Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím..dcerka 4m od vcera večer totální obrat..unavená, spát jí nejde..kdyz pije, pláče, v náručí nechce být, v postýlce či kočárku dá max 30 minut. Uplakaná, protivná, má trochu rýmu..mám to přikládat ockovani?
Rýma k očkování nepatří, teplota a podrážděnost ano…vyčkej a uvidíš..
Může to být rýmou i očkováním. Můžou to být i zuby?
Nejsem očkovací ani protiočkovací maniak - dávám povinné očkování a Priorix jsem oběma dětem dala pře zápisem do školky.
Ale mám dobrý příklad ze života, kdy jsem šla se synem na nějakou předepsanou prohlídku a myslela jsem, že v rámci této prohlídky dostane očkování. Nestalo se tak a večer jsem si všimla, že se mu udělaly poprvé fleky atopického ekzému na krku a v loketních jamkách. Kdyby byl očkovaný, tak bych to hned sváděla na očkování, ale byla to jen blbá náhoda.
I kdyby to bylo tou Hexou, tak s tím už teď nic nenaděláš. Hlavně, ať je malé brzo lépe
Starší dcra byla na Hexu taky cíťa. Pokaždé jsem měla pocit, že mi někdo vyměnil dítě. Podrážděná, nepavá. Do normálu se vracela v rozmezí 1-3 měsíce
Dcera měla po všech očkováních vysoké teploty a byla hodně uplakaná. Všechno se vždycky vrátilo do normálu.