Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ty kráso
Tvl
Od doporučení menstruačních pomůcek až po organizaci dovolený
To je tady fakt úlet
Zakladatelko doporučuji ti uzamknout diskusi.
Zaháčkuju se. S jakými MS plavkami máte dobré zkušenosti u dospělé ženy? Alespoň na slunění se. Běžně jsem zvyklá na tento střih, viz foto. Dvoudílné nechci.
@MiaBea píše: Více
Ten Tropical Island je dost specifický, jestli tam budou v hotelu, tak ten se nachází uvnitř toho parku, takže platíš jednak vstup dovnitř a jednak pokoj. Nedává úplně smysl zaplatit tohle všechno a pak jet vlakem do Berlína ![]()
@Anonymní píše: Více
přidej se do skupiny na fcb, je tam hafo informací. Plus to chce prostě vyzkoušet, my jsme začali od těch dostupnějších s tím, že vyzkoušíme a popř. koupíme nějaké lepší. Nekupovala bych určitě víc kusů najednou od jedné značky, protože se lehce může stát, že nebudou vyhovovat
Neni duvod je zakazovat. Jen to chce si zjistit informace.
Pri dodrzeni slabe ci stredni menstruace a sedicich plavek plati toto
A není možné sjet do větsiho města, kde je ta nabídka větší?
Dcera má ty plavky od snuggs, mívají různé akce, sleva nebo 2+zdarma. V dnešní době ti při nákupu přes internet přijdou do 2-3dní, to bych řešila asi takto než objížděním obchodů. Ty plavky mají sice označení jen jedné kapičky, ale vydržely v pohodě i pobyt ve vodě. Na souši se chodila do kabinky převléct do kalhotek s vložkou a přes to plavkové šortky (takové ty volnější kraťásky z materiálu jako mají chlapi plavky), v tom vypadala nenápadně i na lehátku.
kalhotky moc nenosí, máme jedny s tesca, ale nosí je spíš jako „jistotu“ k vložce. jen tak „naostro“ nám to přijde nedostatečné.
@ibis píše: Více
Děkuji za pochopení. Na ty příspěvky už nebudu reagovat. To nemá smysl. Nemusí mi tu nikdo psát narážky na mě a na me myšlení. Beru si z diskuze jen to lepší, to, co mi pomohlo. To opravdu děkuji. Určitě plavky vyzkouším. Ani nemusím nikomu vysvětlovat, proč se nedostanu někam jinam. Určitě ale poresim i ty kalhotky. Ale zkusím jedny. Třeba ji to vůbec nebude vyhovovat. Zatím je s vložkami v pohodě.
@Moise píše: Více
Děkuji moc za informaci. Já vím, že se třeba i někdo koupe s menstruaci ve vaně, což u mě nikdy nešlo. Ale já mám menstruaci silnou odjakživa. Jak je to s teplou vodou? Ted jsem se teda dívala, jak je to v teple vodě a tam se koupání moc nedoporučuje. Takže tam asi nebudou menstruační plavky vhodné?
Mám dceru starší, tampon nechce a od začátku má silnou menstruaci, při které jí většinou v prvních dnech nebývá dobře, takže v tu chvíli u ní koupání nehrozí. S plavkami ani s kalhotkami zkušenosti nemáme, ale díky této diskusi možná vyzkoušíme. Přeji vám klidnou a pohodovou dovolenou.
Do vany bych s menstruací bez ničeho nešla
To není úplně ideál, ne?
S teplou vodou, nevím. Pokud ji bude bolet břicho, tak ta teplá voda pomáhá. Co se týče plavek, tak by to vliv na funkčnost mít snad nemělo? Ale to radši ověř. Při vyplachování se musí použít studená, aby se krev uvnitř nesrazila ![]()
Dcera nosí tampony cca od těch 13, teda většinou jen na koupání. Koupila jsem jí Tampaxy s aplikátorem, ty jsou vhodné pro mladé holky. Nejdřív menší velikost, pak i větší.
Když ji z menstruace bolí břicho, tak samozřejmě musí koupání oželet, ale ty další dny se to dá.
Rušit dovolenou kvůli menstruaci je blbost, pokud několik dní neleží v bolestech.
@smile_xxx píše: Více
Tak hlavně musí dcera pochopit, že MS je normální součást života každé ženy a ne, že se všechno bude rušit, protože menstruace
samozřejmě pokud by měla nějaké velké bolesti, tak to chápu, ale takhle se z toho dělal zbytečně velká kovbojka
Já jsem se nikdy menstruací nenechala rozhodit, už od 13ti jsem používala tampony
Teď jsou navíc možnosti rozmanitější, třeba menstruační plavky apod. Dovolenou bych určitě nerušila ![]()