3 letá vstává hrozně brzo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
55
12.1.23 11:12

3 letá vstává hrozně brzo

Ahoj, skoro 3 letá dcera se v posledních týdnech dopracovala k tomu, že vstává mezi 5 a 5:15. Nechce zůstat v posteli, ale vstávat a hlavně, abych vstala já. Někdy dám kapsičku, ještě si na 10 min lehne, ale stejně neusne, a pak zas vstávat vstávat. Vyspaná asi není, protože pak usne cestou do školky v autě. Přes den nespí, spát chodí ve 20:30, takže tak normálně. Vždy vstávala dřív, ale tohle už je na mě moc, chodím pak spát s ní a i tak po těchto probuzeních na ni nedokážu být zrovna milá… Máte nějaký nápad či zkušenost, co s tím? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5374
12.1.23 11:16

Na můj vkus chodí spát docela pozdě. Divné, že vstává ještě za tmy. A také, že si nezdrimne po obědě. Můj tip - chod spát večer s ní, budeš vyspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
12.1.23 11:18

No a když s ní prostě nevstaneš? :think: Dcera to zkouší také (čerstvé 3r), budí se kolem 5hod a že vstáváme, řeknu jí, že ještě ne, že je tma a noc a že ještě spinkáme. Zkouší to třeba 5× a pak to vzdá, otočí se a chrní do sedmi/půl osmé :think:
Případně mě ještě napadlo pokud ještě pije mléko tak jí dá mléko (jestli kapsičkou myslíš ty ovocné, tak to ji musí probrat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159

Moje trileta chodi spat v 18.30. Dej ji driv, nejspis bude strasne pretazena.

• Citovat
  • Upravit
644

A spinka sama? Kdybys ji po probuzeni nechala dospat u tebe v posteli, neusnula by jeste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
12.1.23 11:19

A přes den nespí proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3695
12.1.23 11:28

@Pisni6ka mam skoro 4leta dvojcata a to same. A uz treba 2 roky to neni moc jine. Jsme vsak domluveni, ze kdyz je jeste mesicek, ze se zustava v posteli a funguje to, ale uz nikdo neusneme :roll: Ale byt tebou, tak kapsicku bych ji nedavala, ty cukry v tom ji jenom „nakopnou“. Nasi chodi spat treba v 19h. Zase se rekne, ze uz mesicek pracuje a to znamena spat. Ja chodim spat max v 21.30,ale uz jsem taky unavena..moc neporadim, spis s tebou soucitim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
12.1.23 11:29
@Perníček22 píše:
No a když s ní prostě nevstaneš? :think: Dcera to zkouší také (čerstvé 3r), budí se kolem 5hod a že vstáváme, řeknu jí, že ještě ne, že je tma a noc a že ještě spinkáme. Zkouší to třeba 5× a pak to vzdá, otočí se a chrní do sedmi/půl osmé :think:
Případně mě ještě napadlo pokud ještě pije mléko tak jí dá mléko (jestli kapsičkou myslíš ty ovocné, tak to ji musí probrat)

Přesně to dělají moji skoro dvouletí. Taky chodí, z v pět vstavame.
Lehnu k nim do pokoje a už se naučili, že když chtějí, tak si můžou v pokojíku potichu hrát, protože ostatní lidi ještě spí. Vstáváme každý den přesně v sedm, kdy už jsou někdy i hodinku vzhůru. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.1.23 11:29

Moje vstává v šest, dneska byla vzhůru už v půl. Neudělám nic, jinak vzbudí celý barák. Takže vstaneme a ona si jde hrát. Ale usíná většinou už kolem sedmé večer. Když jsem unavená, prostě jdu spát večer s ní. Nepomáhá nic, zvykla jsem si. Syn byl stejný. Teď už to vydrží tak do půl sedmé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.1.23 11:33

Davala bych spat pozdeji a rano striktne trvala na tom, ze jeste spime. Nebo at si jde potichounku hrat a beda, jak te vzbudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
12.1.23 11:36
@Elea9 píše:
Přesně to dělají moji skoro dvouletí. Taky chodí, z v pět vstavame.
Lehnu k nim do pokoje a už se naučili, že když chtějí, tak si můžou v pokojíku potichu hrát, protože ostatní lidi ještě spí. Vstáváme každý den přesně v sedm, kdy už jsou někdy i hodinku vzhůru. :lol:

To je prima, že se to takto naučili. :dance: A jdou pak spát normálně až po obědě? :think: Naše malá pokud bych s ní v těch 5 vstala, tak bude nejdéle v 9hod hotová :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
12.1.23 11:38

Tak ja mam doma hrabenku. :lol: Dcera kdyz nemusi vstavat do skolky, tak si spi i do 10. Prumer vstavani 9-10 hod., ale chodiva spavat kolem 21:30, o vikendu i v 10.

Kdyz byla mensi, tak mela obdobi, kdy chtela vstavat v 7, ale to jsem rekla, ze je jeste brzy, at spi a nevstavala jsem, tak usnula jeste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24176
12.1.23 11:44

Dávala bych dřív spát večer. U nás to tak má syn od roku a pár měsíců. Prostě vstává brzy. Druhý je to stejný. Jako nějaké domlouvání fakt nefunguje. Jsou vyspinkaní. Dvouletý usíná 20:00- 5:00. Nespí celou noc. V poledne si dá hoďku. Čtyřletý usíná hned po 19 hod. a spí do 5:00. Někdy vstanou později, ale to je max. v šest. Přes léto budou víc utahaní tak to bude asi lepší. Ten starší takto spí od 2,5 let, kdy jsme zrušili denní spánek. Předtím mi akorát začal chodit spát večer pozdě a vstával 4:30, tak teda vstával rok :D

Jo co by u nás fungovalo je posunout večerku. To by spali o to déle. Ale nám to s manželem nevyhovuje. Chceme chvíli večer klid. Chodíme spát nejpozději o půl desáté v týdnu. Já jdu občas i třeba v osm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24176
12.1.23 11:48

@Lucie_Sx třeba tohle jsem zkoušela. Držet v posteli a nebo ať si jen potichu hrají. Vůbec. Řev, pláč. Mají hlad, potřebují čůrat, kakat :D záleží jakou ty děti mají potřebu spánku.
@Pisni6ka jestli nespí po obědě a chodí do školky, tak bude hrozně unavená. Dej jí spát dřív ať se dospí. Pak to zkuste třeba posunout. Ale třeba syn mi právě jde klidně spát v sedm a vstane klidně i později než běžně. Oni když se přetáhnou tak spí špatně. A školka je pro dítě opravdu náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
12.1.23 11:54
@Perníček22 píše:
To je prima, že se to takto naučili. :dance: A jdou pak spát normálně až po obědě? :think: Naše malá pokud bych s ní v těch 5 vstala, tak bude nejdéle v 9hod hotová :roll: :lol:

Chodí spát ve dvanáct, spí do půl jedné. :lol: Oni spí ráno tak do těch šesti, když si v pět lehnu k nim a pak si hrají. Ale u nás je asi ráno vzbudí manžel, když vstává do práce. A večer pak chodí spát o půl sedmé a usnou tak do hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí