Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zkus mu udělat odvar z řepíku a dělat koupele - my jsme ho doma máčeli v hrnku ![]()
A pak mu to namazat ophtalmo-septonexem ( klasickou oční mastí)
U nás zabralo spolehlivě při jakémkoliv zarudnutí, pálení aj.
koupat v heřmánku nebo zkusit ještě heřmánkovou mast anebo zajít k urologovi,synovcovi ta kůžička praskala tak mu urolog psal nějakou mastičku na hojení a pružnost
Mohla by to být nějaká plíseň nebo kvasinková infekce. Jestli se to vrací…zkusila bych omezit hodně sladké a přidat nějaký laktobacily…A nebo mě napadá, nezměnila jsi třeba prášek na praní nebo aviváž? Někdy taková změna může přinést i alergickou reakci…Asi bych zašla k tomu urologovi, tam mají určitě víc zkušeností s takovými problémy. Divím se, že tě tam vaše doktorka už dávno neposlala.
My nedávno prodělali zánět předkožky, čůrání ho hrozně bolelo, jeli jsme s tím v neděli na pohotovost. Ale nebyla to jen špička, nýbrž celý rudý a nateklý pindík. První tři dny jsem 5× denně natáhla do stříkačky 10 ml borové vody, vstrčila jemně dovnitř a propláchla (pochopitelně za řevu). Potom jsem ho místo stříkačky (kterou fakt nesnášel) koupala 5× denně minutku dvě ve štamprli s heřmánkovým odvarem a 3× denně mazala Framikoinem, špičkou stříkačky se to snažila i dostat dovnitř do předkožky. Postupně se to lepšilo, po týdnu jsem vysadila Framikoin a cca do 10 dnů byl zcela v pořádku.
Obnovuji téma, chtěla bych se zeptat - syn má také nějaký zánět, měl popraskanou předkožku, ale přetáhnout to šlo, jen řekl au, nebrečel. Má spíše zarudlou tu špičku. Doktorka dala Framykoin a koupat v roztoku hypermanganu. Připadá mi, že už to má lepší, ale nevím co to znamená, že má celý žalud potažený takovým bílým mázkem - je to zbytek toho krému nebo něco, co tam nepatří? Je to takové mazlavé, nejde to umýt.
3-letý syn má už přes 2 měsíce problémy s penisem, posutpně mu zarudne špička+ předkožka, nevypadá to nějak dramaticky, ale zřejmě je to hodně bolestivé. Zkoušeli jsme Imazol a Framykoin, po vyléčení je to za 3-4 dny zpět. Doktorka nám dnes řekla, že to není zas tak hrozné, ať dál mažeme Framykoinem, jenže mě připadá že už nezabírá. Máte někdo podobnou zkušenost? Co pomohlo Vám? Nikdy dřív s tím problémy neměl, předkožka už je uvolněná, pokud ji nemá zduřelou tím zánětem dá se celá přetáhnout a všechno důkladně umýváme. Přes den nosí trenky, na noc má sice plínku, ale většinou ráno suchou. Je mi ho líto, nevím jak mu pomoct.