Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcera byla před 5 lety očkována vakcínou Nimenrix ( proti meningokokovým nákazám skupin A, C, W135 a Y). O přeočkování se pediatr nezmínil. Nyní jsem náhodou narazila na stránky očkovacího centra, kde uvádí, že je po 5 letech vhodné přeočkování. Pediatr tvrdí, že ne, očkovací centrum opak.
Teď co je správně, že? Jak to máte vy? Přeočkování dle vašeho pediatra ano či ne? Děkuji. ![]()
My byly s dcerou na očkování nedávno a doktorka říkala, že přeočkování je po 10 letech, ale že je možné, že se to ještě změní a přeočkování nebude vůbec. ![]()
Typ B dávat nebudete? Bylo by to lepší než preockovat nimenrix.
My jsme teď dceři doočkovali Bexero a tam je přeočkování myslím po 10 letech. Dceři je teda 15 let, v batolecím věku jsem to nedávala. Nimenrix budeme dávat na podzim. Ale i zde s tím přeočkováním počítám.
V příbalovém letáku nimenrixu píšou, že ochrana může být až na 10 let.
Zdravotniustav.cz …v sekci poradna (dotazy k ockovani) se můžete zeptat lékaře, anonymní dotaz zdarma.
Bexsero se dávají dvě dávky. Preockovani není jasně stanovené.
Věk očkované je důležitý. Mimina se očkuji odlišně než dospívající a dospělí.
Tak nejspis existuje nejaka ochranna hranice protilatek, tak by byla moznost si je nechat stanovit a uvidis.
Zkus brnknout do ockocentra a pak napis, co ti rekli
.
Bexero má taky. Tam by údajně přeočkování být vůbec nemělo. Ale Nimenrix asi ano. Zkusím to zjistit a pak sem napíšu, ať jsme moudřejší
Ale jak si zatím dělám úsudek, tak každý doktor jiný názor. ![]()
@LauJak píše:
Bexero má taky. Tam by údajně přeočkování být vůbec nemělo. Ale Nimenrix asi ano. Zkusím to zjistit a pak sem napíšu, ať jsme moudřejšíAle jak si zatím dělám úsudek, tak každý doktor jiný názor.
Tak ty vakciny jsou porad nove a nikdo nevi, jak dlouho vydrzi takova hladina protilatek, ktera jeste chrani.
Je to vse stale predmetem vyzkumu a prubezne se to upresnuje.
Urcite pujdou vygooglit nejake uz hotove studie.
@LauJak bexsero má určitě dvě dávky, u nejmenších děti tři dávky.
Dalsi přeockování není stanoveno.
Bexsero není jednodavkove ani u dospělých! Vždycky dvě.
@jejjej dcera dostala teď v pubertě dvě dávky Bexera a doktorka říkala, že doporučuje přeočkování (myslím, že za 10 let).
@jejjej píše:
Neni stanoveno, protoze se porad zkouma, jak dlouho protilatky vydrzi a co s nimi udela preockovani.
Tj. preockovani je urcite potreba, otazkou je, za jak dlouho a jaky bude mit efekt.
„Nafurt“ ty dve davky rozhodne nejsou.
@jejjej píše:
Já ale neřešila Bexero, ale Nimenrix. Bexero jsou dvě dávky a přeočkování nebylo zatím stanoveno, ale u Nimenrixu se názory na přeočkování liší… Každopádně dnes jsem to znovu řešila s pediatrem a po pěti letech dceru přeočkuje na Nimenrix. Takže hurá, konečně sjednocené názory s očkovacím centrem.
Takže Nimenrix po 5 letech přeočkování.