Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy. Mame dum do patra, dole mame obyvak, kuchyn a mala (4 roky) tam ma pokojik na hrani. Nahore mame loznici a maly pokojicek pro dceru. Za chvili se nam ma narodit druhe mimco. Problem je, ze dcera chce hned po probuzeni chodit dolu. Muj dotaz zni: ma to nekdo take tak? A jak jste to resili s novorozencem, kdyz treba zrovna usnul? Predpokladam, ze ze zacatku bude asi muset chodit tatinek. Problem je, ze dcera chce chodit jen semnou. A nebo nejak vyresit pokojicek nahore, aby tam zustala dyl? Ma tam tv, ale jen na dvd, takze si to sama zapnout neumi a hracky tam nema zadne. Je to fakt malinky pokojik jen na postel a skrin. ![]()
Když miminko usne tak si ho necháš na chuvicce nebo si ho vezmi sebou dolů tomu je jedno kde spí.
Měla jsem pro mimina pojízdný košík. Ten jsem měla v přízemí a tam si mladší spalo. My jsme normálně fungovali.
K miminu dát chuvicku a jít normálně dolů. Tam můžeš mít košík pojízdný na mimi. A nehledat komplikace tam, kde nejsou.
Vůbec nerozumím. Ta čtyřletá neumí sama po schodech, musí s ní někdo chodit? Nebo u toho mimina musí někdo být, když spí?
Dej si postýlku dolů a je vyřešeno. Nějakou starou.
Máme to podobně s tim, že dětský pokoj je nahoře. Miminko mi spalo buď v ložnici na chůvě, nebo dole v obyváku v postýlce, nebo jsem ho dala do kočárku buď do zahrady pod okno nebo do zádveří na chodbu, kde mělo klid. Ten kočárkek. v chodbě se mi osvědčil nejvíc až do teď, kdy je starší 10m. My jsme šly někam jinam. Máš 4letou, s tou se už pěkně domluvíš. Naší starší bylo 15m a ta domluva byla horší, ale zvládly jsme to.
Ta čtyřletá by měla být sama zavřená v pokojíčku bez hraček kolik hodin denně?
Koupila bych kvalitni chuvicky a pak bych se nebala miminko spinkat nahoře, až se vzbudí, bude dole (jemu bude vesměs jedno kde bude spinkat). Když byla dcera malá, měla jsem takovou Prima malinkou postýlku na kolečkách a tu jsem měla v obyvaku a kdyztak jsem ji převezla. ![]()
EDIT: chápu tvé obavy ale neboj, oni to všechno půjde ![]()
Máme to stejně a nějak nechápu, co řešíš? Měla jsem chůvičky, takže mimčo mohlo klidně ráno dospávat v ložnici samo. Přes den jsem měla dole pojízdný košík a přes den mimino spalo dole v obýváku. Moc to překombinováváš….
@Uslava píše:
Ta čtyřletá by měla být sama zavřená v pokojíčku bez hraček kolik hodin denně?
Nikdo nerekl, ze je zavrena nekolik hodin v pokojiku.
Jednak spi porad s nami v loznici, i kdyz ve sve posteli a druhak mi slo o to abych se mohla trochu dospat ja, nez mimino. Tomu je fuk kde spi. ![]()
Chůvičky nebo nechat otevřené dveře…nechápu co řešíš
My máme ctyřpodlažní dům a řešila jsem jen to aby mi děti nespadly ze schodů, formou zábran.
@Phoenixx mela jsem pro mimco 2 postýlky. Jednu dole a jednu nahoře, využívané dle situace, ať mám dítě na dohled
Dekuji za rady. Presto, ze uplne mimo. Chuvicky samozrejmne mam. Jelikoz mame barak dispozicne docela blbe, tak chuvicky pouzivam porad na dceru, protoze bych ji jinak neslysela. Kosik samozrejmne taky dolu mam. Jde mi fakt jen o to rano, abych nemusela vylejzat hned z postele. A ne sama dolu urcite nepujde! Jednak, a to hlavne, se boji a druhak bych ji ani nepustila, protoze bych ji neslysela a nevim co by tam ve 4 letech vyvedla. ![]()
@Phoenixx píše:
Dekuji za rady. Presto, ze uplne mimo. Chuvicky samozrejmne mam. Jelikoz mame barak dispozicne docela blbe, tak chuvicky pouzivam porad na dceru, protoze bych ji jinak neslysela. Kosik samozrejmne taky dolu mam. Jde mi fakt jen o to rano, abych nemusela vylejzat hned z postele. A ne sama dolu urcite nepujde! Jednak, a to hlavne, se boji a druhak bych ji ani nepustila, protoze bych ji neslysela a nevim co by tam ve 4 letech vyvedla.
Ty jsi tak miloučká….. nenapíšeš o co ti vlastně jde a pak prskáš.
Pokud nemůžeš čtyřletou nechat samotnou, tak se o ni holt bude muset poránu postarat tatínek nebo se ty nebudeš dospávat….