Menstruace u dcery a dovolená

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68927
1.8.25 07:51
@Anonymní píše: Více

Pokud je intenzivně používáš a po koupání (i v bazénu) je důkladně nevymachas, tak ano, do roka se ti rozsypou. Pokud je použije s na jediné dovolené v roce, tak ti z nich dřív vyroste, než se rozpadnou. A vzhledem k tomu, že mi vyznělo, že vsecky dovolené travite jenom a jenom koupáním, tak nějak jsem čekala, že budete ve vodě víc než jednou ročně. A i tak, spodek od menstruačních plavek jsem kupovala asi za šest stovek, mně tohle za nezkaženou dovolenou stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68927
1.8.25 07:54

Jinak pokud holka nekrvaci v jednom kuse, tak ten první rok může být ještě hodně rozházeny, klidně dvakrát do měsíce nebo pár měsíců nic. Ptala jsem se svého gynekologa, první rok prostě radil vyčkat, jak se to usadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
1.8.25 08:07

Zakladatelko, nezlob se, ale tvůj přístup je šílený. Nic nejde. Vůbec nechápu, byť jen myšlenku rušení dovolené. Menstruace dcery vám může vyjít na dovolenou každý rok a to už nikdy nikam nepojedete? Mně letos vyšla taky na jednu dovolenou. Jezdíme též na stejné místo, kam jsme vázáni. Jedná se hory, kde většinou chodime na túry a jezdíme na výlety. Předpověď počasí byla taková, že mělo celý týden pršet + já MS. Ani ve snu by mě nenapadlo dovolenou rušit. Nakonec jsme vše zvládli v pohodě a ke konci jsem se i koupila. Upozorňuji, že MS mám hodně silnou a bývá mi dost špatně, takže první dva dny jsem si brala prášek na bolest. Chápu, že pro dceru to není příjemné, je to pro ni nová situace, ale ono to také zřejmě odráží tvůj přístup. Pokud před ní vystupuješ tak, že je to takový problém, že se kvůli tomu musí rušit dovolená, tak se nedivím. Ty bys ji naopak měla vysvětlit, že je to běžná součást života, nic za co by se měla stydět a měla by během MS normálně fungovat. Probrala bych s ní alternativy, jaké hygienické pomůcky je možno používat a nechala na ní, co si vybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.8.25 08:08

Ty plavky jsou úžasný vynález, dceři to zachránilo léto.
I když už je velká (plnoletá), stejně tampony nezvládá, nikdy je nepoužila. ve škole jim v páté nebo šesté třídě učitelka udělala strašidelnou přednášku o syndromu toxického šoku a ona se naprosto blokla a odmítá je i jen vyzkoušet. Dostala menses třeba druhý den pobytu v Turecku :nevim: takže zbytek týdne v tropech byla jen po kolena ve vodě. Nebo jsme byly na týden u přehrady a i tam nás to dostihlo. Plánovat dopředu se s puberťačkou nedalo a měnit operativně termíny taky ne (my rodiče nemáme moc možnost hýbat s dovolenou na poslední chvíli).
Před dvěma lety jsem objevila právě ty menstruační plavky, hned jsem koupila troje (měli akci 2+1zdarma, vyšly asi na tisícovku dohromady) -chtěla jsem jich více, ať má i na převlečení-vystřídání během dne.
naprosto jí to zachránilo dovolenou v Řecku i vodácký sjezd řeky. Fakt se toho neboj, počáteční investice sice trochu štípne, ale ony opravdu vydrží (pokud se jí nezmění velikost dramaticky) a hlavně za ty ušetřené nervy to sakra stojí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
1.8.25 08:26

