Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj jak reagovali vaše děti na třetí dávku Bexsero dávku oproti první a druhé dávce? Děkuji
Příspěvek upraven 24.05.22 v 22:43
Dcera mela jen po prvni davce zvysenou teplotu, pri dalsich dvou uz vubec nic
Dcerka měla dávky jen 2 (dávala jsem očkovat až po druhém roce), ale u druhé měla reakci krapet horší. Kromě bolavé ručičky, tak jí to i maličko víc zčervenalo. Jinak ale bez teplot.
Prvni dve nemel vubec zadnou, treti dostal dnes a zatim to vypada taktez v pohode, uvidim, co noc.
@Luminance píše:
Prvni dve nemel vubec zadnou, treti dostal dnes a zatim to vypada taktez v pohode, uvidim, co noc.
No my jdeme na to zítra, tak uvidím…ten první den je vždy u nás ok, začal být protivnej až ty další dny…
@Wilík píše:
No my jdeme na to zítra, tak uvidím…ten první den je vždy u nás ok, začal být protivnej až ty další dny…
Noc dobra, ale rano mel zvysenou teplotu, takze za nas 3. davka nejhorsi, ty dve predchozi nemel teplotu vubec. Drzim palce
@Luminance píše:
Noc dobra, ale rano mel zvysenou teplotu, takze za nas 3. davka nejhorsi, ty dve predchozi nemel teplotu vubec. Drzim palce
Jeee…no my byli na tom před hodinou…na noc dam raději něco na teplotu ať se vyspí… starší jednou už dostal febrilní křeče a už to nechci riskovat…tak ať jste brzo bez vedlejších… ![]()
@Wilík píše:
Jeee…no my byli na tom před hodinou…na noc dam raději něco na teplotu ať se vyspí… starší jednou už dostal febrilní křeče a už to nechci riskovat…tak ať jste brzo bez vedlejších…
Tak drzim palce, at je v pohode
ja nic nedavala, protoze ma jen 37, tak jen klidovy rezim doma, v noci jsem taky hlidala, z tech febrilnich kreci mam strach.
Holky davali jste před očkováním čípek? Na internetu se to doporucuje, ale doktor mi nic neříkal. Nás čeká 1. bexero a mam z toho strach.
Zatím máme jen 2 hexy a to jsme měli jen trochu otok
@Alca1212 píše:
Holky davali jste před očkováním čípek? Na internetu se to doporucuje, ale doktor mi nic neříkal. Nás čeká 1. bexero a mam z toho strach.
Ja davala pokazde.. co jsem tak cetla, tak nazory se na to lisi, ja se rozhodla ho dat (i dr doporucovala)
@Alca1212 píše:
Me rikala sestra, ze ji mam doma dat paralen cipek, jakoze cca 30 min pred ockovanim, u nas to tak vychazi s cetou a chvili cekanim
@Alca1212 to jsem nikdy neslyšela. Nám čípek dr doporučovala, pokud by dítě mělo po očkování teplotu nebo bylo nadměrně plačtivé. Přijde mi to zbytečné, dávat to preventivně, nicméně dítěti to samozřejmě neuškodí.
@Luminance píše:
Tak drzim palce, at je v pohodeja nic nedavala, protoze ma jen 37, tak jen klidovy rezim doma, v noci jsem taky hlidala, z tech febrilnich kreci mam strach.
No febrilní křeče jsou blbý v tom, že přijdou velmi rychle…malej měl tenkrát 37,8,do půl hodiny 38,5 dala jsem rychle čípek a už začal febrilovat a přestal vnímat…už neriskuji a jakmile překročí děcka 37,5 tak už snižuji…tak mi to teda poradil i Mudr…jinak malej je zatím strašně protivnej…