Menstruace u dcery a dovolená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3293
1.8.25 14:22

@Moise Tropical island je v pohode, riesil som to (uz vela rokov spat, tak si overte sucastny stav) ale moznost ze spis v areali vychadzala najlacnejsie (ako hotel je to sice drahe, ale vstup do parku mas ‚zdarma‘). Lubovolna ina kombinacia hotel + vstup mi vychadzala draksie.

@Moise To je reklamstinovy blud od zaciatku do konca… Tlak posobi vsade rovnako (nikde sa nestraca). Ako asi ta „absorbcni vrstva“ odllisi vodu od krvy? Tym ze plavky su bezne vode priepustne tak aj keby tam nejaka absorbcna vrstva bola tak sa nacuca vodou pri prvom kontakte. Ak by sme pripustili ze absorbcna vrstva dokaze odlisit vodu od krvy (co technicky, fyzikalne a logicky nieje mozne) tak ako by si prala take plavky ked na vodu nereaguju? V krvy?
Technicky vzato mozes si dat lubovolne cierne plavky, krv sa bude priebezne vymyvat do bazenu uplne rovnako.

@Anonymní normalne bola aj v bazene kde bolo 42 stupnov a nemala z toho ziaden problem, ale kazdy sme individualny a obecne tepla voda zhorsuje akekolvek krvacanie.

PS: Je mi jasne ze nic sa zakazovat nema, a ani by to nepreslo pretoze je to mega business. To zakazanie bol iba taky povzdych nad hlupostou niektorych ludi na com si niektore znacky vybudovali business. Ked zoberiem ako ludia uz teraz nedodrzuju zakladnu hygienu, potom este do bazenu volne vypustaju krv, proste hnus, a potom sa pytaju preco je voda biela… Filtre bezia na 3 nasobok projektovaneho vykonu, chloru je max kolko sa da dat, vymena vody nieje 60l na osobu ako pozaduje zakon, ale 100l na osobu a aj tak nieje sanca tu vodu udrzat cistu. A potom sa objavia zeny ktore sa divia preco „ruzova dan“ :-) no lebo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
1.8.25 14:29

@IcePlanet7 mozna by stalo za to zjistit si fakta, jak ta absorbcni vrstva funguje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 14:32

Jsme v Chorvatsku - pro nás vcelku luxus taková dovolena. Termín podle menstruace dvou dcer. Mají to pravidelně. Starší to tady teď dostala po 2 týdnech… Naštěstí je ochotna použít tampon, když už není zbytí. Takže to nenaplanujes…

• Citovat
  • Upravit
4070
1.8.25 14:38

@IcePlanet7 tím tlakem je podle mě myšlen hydrostaticky tlak pod vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
1.8.25 14:45

@Moise Tak mi to vysvetli, strasne rad sa necham poucit.

@Hibou Ano myslen je hydrostaticky tlak. S trochou fyziky sa dopracujeme k tomu ze hydrostaticky tlak je konstantny vo vsetkych smeroch. Ludske telo nieje pretlakova kabina lietadla. Telo je z vody a dalsich tazko, minimalne stlacitelnych materialov, takze ten tlak ktory posobi z vonku na krvacajucu ranu, posobi uplne rovnaky aj z vnutra (pretoze sa cez kozu, tuk, svaly atd prenesie). Musela by byt v ‚podtlakovom‘ potapacskom obleku z ktoreho by jej trcala iba frnda co je samo o sebe smiesne. Ale dakujem za pobavenie :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
1.8.25 14:48
@IcePlanet7 píše: Více

Já to chápu tak, že díky tomu tlaku krev zůstává uvnitř, prostě tolik nevyteka, ne že to přestane krvácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
1.8.25 14:56

@Hibou FYZIKA!!! Telo NEMA ziaden mechanizmus na udrzovanie vnutorneho tlaku! Vnutorny tlak v tele je IDENTICKY ako vonku, teda ked si na Evereste je tlak v tele rovnaky (povedzme 0.3 BAR) ako tlak okoliteho vzduchu (ak si neranajkoval fazule ;-) ). Ked sa valas pri mori na deke je tlak v tele IDENTICKY ako tlak okoliteho vzduchu (povedzme 1 BAR). Ked sa ponoris do 10m tak je tlak v tele IDENTICKY ako tlak okolitej vody (povedzme 2 BAR). Ak by sme pripustili ten marketingovy kec zalozeny na predpoklade cloveka ktory nevlastni mozog ze telo si udrziava konstantny vnutorny tlak tak ak by si sa lahko skrabol na evereste tak by z teba striekala niekolko metrova fontana krvy. A naopak ak by si sa poskrabal pri potapani, tak by sa tvoje telo zacalo nafukovat vodou. Ani jedno sa nedeje, takze mytus o konstantnom vnutornom tlaku tela tymto povazujeme za vyvrateny :-D

Edit: Teda ak sa porezem na Evereste, alebo 10m pod vodou tak bude objem krvacania uplne identicky!

Edit2: Prave som bol na WC a mam fantasticky priklad zo zivota. AK by sme pripustili konstantny tlak v tele udrziavany neznamym mechanizmom ako by si sa pod vodou vycural? Ak by si mal tak vymakane sverace ze by si ich aj pod takym velkym tlakom dokazal uvolnit tak by ti voda prudila dovnutra do mocoveho mechura miesto toho aby moc prudila von. A ver mi ze aj 100m pod vodou sa v pohode vycuras :-D (no zas tak v pohode to nieje, hlavne koli suchemu obleku, ale to je ina tema, proste sa vycuras - nenafukuje ta okolita voda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
1.8.25 16:07
@izabe píše: Více

Dcera? Spíš matka, ta z toho tu kovbojku dělá. Na vše psala, že to nejde, opakovaně chce kvůli menstruaci rušit dovolenou…To ona by měla dceři vysvětlit, že je to běžná součást života. Ale to se asi těžko stane, když k tomu sama má takový negativní přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
1.8.25 16:14
@MiaBea píše: Více

vždyt už se dávno rozhodla, že koupí plavky. A prosí o zkušenosti. Stačí dočíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
1.8.25 16:16
@IcePlanet7 píše: Více

Takže se podle tebe pod vodou tělo smrstuje a na Everestu rozpina? Nebo jak jinak se ten tlak přizpůsobuje okolí? Ty jsi se nikdy nepotapel jen tak třeba do 3 metrů? Vždyť úplně cítíš, jak ta voda tlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
1.8.25 16:23
@vokishka píše: Více

A proč mi to píšeš? Já jsem reagovala úplně na jiný příspěvek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
1.8.25 16:26
@MiaBea píše: Více

tak píšeš, že na všechno říká, že nejde. Tak neříká, teprve tady zjistlila, jak je to těmi plavkami a dala si říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12598
1.8.25 16:32

Já bych to neřešila, ono když se kolem menstruace bude dělat takovýhle haló, že nemůže to a ono, tak jaký k tomu bude mít vztah do budoucna? Jen ať si zvyká, že to patří k životu a bude to mít ještě dlouhá léta a není třeba se tak moc omezovat, spíše přizpůsobit situaci. Teď už je možností - koupila bych jí ty menstruační plavky, tak nemusí být ve vodě jak ryba x hodin, ale na krátké smočení by to mohlo být ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12598
1.8.25 16:33

No vida, teď na konci diskuze vidím, že plavky koupí, tak prima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí