Menstruace u dcery a dovolená

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3222
1.8.25 16:55
@Hibou píše: Více

Dufam ze tu provokaciu nemyslis vazne :-) Co sa akoze podla teba zmrstuje, nebo rozpina? Si to pleties s futbalovou loptou, ano ta sa na evereste rozpina a pod vodou zmrstuje, ale to je uplne iny pripad, pretoze loptu mas z 90% zo stlacitelneho materialu (vzduchu), teda vplyovm vonkajsieho tlaku dochadza k zmensovaniu, alebo zvacsovaniu objemu.

To ze nedokazes vyrovnavat usny tlak neznamena ze telo ma nejaku tlakovu regulaciu. Niekoho boli hlava aj ked pristava lietadlo :-) Inak ta voda nikde netlaci a necitis to, nemas kde, nemas ako. Tlak vo vnutri je rovnaky ako vonku. Telo si nema ako vsimnut ci je 1m alebo 100m pod vodou. To co pocitujes je vnutorne ucho, kde je mozne vedome/nevedome/podvedome regulovat tlak pomocou eustachovej trubice. Tazko to niekomu kto nechape zakladne fyzikalne principi vysvetlit. Ked mas citlivu techniku tak ta je v roznych obaloch ktore ju chrania. Tie su vzduchotesne, ale prave koli tomu aby nedochadzalo k poskodeniam rozdielom tlakov tak sa tam instaluje takzvana ‚breathing hole‘ ktora umoznuje pomale vyrovnavanie tlaku (ak je tam membrana tak bez narusenia vnutorneho prostredia, ak tam nieje membrana tak su tam vacsinou rozne filtre ktore maju za ulohu zachytit pripadne pevne objekty ako napriklad prach, ale zase casom sa to moze zaniest a prestat fungovat). To iste sa deje v strednom uchu. Normalne sa tlak vo vnutri stredneho ucha rovna okolitemu tlaku, ale ked telo nefunguje spravne, alebo je zmena tlaku prirychla tak musime telu pomoct (daj si zuvacku atd… teda pri potapani radsej zuvacku nie).

Clovek sa ani nezmrstuje ani nerozpina. Pretoze tlak je rovnaky v tele aj vonku, takze sa nema co rozpinat ani zmrstovat. Pri rovnosti tlakov nieje sila ktora by viedla k rozpinaniu, zmrstovaniu. Ak ta to naozaj zaujima tak sa ako perlicka pre pobavenie uvadza ze v hlbke 100m budes cca o 3cm nizsi koli stlacitelnosti chrupavky - ci je to pravda neviem.

Jediny stav kedy si to mozes vsimnut je ked sa potapas na nadych (bez pristrojov) tak sa ti zmrstuju pluca, pretoze obsahuju vzduch ktory je stlacitelny, takze dojde k jeho stlacaniu a cestou hore sa samozrejme zase zvacsia na povodny objem. Bez treningu nedoporucujem, hrozi omdletie v hlbke a bez pomoci si mrtvy velmi rychlo.

Preto napriklad ak sa potapas pristrojovo (dychas vzduch s rovnakym tlakom ako ma okolita voda) a potrebujes sa nudzovo vynorit tak musis vydychovat, pretoze mas v plucach vzduch, ktory ako ides hore sa rozpina (pretoze sa znizuje tlak a nasledne zvacsuje objem) a roztrhne ti pluca. Pri vydychovani zabezpecujes znizovanie tlaku v plucach na tlak okolitej vody a tym si ich zachranis.

Je to urcite ucivo zakladnej skoly, len neviem ktora trieda. Prosim pozri si to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
1.8.25 20:17
@Anonymní píše: Více

Nechte si u gynekologa napsat Norethisteron na posun menstruace, my to s dcerou taky takhle praktikujeme a doktor mě ujistil, že může i dcera 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
1.8.25 22:17
@Milis666 píše: Více

Tak do toho bych nešla ani omylem. Holka, co sotva začala menstruovat, hormony už jí lítají samy od sebe. Poslední, co potřebuje, je ještě si to tělo pořádně rozhasit. Vždyť je to dítě! A může si nějakej doktor říkat, co chce, já si pamatuju, jak doktor vynadal mně na pohotovosti, kde jsem právě po odsunutí menzes Norethisteronem skončila, jak mi bylo neskutečně blbě a kolabovala jsem. A to už jsem byla o dost starší. Docela slušná loterie na možné zkažení dovolené. Pokud už jsme u doktorských rad, já se ptala toho svého v hypotetické rovině, jestli a od jaké míry řešit haprující cyklus holky, co začala menstruovat (co 14 dní už mi přišlo až moc) a dostala jsem dost jednoznačnou radu - pokud jinak normálně funguje, tak nezasahovat vůbec nijak a nechat to plynout. Kdybych za ním přišla s třináctiletým dítětem, co začalo před měsícem menstruovat, jestli mu předepíše Norethisteron, aby nám to nezkazilo dovolenou, asi by mě prohodil dveřma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.25 07:41
@ugluk píše: Více

Sama norethisteron beru. Bohužel mi to každý rok vyjde spatne. Dceri bych ho ale nedala ani náhodou. A to ani v 15.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.25 07:54
@ibis píše: Více

Děkuji. Uvidíme, jak to bude. Vyzkousejte to a třeba vám to bude vyhovovat. Jsou i další možnosti. Sama za sebe jsem je vzdy zavrhla, ale možná něco vyzkouším. Vím, že někdo má menstruaci slabší, bezproblémovou. Taky jsem měla takové období, kdy jsem byla bez problémů. Bohužel většinu života jsem řešila spoustu problémů a nedalo se s tím normálně fungovat. Mám zkušenost, že kdo to nepoznal, tak to nepochopí. Dcera to zvládá dobře.

• Citovat
  • Upravit
8405
3.8.25 08:02
@Milis666 píše: Více

Bože, to je napad :zed: chudák, už tak ji má nepravidelnou a ještě ji rozhodíme, to je fakt nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
3.8.25 09:17

Menstruační plavky jsou na koupání. Loni jsme je zkusili s naší holkou, fungovaly naprosto spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí