Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
MS plavky jsou i na koupání, asi spíš u slabší menstruace, ale aspoň by to pokrylo nějaké dny? Za zkoušku nic nedáte ![]()
Já už bych dovču nerušila. Koupila bych ty plavky, případně pro sichr (kdyby se rozmyslela), tak mini tampóny (fajn pro začínající dívky jsou s aplikátorem). Třeba to klapne bez MS, a když ne, budete připraveni. Já si pamatuju, že jsem kvůli koupání v bazénu poprvé použila tampón taky ve 13. Ale to jsem tam fakt chtěla jít. Určitě bych dceru nenutila, kdyby sama nechtěla.
Držím palce, ať vám to klapne. Tohle léto je s počasím fakt hrůza ![]()
@smile_xxx píše: Více
Já mluvím o te dovolené. Nebudeme platit drahý vstup, když se nebude koupat. Na celý den se rozdělíme a to pak pro mě trochu postrádá smysl. Chtěla bych, abychom byli všichni spolu. To chce i dcera. Co se týká toho víkendu (spíš soboty), tak je i špatne počasí.
@Lil Kitkatt píše: Více
Ano, počasí je hrůza. Dost se ruší plány. Nejen teda kvůli tomu. Nějak se nedaří. Řešili jsme i nějaké zdravotní problémy. Každopádně tampon určitě nedopadne. Ale to tu rozebírat nebudu. Třeba příští rok ano. Možná zkusíme mít ty plavky. Ale stejně mi to nepřijde moc vhodné koupat se v bazénu. V moři by mi to přišlo asi lepší.
Plavky jsou vhodné i na koupání. Dcera už s nimi absolvovala několik dovolených u moře. Jinak má mestruační kalhotky, ty jsou super.
A tampony také od začátku, ale ty pouze na závody-dělá sport, kdy na závodech s vložkou být nemůže.
Rozhodně bych kvůli tomu nerušila program a už vůbec ne dovolenou. Bude to součást jejího života a v dnešní době, kdy existuje plno pomůcek a ty holky to mají mnohem snažší než kdysi my.
Co chceš vlastně slyšet? Všechny ti radí, jak to udělat, aby to šlo. Ty si jedeš svou, jak nic nejde. Tak zůstaňte doma a bude klid.
Já to nechápu. Někdy celá dovolená proprší. Někdy tam člověk chytne střevní chřipku. Absolvovala jsem dovolenou s mužem s nechodici sádrou… Jako stavět dovolenou na jednom místě, kde je jedna použitelná činnost koupání a nebo povídání si na pokoji, mi přijde dost mimo. Menstruaci nevypnes, tak si to přepni v hlavě a vymyslí dovolenou tak, ať si to tam můžou užít lidí za všech okolností ![]()
@renap píše: Více
Zkusím se podívat po těch plavkách. Jdou opravdu i do bazénu, do teplé vody, do vířivky?
@ugluk píše: Více
Ono jde asi o to, že prostě nejspíš chtějí jít do aquaparku. Tak jako asi nezaplatí za vstup pro celou rodinu 3500 tis., aby tam pak holka seděla na lehátku, ne? ![]()
Je mi to jasný, rozebírat nemusíš
. Plavky zkuste, mělo by to opravdu být v pohodě.
Jinak chápu, naše dovolená je taky dost bídná (doma a stavba) a ani jsme se nedostali nikam na výlet.. Tak ať vám to klapne ![]()
@ugluk píše: Více
Jsme na to místo z nějakého důvodu vázani a pojedeme tam. Okolnosti tady vysvětlovat nechci. Máš pravdu. Na dovolené máme smůlu a vždy se něco pokazí a aspoň jeden má nějaké zdravotní potíže. Dcera se s tím musí srovnat. Ovlivní to jeste mě, protože zůstanu s ní. Nedovedu si to zatím teda vůbec představit. Ubytování malé, v blízkém okolí nic není. Dceri teda teď nebylo vůbec dobře. Takže ani nevím, jak ji bude příště.
@Lil Kitkatt píše: Více
Ano, přesně tak to myslím. A nebude sama celý den, tudíž budu s ní. Půjdeme se max. nekam projit. To bychom si to volno doma asi užili víc.
Když jsme stavěli, tak jsme roky nikde nebyli. Pak s malýma dětma taky ne. To nevyšlo nikdy. Teď jsou větší a pořád nějaké komplikace.
Já to dostala poprvé na škole v přírodě v 7.tride, bylo mi 12. Měla jsem s sebou ani už nevím proč, jen pár tamponu tampax s nástavcem, použila jsem je, sice to celé dny tlačilo a nebylo to tam dobře, ale časem jsem se to naučila a vložky téměř nikdy nepoužila. Existují mini tampony Ob pro komfort jsou klouzavé..a nebo ty menstruační plavky. Přece se svět nezboří pro pár dní.. ![]()
Normalne ma menstruacni plavky z Decathlonu, rozhodne nejsou na opalovani, co je to za kravinu? Normalne funguji. A tampon nektere divky zvladaji bezne, 13 je uz bezny vek, v 10 je to horsi. Rozhodne bych nerusila dovolene ani program. Je to snad soucast zivota