Menstruace u dcery a dovolená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56283
31.7.25 23:37

Jestli je ta dovolená založená pouze na tom, že se chcete koupat, tak bych to možná zkusila přehodnotit. Takhle zezačátku fakt neodhadneš, kdy to bude mít a jestli není možný žádný jiný alternativní program (což moc nechápu, ale budiž), pak prostě změnit program dovči, dělat i něco jiného? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
31.7.25 23:38

K menstruačním kalhotkám a plavkách. Já zastávám názor, že ženské, a mladé holce „na začátku“ desetinásobně, musí ty pomůcky sednout a cítit se v nich dobře. Někdo je OK s tampónama, ale zcela chápu, že spoustě třináctiletých holek se to ekluje, bojí se toho nebo cokoliv jiného, prostě to (možná zatím) nechtějí. Pokud to chtějí zkusit, jsou i minivelikosti, verze s aplikátorem, atd. Pokud nechtějí, přemlouvat je je nesmysl. Kalhotky jsou fajn, ale je třeba si to vychytat a získat k tomu důvěru. Vědět, že mi to fakt neproteče, nemusím se bát, zkusit si to. Protože ano, hodně silnou menstruaci to moc dlouho pobrat nemusí. Ale tu běžnou na pár hodin ano. V těch holčičích velikostech až takový výběr není, tam mám ráda značku Modibody. Ale kolikrát už třináctileté holky nosí normální dámské S a tam už je výbě větší. V klidu bych s holkou sedla, pokecala, jaké jsou možnosti, co je jí sympatické. jestli by se s něčím z toho odvážila vlézt do vody (nenařizovat, nesdělovat, že je to abslutně v pohodě a každý to zvládá). Pokud ano, pořídila bych. U plavek jsem volila dva savé černé spodky a k tomu normální černou plavkovou podprsenku. A naučit ji to přepírat, nejprve důkladně vymáchat ve studené vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 00:40

Našla jsem snuggs v dm. Cena je teda šílená. Počítám s tím, že je použije tak jednou, dvakrát. Co na ně říkáte?

• Citovat
  • Upravit
68941
1.8.25 00:53

Proč by je měla použít jednou, dvakrát? Dokud z nich nevyroste, může je používat k vodě normálně. Já menstruační plavky přibaluji kamkoliv, kam bych brala normální - na dovolenou, na tábor. V prvé řadě bych ale probrala s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.8.25 04:33
@Cizinka 999 píše: Více

Přesně tak. Mám několik sester a několik dcer. Kdyby se rušil plánovaný program k vůli MS, sedíme celý život doma na zadku :mrgreen: Prostě se pojede a ona se koupat nebude, pokud nepřistoupí na tampony. Ať si zvyká.

Měli byste hlídat pravidelnost MS a příliš krátké intervaly řešit s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 05:59
@ugluk píše: Více

Teoreticky je použije na dovolené. Příští rok jí budou malé? Jaká je výdrž plavek? Většinou vydrží max. dve sezóny než se začnou rozpadat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 06:01
@1Pears1 píše: Více

K lékaři budu volat. To je jasné, že to budu řešit. Nepřijde mi to normální.

• Citovat
  • Upravit
2008
1.8.25 06:08
@Anonymní píše: Více

Kalhotky ma Maluna - 10ks. At ma zasobu, nesmi se davat do susicky a pomaleji schnou.
Plavky z Decathlonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56283
1.8.25 06:32

Na tom asi uplne nic nevyresis, pokud je to teprve druha. Zacatky takhle byvaji.
Jinak kdyz ji nevezmes vylozene akorat, tak by to na pristi rok mit jeste mohla. Snuggs v drogeriich jsou drahe, levneji poridis na netu. Ja poridila v rosmannu, kdyz je stahovali z prodeje, meli je za 300, koukni do tech vyprodejovych stojanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
1.8.25 06:42

To je vtip? O tom, kam a kdy pojedete, rozhoduje dcery menstruace? Ještě bych pochopila, že je to pro ni nové, tak je z toho nesvá. Ale to je tak všechno. Tampon běžně používají i holky, co ještě neměly pohlavní styk. Dají se koupit menší a v případě koupání, je to záchrana. Můžete koupit menstruační plavky, ty by jí snad vadit nemusely. Možnosti jsou.
Anebo se prostě dcera koupat nebude, ale nevidím důvod, proč by se nekoupali všichni ostatní. Je to blbé, nepříjemné, ale pokud to nejste schopné vyřešit výše popsanými triviálními způsoby, nic jiného nezbývá. Zažily jsme to v nějaké formě někdy všechny. A rozhodně bych nekazila koupačku druhému dítěti/dětem.

• Citovat
  • Upravit
2701
1.8.25 06:49

Pises, ze vase vsechny dovolene se točí okolo koupání a pak se nikdy jindy v roce než na dovolené koupat nejezdíte? Promiň, ale asi fakt nechápu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
1.8.25 07:16

Dcera 11 let rok ma mesicky, pul roku uz pravidelne. Nosi jen menstruacni kalhotky. Na zacatku prazdnin byla v termalech, koupila jsem ji plavky snuggs a byla spokojena. Byla tam s babickou, vse si prala sama a zvladla to. A to ji byva prvni dny dost spatne. Na dovolenou bych jela, budes tam s ni a pomuzes ji. Nedela bych z toho vedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30855
1.8.25 07:24

Dcera ma MS od 11r, plavky pouziva jednodilne Modibodi, MS kalhotek ma 7 ks. Vse v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.8.25 07:45
@Yasmen píše: Více

My většinou ne. Ve většině krytých bazénů je nám zima. Čím jsem starší, tím hůř snáším koupání v jiném ročním období než v horkém létě. Holky trpí na průdušky a přechody co se týče velkých změn teplot. I k vůli tomu jedna dcera s plaváním skončila.
Kousek od domu máme akvapark a snažíme se využít ke koupání maximum horkých dnů. Stejně se nic jiného dělat nedá.
Stejně tak máme v docházkové vzdálenosti krytý bazén, v zimě nás neláká.

Mně nesedlo ani těhotenské plavání, o kterém jsem si myslela, že si budu užívat. Nebylo mi to příjemné. Byla mi ve vodě zima. Většinu dětí mám podzim/zima. V létě jsem těhotná normálně plavala na koupališti.

Mně na tom nic divného nepřijde. Taky se snažíme vytřískat ze sezóny maximum. A klidně tři čtvrtě roku nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
1.8.25 07:50

Ony přece nejsou jednorázové, ale na opakované použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí