Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte Ženy, za měsíc bych měla začít dlouhý protokol a následně další IVF. Předchozí IVF byla neúspěšná
první odběr 4 vajíčka všechna oplodněna ale 3. den bez vývoje, 2. zvýšení dávek hormonů celkem 10 vajíček, ale povedlo se odebrat jen 4 do jednoho vaječníku se jim nepovedlo dostat
nechápu!!! 4 oplodněna ale opět 3. den bez vývoje. Nyní mám jít na dlouhý protokol, ale četla jsem že se používá spíše u mladých dívek
kdežto mě je 37 pryč
a že hrozí hyperstimulační syndrom
achjoooo Oba jsme zdraví nikdo neví proč nám to nejde
hrozná bezmoc ![]()
Na genetice jste byli, takove zastaveni vyvoje asi neni uplne v poradku…
@Fanunka První IVF jsem měla krátký protokol, 7 vajíček, 2 došly do stádia blastocysty, biochemické těhotenství, KET nic. Druhé IVF, jiné centrum, dlouhý protokol, 11 vajíček, 9 oplodněno, ale do blastocysty a vhodné k transferu pouze 2, máme syna. 3. IVF 10 vajíček, 8 oplodněno. Do blastocysty, 5 den kultivace jich bylo 5 (všechny prej ukázkové), ET - opět čekáme syna. Na zamražení 6 den vydrželo opět jen jedno. Mám za sebou laparoskopii, hysteroskopii, oba imunologii, genetiku. Příčinu neplodnosti nám nezjistili. Též mi bude 37 a měla jsem dlouhý protokol.
@lenkakud píše:
@Fanunka První IVF jsem měla krátký protokol, 7 vajíček, 2 došly do stádia blastocysty, biochemické těhotenství, KET nic. Druhé IVF, jiné centrum, dlouhý protokol, 11 vajíček, 9 oplodněno, ale do blastocysty a vhodné k transferu pouze 2, máme syna. 3. IVF 10 vajíček, 8 oplodněno. Do blastocysty, 5 den kultivace jich bylo 5 (všechny prej ukázkové), ET - opět čekáme syna. Na zamražení 6 den vydrželo opět jen jedno. Mám za sebou laparoskopii, hysteroskopii, oba imunologii, genetiku. Příčinu neplodnosti nám nezjistili. Též mi bude 37 a měla jsem dlouhý protokol.
Nooo panejoo a laparoskopie byla proc? Ja byla jen ambulantne na naposteni kontrastni latkou zda jsou pruchodne vejcovody a taky v cajku
@lenkakud píše:
A do jakeho centra jste chodila?
Na laparoskopii mě poslal ošetřující gynekolog ještě před zahájením léčby. Asi aby všechno zkontrolovali, netuším. První IVF a x pokusů IUI CAR Zlín, další pokusy FN Olomouc.
Ona laparka nebo hysteroskopie je dobra na probuzeni hormonu, ale to ma smysl, pokud jsou zivotaschopna embrya. Nasi znami meli problem, ze byli zdravy, ale konkretne spolu otehotnet nemohli. Spermie a vajicko se vzdy znicila…
@Fanunka píše:
Ahojte Ženy, za měsíc bych měla začít dlouhý protokol a následně další IVF. Předchozí IVF byla neúspěšnáprvní odběr 4 vajíčka všechna oplodněna ale 3. den bez vývoje, 2. zvýšení dávek hormonů celkem 10 vajíček, ale povedlo se odebrat jen 4 do jednoho vaječníku se jim nepovedlo dostat
nechápu!!! 4 oplodněna ale opět 3. den bez vývoje. Nyní mám jít na dlouhý protokol, ale četla jsem že se používá spíše u mladých dívek
kdežto mě je 37 pryč
a že hrozí hyperstimulační syndrom
achjoooo Oba jsme zdraví nikdo neví proč nám to nejde
hrozná bezmoc
A změnili jste nakonec centrum? jak ti dopadlo 3.IVF? Doufám, že dobře!
@reBeb píše:Úplně nejlépe to dopadlo. Mám teď ročního kluka. Byl to vyloženě zázrak. Nakonec dlouhej protokol vyšel a před Vánoci jsem měla pozitivní test. Odebraných 15 dolíku, 12 zralých a oplodněných vajíček. 3. Opět Všechna zpomalila vývoj a tak mi jedno vlozili a další den všechna vajíčka zastavila dělení. a celých 14 jsem byla v depresi že to je opět v háji žádný klid odjeli jsme na hory cestou jsme autem zapadli a já manžela s autem musela vytlacovat na horách jsem lyžovala a když jsme přijeli z hor měla jsem //
A změnili jste nakonec centrum? jak ti dopadlo 3.IVF? Doufám, že dobře!
@Fanunka jee, tak to moc gratuluji! Zazraky se asi obcas deji.