Už ja před léty mela prvni leto, co jsem mela menstruaci (ve 12) rovnou behem dovolene u moře…v životě by me nenapadlo, ze by kvuli tomu mela celá rodina nejet 8o Žádné vychytávky nebyly, tampony jsem nezvladla, tak jsem holt seděla na pláži nebo se prochazela po kraji jen po kolena ve vode. Chápu, ze nekde v akvaparku to asi je horší, ale vzdyt je dnes tolik možností…dcera bude mít menstruaci dalších mozna 35+let, tak se s tim musí naučit fungovat :nevim:
Jinak kvuli druhému cyklu bych nikam na gyndu nevolala, ze muze byt vlivem začátku nepravidelná ví snad každý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
1.8.25 08:33

Uz jsem toho videla hodne, ale takhle nrgativniho cloveka.. vy jste citlivy na vsechno vsechny? To maj holky po mamince ze jsou takhle cimprlich?
Jestli po kazdym koupani kdy neni petatricet trpi na prudusky tak bych je radsi nez na dovolenou vzala na imunologii protizr to v ve veku kolem 14 opravdu neni normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
1.8.25 08:46

Dcera má kalhotky Modibodi a Maluna, má je už 3 roky a furt jsou Ok. Teď jsme tedy dokupovali, protože některé už byly malé Má asi 10 ks..Plavky jedny Snuggs a dvoje jinou značku, nevím přesně.
Kalhotky myslim nepřevlíká, když ví, že bude celý den pryč, tak přes ně dá vložku, tu pak dá pryč a má jenom spoďáry, i na treninky a je spokojená A na zavody mini tampon, od začátku. Nikdy jsme z toho nedělaly vědu Holky takto fungují všechny..Za mě super vynález, mají to mnohem snažší, než my kdysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
1.8.25 09:16

No, podle mě to naopak normální je, zpočátku, než se ten cyklus ustálí.
Dcera v tom taky měla bordel, klidně 3× po 14 dnech a pak pár něsíců nic.
Rozhodně bych ji netahala nikam.na gyndu, a nedělala před ní, že jako problém. Akorát se holka vystresuje a bude mít pocit, že se všechno točí kolem její MS.Ono stačí, jak se k zomu stavíš ty. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
1.8.25 09:18
@ugluk píše: Více

je to tak :palec:
Nechala bych ji v klidu, nedramatizovala. Ty plavky bych s ní probrala, vysvětlila, určitě bych je nekupovala jen tak.
Jak to pak dělají v rodinách, kde mají třeba tři dcery + matka? Tam je snad nemožné se vejít na nějakou akci mimo ms některé z nich :mrgreen: :mrgreen: Dcera to prostě musí přijmout, že to tak je a bude, naopak dnes už jsou tak pohodlné pomůcky, že je to úplně nesrovnatelné s tím, co jsme si zažívaly třeba my.

Příspěvek upraven 01.08.25 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8402
1.8.25 09:19
@ugluk píše: Více

Přesně tak, ono to přece nebude od začátku fungovat naprosto pravidelně. Tady doktor nic neudělá, musí si to prostě sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
1.8.25 09:28

Jezisi, cela rodina se prizpusobuje diteti s MS… nechapu.
Ja jsem o sve MS ani rodicum nerikala, co by s tim asi jako udelali? Zrusili dovolenou u more? Proste jsem nabalila tampony a nejak si poradila. A to mi bylo 12. Myslim, ze si ani nikdo nevsiml, ze MS mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
1.8.25 09:50

Já tampony ve 12 normálně nosila. Žádný problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
1.8.25 09:53

Nějak nevím, co chceš slyšet. Tampony nechceš, kalhotky nechceš, aby si dcera četla nebo se nekoupala nechceš… no tak všechno zrušte a dřepte doma. Syn bude určitě nadšený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
1.8.25 10:02
@Tayen píše: Více

to už je ale dost individuální, pro někoho ok, pro mně to byl problém vždycky a ani mi nebylo 12 :lol: Dceři v tomhle věku bych je osobně nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.8.25 10:02

Normálně jeďte proboha. Menstruační plavky a tampony. Snad kvůli ms nebudete doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí