Muze miminko mezi neockovane deti?

Anonymní
4.10.17 12:54

Muze miminko mezi neockovane deti?

Ahoj vsem, chci se zeptat, myslite si ze muze sedmitydenni miminko mezi kolektiv neockovanych deti? Mam kamaradky se kterymi se chci stykat pri prochazkach atd, ale jejich deti, kterym je kolem jednoho roku, nejsou ockovane. Hrozi neco memu miminku, mela bych se radeji od nich izolovat? Sama bych rada ockovala az pozdeji, kolem 6 mesicu.. A je mozne pro tak male neockovane miminko se vubec stykat s ostatnimi malymi detmi, byt by byly ockovane?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25210
4.10.17 12:57

Já čistě za sebe bych se nebála a šla. Nikdy jsem neřešila, jestli jsou děti v kolektivu, kam jdeme, očkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.10.17 12:59

Ty, tvá rodina, jste v dospělosti očkování tím, co je v hexe? Asi ne. Takže jste pro dítě stejně rizikovi jako děti kamarádek. Stejně tak lidi v obchodě, na ulici, mhd, u doktora…

• Citovat
  • Upravit
3348
4.10.17 13:00

Ja s miminkem chodila vsude - vyzvedavat do skolky, do nakupniho strediska, do herny, na cviceni. A ockovanej je az od 9 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
4.10.17 13:01

Co konkretne by melo hrozit od neockovaneho, zdraveho ditete? Ockovane, neockovane, to je prece jedno, jen nevystavuj dite nemocnym, at uz se jedna o dospele, nebo deti. Predpokladam, ze sedmitydenni dite nebude mezi ostatnimi lezt a olizovat je, ale bude v kocarku, v naruci, v satku, nebo nekde na dece.. a i kdyby mu nektere ze spratelenych deti dalo pusu, vubec, ale vubec to nevadi.. pokud samozrejme nebude mit sople u nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
4.10.17 13:05

Myslíš zřejmě Hexavakcínu? MMR v roce nemá nikdo. Sedni si, nastuduj si, proti kterým nemocem se očkuje Hexa, zhodnoť si, jaká jsou rizika, že zrovna těchto pár nemocí chytne a jak se vůbec přenáší. Já bych viděla jediné reálné nebezpečí v černém kašli, ale ten bohužel nechytne mimino od malých dětí, ale spíš od dospělých, kteří se nepřeočkovávají. To spíš od batolat chtně nějaké běžné virozy, na které se neočkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.10.17 13:06

Já se bála a manžel ještě víc :nevim: takže jsem si užívala klidu a brousila s klukama po lesích a odpočívala, dělala tůry s kočárkem, běhala…Já třeba lidi kolem sebe nepotřebovala, ale věřím, že jiní potřebují ven, takže to bude opravdu asi jen na tobě, jaké máš priority.
Tenkrát jsem tady naivně takovou otázku položila a sesypaly se na mě odpovědi, že jsem vlastně naprosto blbá a jak bych to řešila, kdybych musela s dalším do školky(kam bych dala to malé),že vychovám vlčí děti, nebudou v kolektivu(i když myslím, že prvních 10m jim to bylo šumák)…atd. celkem mě to šokovalo 8o takže snad to tady taky nezažiješ, ale i tak (přes všechny rady a nadávky)jsem neměla potřebu vymetat kavárny, nákupáky, návštěvy, herničky atd.Je to na tobě, tohle se nedá říct jednoznačně.

Příspěvek upraven 04.10.17 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
4.10.17 13:06
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, chci se zeptat, myslite si ze muze sedmitydenni miminko mezi kolektiv neockovanych deti? Mam kamaradky se kterymi se chci stykat pri prochazkach atd, ale jejich deti, kterym je kolem jednoho roku, nejsou ockovane. Hrozi neco memu miminku, mela bych se radeji od nich izolovat? Sama bych rada ockovala az pozdeji, kolem 6 mesicu.. A je mozne pro tak male neockovane miminko se vubec stykat s ostatnimi malymi detmi, byt by byly ockovane?

Mimino bude většinu času v kočáru, do kterého roční dítě nedosáhne, takže předpokládám, že na něj nebude nikdo sahat a oslintávat ho. Pokud jsou ty neočkované děti zjevně zdravé, tak proč ne?
Ale pokud ty neočkované děti posmrkují, pokašlávají a kýchají, tak jsou pro miminko stejně nebezpečné, jako posmrkující, pokašlávající a kýchající očkované děti či dospělí. :nevim: Zkrátka nachcípaní jedinci k miminu nepatří a je jedno, zda jsou to děti nebo dospělí nebo zda jsou očkovaní nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
4.10.17 13:13

Myslis, ze dospěla populace včetně zdravotnického personálu je ockovana případně chráněna? Ne není. Takže stejně riziko jako u děti. A to se týká i tebe a manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.17 13:41

A proc by melo byt neockovane dite hrozbou? Pokud je zdrave, nevidim duvod proc by se nemohly neockovane deti stykat s naockovanymi. Ockovani te ale neochrani uplne pred vsim, ockovani jsou na urcite druhy nemoci. Miminko neochrani pred kaslem apod. Mela bysis to lepe nastudovat nebo probrat s doktorkou. Ja jsem take ockovala prvni davku v sedmi mesicich a chodili jsme normalne vsude, vubec jsem to neresila a ani by me to nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
4.10.17 14:14

Ahoj, já tohle nikdy neřešila a chodila s dětmi mezi lidi prakticky od narození. Teď jsme měli velkou akci, mraky dospělých, mraky dětí a byla s námi min. tři malá miminka, jedno ještě v šestinedělí. A moje zdravé neočkované děti pro ně určitě nebyly hrozbou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.10.17 14:32

Otázku bych spíš položila tak, jestli je dobré brát 7 týdenní miminko do kolektivu lidí, tím spíš dětí, které jsou pořád něčím promořené. Neočkované dítě může mít v porovnání s očkovaným navíc jen černý kašel a ten může mít i kdokoliv jiný. Tudíž i tvé dítě, pokud není očkované, může oproti stavu, kdy by očkované bylo, chytit leda černý kašel. Možná tedy ještě toho hemofila, ale to trochu pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
4.10.17 14:50
@Reflex píše:
Otázku bych spíš položila tak, jestli je dobré brát 7 týdenní miminko do kolektivu lidí, tím spíš dětí, které jsou pořád něčím promořené. Neočkované dítě může mít v porovnání s očkovaným navíc jen černý kašel a ten může mít i kdokoliv jiný. Tudíž i tvé dítě, pokud není očkované, může oproti stavu, kdy by očkované bylo, chytit leda černý kašel. Možná tedy ještě toho hemofila, ale to trochu pochybuju.

To si myslim taky. Me se zda, ze nikdo nevydrzi doma s miminem a musi furt nekam litat. Vzdyt tomu malickymu miminku je nejlepe doma. Tam ma svuj rezim. Nevim. Nebo sem uz moc velka konzerva.
Ale taky neuznavam kavarny, hernicky,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 14:57

Byla jsem s malým, tehdy rok a půl v nemocnici, laryngitida. Primář na vizitě shodnotil stav malého, no a pak před všemi po mě řval ohledně odloženého očkování. Sice se na mě zde na emimi sneslo, že vymýšlím, že primář by si to nedovolil, ale přísahám, řval. Ještě i na chodbě za zavřenýma dveřma…Hexu jsem nechala píchnout až v roce. Vykřikoval o nezodpovědnosti, vyptával se, jestli chodil do kolektivu a když zjistil, že občas jo, tak jak jsem ho ohrozila atd…

• Citovat
  • Upravit
4488
4.10.17 18:50

Jo, věřím, že řval. Tyhle dulezite persony si servítky neberou. Na neockujici matky jsou asi alergičtí. Na druhou stranu, on tech cernych kaslu asi zazil dost, vidi ty deti, jak trpí a pak vidi, že nekdo z jeho pohledu hazarduje a neockuje. On nevidí tu pravdepodobnost, on se vlastne setka s temi nejhorsimi případy. Takze nechat vyřvat a druhym uchem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí