondělí zavolej a objednej se. Můžeš jít sama pokud je ti doprovod nepříjemný. I když se jedná o první návštěvu, dívky starší 15 let ji mohou absolvovat samy, bez doprovodu rodičů.
Udělají ti prohlídku na základě toho jestli jsi pana nebo ne.
Nemusíš se ničeho bát ![]()
Klidně se ptej
Každá nemáme tu možnost řešit to s blízkým člověkem. Já to znám..
Můžeš to říct i svojí praktické lékařce a nechat si poradit co a jak. Ta by pak mohla promluvit s mámou.
Ahoj v 17 letech je absence menstruace už důvod k návštěvě lékaře jedná se o primární amenorea. Můžeš jít na gyndu sama bez doprovodu rodičů. Najdi gynekologickou ambulanci a objednej se na prohlídku stejně jako k jinému lékaři.
Nenech to byt jde o tvoje zdraví jsi mladá holka tak ať jsi v pořádku.. kdyby jsi chtěla víc informací napiš mi soukromou zprávu ať to neprobíráme takto veřejně❤️
Tak ja bych to zminila aspon prakticke lekarce, kdyz nemas gyn. Nebo normalne rekni mamce, ze jeste nemas ms a chtela bys to poresit s doktorem, at ti pomuze najit gynekologa.
Jinak abych to trochu upřesnila. Muže to byt genetická vada ale Většinou za tím stojí poruchy hormonu. A obtíže co s tím souvisí jako štítná žláza atp…také je bude zajímat kolik vážíš jestli nejsi třeba podviživena. Nebo neděláš vrcholový sporty?? pokud máš velikou fyzickou zátěž nemusí se ms dostavit.
Většinou se to dá lehce vyřešit tak se hlavně nestresuj to je to poslední co potřebuješ také to hodně souvisí. Pokud tě něco trápí neustále také nemusí ms přijít je to i blok takový no
Zdravím, mám už asi vzhledem k věku velký problém, v únoru mi bylo už 17 let a ještě jsem nikdy neměla menstruaci. Máma se se mnou o tom nebaví ani nikdy nebavila a na gynde jsem nikdy nebyla. Znaky puberty, už mám dávno, chlupy mám a prsa sice hodně mala, ale jsou. Jelikož je mi 17,5 a nejsem plnoletá ani nemám gynekologa, nevím jestli můžu někam bez doprovodu rodičů. S mámou se normálně bavim, nemáme nějaký špatný vztah, ale ona se o tom se mnou nikdy nebavila, ani nevím, že nemám menstruaci, ani se o to nezajima. V 17 už by to asi měly mít všechny holky, co? Je to velký problém v 17?