Menstruace u dcery a dovolená

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2005
31.7.25 22:23

Desetiletá dcera má menstruační plavky a menstruační kalhotky. Funguje to super :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.25 22:31
@dana.dv píše: Více

Díky za tip. Jaké konkrétně? Já abych věděla, co koupit. Musím to pořešit rychle. Já s kalhotkami spokojená nejsem. Kolikery potřebuješ na jednu menstruaci?

• Citovat
  • Upravit
68927
31.7.25 22:37
@Lil Kitkatt píše: Více

No a to je to, co píšu. Pokud tam nechce chodit s holkou s menstruací, tak najít místo, kde to lze i jinak. Já nevím, třeba Babylon v Liberci, z Pasohlavek se dá třeba do Mikulova. Neridim, nevadí, muž nás tam ráno hodí a večer vyzvedne, pokud nejede bus. V podstatě má dvě možnosti, buď vyřešit menstruaci v bazénu, nebo vyřešit aktivitu mimo bazén. Rušit to je vůči zbytku rodiny nesmysl. Když si muž před odjezdem na dovolenou zlomil nohu, půjčila jsem invalidní vozík a přehodnotili jsme plány a užili si to jinak. Kdyby doma dítě hynulo se čtyřicítkama, neřeknu ani popel, ale má menstruaci, to bude zažívat měsíc co měsíc dalších třicet let minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5109
31.7.25 22:42
@ugluk píše: Více

Máš doma slečnu, co má menstruaci? Tvůj argument je fakt mimo mísu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76199
31.7.25 22:44
@ibis píše: Více

proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5669
31.7.25 22:51
@ugluk píše: Více

Jasně, ale to nebudou všichni 4 dohromady tam, kde chtěli být, ale 2 a 2 každý jinde. ;) A šlo o to být jako rodina dohromady. Možná je to pro tebe nepochopitelné, já to třeba chápu naprosto. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76199
31.7.25 22:55

no ale tak jsou jen dvě možnosti, jak píše @ugluk, buď pořeší tampóny, plavky a půjdou všichni do aquaparku, nebo chlapi aquapark a holky jiný výlet,
jako další možnost není - jo, můžou všichni hnípat doma a být vzteklí,
možnost dupnu si nožičkou a menstruace zmizí, dcera bude mít znovu 8 roků, bohužel neexistuje,
to asi čeká každou rodinu s dívkou, že menstruace jednou začne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
31.7.25 23:07
@Anonymní píše: Více

a proč byste kvůli menstruaci měli rušit dovolenou? 8o Ještě pokud máte další děti? Normálně jedte. dcera měla ms na dovolené u moře, taky jí začíná, má to dost nepravidelné, ale podle toho se fakt neřídíme. Měla menstruační kalhotky, menstruační plavky a když se nechtěla koupat, jeli jsme na výlet. Nic dramatického :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
31.7.25 23:09

ne, normálně jsou vhodné na koupání, fungují.

dcera má plavky od pietro filipi z maluna.cz, kalhotky úplně basic z primarku (kupudivu fungují super). Má 6ks a je to málo, pokud by měla být jen na kalhotkách a to ona chce, vyhovuje jí to nejvíc. Já mám takovou směsku snuggs, selenacare, primark, nic extra drahého.

Příspěvek upraven 31.07.25 v 23:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
31.7.25 23:17

Ja jsem tampony s aplikátorem používala snad od 3-4. menstruace. Nejdřív jen do bazénu. Postupně jsem tampony nosila i přes den. Menstruaci jsem měla od 12 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.7.25 23:20

Nic nerušíme, neřídíme se menstruací, letos ji to skoro určitě vyjde k moři, ale je to prostě součást života. Vozíme menstruační plavky, přiznávám, že to ruční praní na dovolené mě úplně nebaví, ale tampony zatím nechce. Za mě zatím nejlepší Modibodi, mají i na silnou, jsou tedy jedny z dražších, ale jsou fakt super, letos jsem objednala i jiné značky, protože měli dost probrané velikosti a nepřesvědčili mě a vracela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.25 23:21

Dejte mi tip na ty plavky. Jaké koupit a kde. Používáte je i při silnější menstruaci?

Ty kalhotky používáte jak? Jak dlouho vám vydrží? Máte několikery a prevlekate se na záchodě? Mně nevydržely moc dlouho, protekly mi hrozně brzo. Ale já mám silnou menstruaci. Vložky mi sice moc nevyhovují, ale pořád jde pro mě příjemnější si vzít čistou vložku, i když ji nemám dloiho

• Citovat
  • Upravit
56278
31.7.25 23:26

maluna.cz

Kalhotky nikde nepřevlíkám, mám taky silnou ms, používám ty s plným počtem kapiček na silnou menstruaci, popř. i ty noční a vydrží mi v pohodě od rána až do odpoledne, než přijdu domů

Jakou jsi měla značku? Měla jsi je vyprané, správný počet kapiček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68927
31.7.25 23:29
@ibis píše: Více

Představ si, že mám. Aktivity se přizpůsobují, nikoliv, že bych je celé rodině zrušila. Dám možnosti, jak to lze u vody řešit - chce/ nechce. Pokud chce, OK, jde se k vodě, není co řešit. Pokud nechce (já nevím, ve 13 jí může být představa tampónu proti srsti, při hodně silném krvácení se necítí dobře ani v těch plavkách, atd.), tak prostě buď půlka rodiny k vodě a já s menstruujícím dítětem volíme alternativní plán, nebo volíme alternativní plán všichni (a zítra se může cítit líp) nebo sama řekne, hele v pohodě, já si lehnu na deku a budu si číst, maximálně do vody polezu po kolena. Pokud není holce vysloveně zle (a pak k ní samozřejmě člověk přistupuje jako k „nemocné“, prostě klid, odpočinek, popřípadě léky), tak nevidím důvod, proč z toho dělat zásadní vědu a kompletně rušit program všem. Já si fakt neumím představit říct muži a druhému dítěti - rušíme to, nejedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68927
31.7.25 23:31

No ano, ale k tomu být všichni spolu už je jediná alternativa - být všichni spolu, ale doma. Variantu pořešit menstruaci u vody uvádím jako první, otázka je, jak k tomu přistoupí samo dítě, které menstruovat teprve začíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí