Menstruace u dcery a dovolená

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.7.25 20:53

Menstruace u dcery, dovolená

Dcera měla letos první menstruaci. Měli jsme jet na víkend, kde jsme se měli koupat, tak jsme to posunuli. Jenže už zase dostala menstruaci, po tydnu. 8o Nikam teda nejedeme. Myslela jsem, že poprvé bude mít menstruaci slabší, kratší, což se nestalo. Jak jste to řešili? Letos se děti skoro nekoupaly. Takže se strašně těšily. Máme týden dovolené na konci srpna. Původně mi vychazel předpoklad, že bude mít menstruaci, ale opravdu to netuším. Měli jsme naplanovanych pár dní, že se budeme koupat a vodu si děti užijí. Děti se na to těší opravdu dlouho. Teď dopředu samozřejmě netuším, jak to bude. Posunout to nejde. Budeme tedy letos bez dovolené? Pokud bude mít dcera menstruaci, tak nechce nikam jet. Dá se vymyslet náhradní program, ale děti mají zažité, že když někam jedeme, tak se budou hlavně koupat. Obzvlášť letos, kdyz se nekoupou a pořád prší. Jak to řešíte? Vymyslite náhradní program? To u nás určitě bude problematické, protože ani mladší dítě, ani manžel o jiný program nestojí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8379
31.7.25 21:01

Tampon jste nezkoušely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30705
31.7.25 21:01

Poslat zbytek koupat a s dcerou si udelat nejakou damskou jizdu na zajimavem miste? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5662
31.7.25 21:03

Kolik dceři je? Koupila bych menstruační plavky a podle intenzity uvidíte, jestli by šlo i koupání. Kamarádka to tak řešila s dcerou vloni, plus pak i mini tampóny, ale to už jí bylo skoro 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.25 21:04
@izabe píše: Více

Tampon zkoušet nebudeme. Nekdo to zkoušel v takhle nízkém věku?

• Citovat
  • Upravit
8379
31.7.25 21:06
@Anonymní píše: Více

Tak neuvádíš kolik je dceři let….existuji i mini tampony, popř menstruační kalhotky/plavky. Možnosti k řešení jsou, zase není nutné rušit dovolenou, ještě s ohledem na ostatní členy rodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.25 21:06
@Lil Kitkatt píše: Více

Teď ji bylo 13. S plavkama nemám žádnou zkušenost. Pochopila jsem to tak, že nejsou vhodné na koupání, že jsou na opalování. Aspoň někde to tak bylo uvedeno. Max. na smočení na konci menstruace. A že není vhodné se koupat v bazénech, virivkach, kvůli infekci. :nevim: K moři nejedeme.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
31.7.25 21:07
obě dcery to dostaly ve 12,5 letech. Starší to zkousela s tampaxem (ktery jsem ji koupila, neboť je lehky na zavedeni) a prvni den bez uspechu a druhy se to podarilo. Mladší to nechtěla zkouset nikdy, ale ta neni takovy vodomil jako starsi. Dovolenou jsme urcite k vuli menstruaci nerusili
  • Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
31.7.25 21:09
@Cizinka 999 píše: Více

Jo a taky to starsi dostala posledni den skoly pred prazdinami

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.25 21:09
@Hobitka píše: Více

To je trochu problém. Tam, kam chceme jet, v okolí nic, co by dceru bavilo, není. A ja jeste k tomu nejsem řidič, tudíž se s ní nikam sama nedostanu. Zbyva poslat manžela a druhé dítě koupat a zůstat s dcerou a povídat si. To ale můžeme zůstat rovnou doma.

• Citovat
  • Upravit
8379
31.7.25 21:11

Tak zase trestat kvůli tomu syna? Taky se s manželem můžete u ní střídat, popř se bude prostě jen opalovat. Každopádně změníte prostředí alespoň, doma jste přece pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
31.7.25 21:14

Od třinácti jsem tampony používala, není na tom nic složitého. Když je nezkusí, nezjistí, zda ji vyhovují nebo ne. První menstruaci jsem přežila na vložkách, pak jsem šla do tamponů (ne kvůli koupání), léta jsem pak nosila jen tampony, pak jsem nahradila kalíškem. Ne škoda, aby všichni měli léto bez koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
31.7.25 21:15

Myslim ze to hrozně hrotis. Dcera je velka a v tom věku si muze cist, můžete jit na delsi prochazky, pujcit si kola atd. Jako menstruace neni konec sveta. A jestli k vuli ni a menstruaci vsechno budete rusit, tak di na to zvykne. Život neni pericko, je treba si na to zvykat a ne ze ji vse budete podrizovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa