Nosní mandle - jedlo se potom lépe?

1299
14.12.11 22:45

nosní mandle - jedlo se potom lépe ?

Ahoj holky, měla bych na vás dotaz. Vím, že toto téma tady zaznělo už určitě vícekrát, ale nevíme si prostě rady. Můj syn bude mít za dva měsíce 4 roky. Při výšce 107 cm váží 16 kg. Doktorka nám říká, že je to v normě, ale když to srovnám s naší 11ti měsíční dcerou, která má 11 kg, tak mě to připadá hrozně málo. Syn aji vypadá hubeně jen kost a kůže. Jídlo ignoruje, někdy pěkně papá, ale to vyjímečně, většinou nechce a když vidí jídlo nasadí pohled, že je mu z něho hnusně. Třeba předevčírem snědl dva talíře polívky a obědu si přidal, ale dneska měl za celej den jeden jogurt :-( před pár týdny nám dr. na ORL zjistila, že má velkou nosní mandli a v lednu jdeme na trhání. Paní doktorka mi řekla, že je možné, že skrz tu mandli má ty nechutě k jídlu, za což bych byla ráda, prtoože bych věděla, že od ledna bude papat krásně. Maminky, máte s tím některá zkušenosti ? V nemocnici budeme jen jeden den ráno příjem večer v 18h ho pustí domů. Zákrok budou provádět v dětské nemocnici v Brně. Maminky máte některá zkušenost u dětí s trháním mandlí a hlavně máte zkušenosti s tím, že by vám dítě potom lépe jedlo ?
Děkuji moc za jakékoliv odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
14.12.11 22:49

Malý má mandli vytrhnutou, jí pořád stejně. Jak bezednej sud :lol:

Ještě před rokem a půl měl 15kg, dneska 21 :) Taky byl hrozně vychrtlej a pak se začal zakulacovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
14.12.11 22:51
verenika píše:
Malý má mandli vytrhnutou, jí pořád stejně. Jak bezednej sud :lol:Ještě před rokem a půl měl 15kg, dneska 21 :) Taky byl hrozně vychrtlej a pak se začal zakulacovat 8)

tak kéž by se zakulacoval i ten náš. I když malej má problémy s jídlem od narození, porodní váhu měl 2 kg a když mě vypil 30 ml sunaru, skákala jsem dva metry radostí :( tak snad se to zlepší. A to trání mandlí - jak to tvůj malej zvládl ?? jsou po té nějaké komplikace ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.12.11 22:54

My tam byli 2,5 dne. Zvládl to rozhodně lépe než maminka :mrgreen: Byl ráno, po obědě už o tom nevěděl. Já jako zdr. sestra viděla ty nejčernější scénáře. Po půl hodině na sále(řekli že tam bude 20 minut) jsem myslela, že umřu.No hysterka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
14.12.11 22:55

Ahoj, našemu Lukáškovi je 3,5let. Měří 103cm a váží 13,5kg.
S jídlem má problémy od malinka -přesně totéž co jsi popsala, jeden den sní oběd celý a bez problémů, další den jen suchý rohlík. :( :cert:
Nosní mandle mu trhali letos v srpnu (měl problémů víc, takže i operace byla složitější a hospit.delší), ale jídlo je stále stejné.
Starší syn je s jídlem dodnes stejný (8,5let)- mandle stále má a i já s manželem jsme jako děti byli stejní drobouncí nežravci a to já mandle mám a manžel nemá.
Takže souvislost- mandle x špatné stravování bych neviděla jako to pravé. :?
Ať Vám ta operace dobře dopadne!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
14.12.11 22:58
Hanulínek píše:
Ahoj, našemu Lukáškovi je 3,5let. Měří 103cm a váží 13,5kg.
S jídlem má problémy od malinka -přesně totéž co jsi popsala, jeden den sní oběd celý a bez problémů, další den jen suchý rohlík. :( :cert:
Nosní mandle mu trhali letos v srpnu (měl problémů víc, takže i operace byla složitější a hospit.delší), ale jídlo je stále stejné.
Starší syn je s jídlem dodnes stejný (8,5let)- mandle stále má a i já s manželem jsme jako děti byli stejní drobouncí nežravci a to já mandle mám a manžel nemá.
Takže souvislost- mandle x špatné stravování bych neviděla jako to pravé. :?
Ať Vám ta operace dobře dopadne!! :mavam:

Hanko, děkuji i když mě to zklamalo ach jo :( ale jsem ráda, že nás je víc :) dcera ta je opak má 11 měsíců a 11 kg a ta spase co vidí. Na večeři 330 ml sunaru a ktomu krajíc chleba a ber problému :lol: :zed: . je to fakt něco s těma dětma. Právě dr. na ORL říkala že občas když je nosní mandle velká tak dítěti to jídlo prostě „nevoní“ pořádně necítí vůni jídla a proto nechce papat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
14.12.11 22:59
verenika píše:
My tam byli 2,5 dne. Zvládl to rozhodně lépe než maminka :mrgreen: Byl ráno, po obědě už o tom nevěděl. Já jako zdr. sestra viděla ty nejčernější scénáře. Po půl hodině na sále(řekli že tam bude 20 minut) jsem myslela, že umřu.No hysterka :lol: :lol:
:D :D :D taky to tak nějak vidím. My tam budeme jen jeden den, respektive malej tam bude sám, já s ním být nemůžu :( zákaz doprovodu je prý podmínka jednodenky :( a můj malej nenávidí nemocnice, v březnu ležel tři dny na neurologii a to bylo něco :pocitac: proto jednodenka je pro něj nejlepší varianta, no ale snad to zvládne jen se sestřičkama. Doktorka mě uklidnovala, že když je zvyklej na školku, tak prý nebude problém
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
14.12.11 23:19
Miťulka píše:
verenika píše:
My tam byli 2,5 dne. Zvládl to rozhodně lépe než maminka :mrgreen: Byl ráno, po obědě už o tom nevěděl. Já jako zdr. sestra viděla ty nejčernější scénáře. Po půl hodině na sále(řekli že tam bude 20 minut) jsem myslela, že umřu.No hysterka :lol: :lol:
:D :D :D taky to tak nějak vidím. My tam budeme jen jeden den, respektive malej tam bude sám, já s ním být nemůžu :( zákaz doprovodu je prý podmínka jednodenky :( a můj malej nenávidí nemocnice, v březnu ležel tři dny na neurologii a to bylo něco :pocitac: proto jednodenka je pro něj nejlepší varianta, no ale snad to zvládne jen se sestřičkama. Doktorka mě uklidnovala, že když je zvyklej na školku, tak prý nebude problém

Jinak- já to zvládala taky hrozně, na rozdíl od prcka- Luky tam byl 3 dny (já s ním) a jediný problém měl s jídlem.
Představ si, že náš nežravec (snad někoho tohle oslovení neurazí :oops: ), měl největší starost kdy konečně dostane najíst!! :cert:
Ovšem vydrželo mu to jen ty 3 dny.
Docela mě zaráží, že si v Brně podmiňují puštění v den operace nepřítomností rodiče- to je porušování práv dítěte!! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
14.12.11 23:26
Hanulínek píše:
Miťulka píše:
verenika píše:
Jinak- já to zvládala taky hrozně, na rozdíl od prcka- Luky tam byl 3 dny (já s ním) a jediný problém měl s jídlem.
Představ si, že náš nežravec (snad někoho tohle oslovení neurazí :oops: ), měl největší starost kdy konečně dostane najíst!! :cert:
Ovšem vydrželo mu to jen ty 3 dny.
Docela mě zaráží, že si v Brně podmiňují puštění v den operace nepřítomností rodiče- to je porušování práv dítěte!! :cert: :cert:

taky mě to šokovalo. Ale dr. byla razantní a řekkla bud jeden den a žádný doprovod nebo tři dny s doprovodem. A já nechci aby tam musel být tři dny užil si svoje v březnu a to měl doprovod. V nemocnici mi řekli že jednodenka je jen pro děti nad 3 roky a bydlící ve městě nebo do 25 km od města a to my splnujeme a proto máme na jednodenku nárok. No a že když dítě chodí do školky tak na co doprovod v nemocnici, řekli mě, že ve školce s ním taky nesedím :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.12.11 23:42

To bych jim vysvetlila raz dva nebo bych si nasla jinou nemocni.To je jasne dane zakonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
14.12.11 23:43

To je dost hrozný přístup a jako zdravotníka mě tohle hrozně štve!!
Já se svým založením bych uvažovala o jiné nemocnici, ale netuším jaké máte možnosti.
My jsme byli v Kladně a pokud by to byla jen ta nosní mandle, byl by přijat v 7h ráno a odchod domů podle stavu- cca v 15h- doprovod byl samozřejmostí.
Na tyhle jednodenní hospit.tam mají spec.dětský pokoj- hernu s postýlkami a křesly pro rodiče, TV a DVD a svoje 2 sestry.
Rodiče byli s dítětem od příjmu až k operačnímu sálu- úplně jsem dítě dovezla na operační sál včetně převlečení (mne) do oper.úboru a jakmile opustil oper.sál hned jsem mohla být s ním na JIP dospávacím pokoji (to pro mne bylo nejhorší- Luky byl mimo, neklidný, plakal, trhal si všechny přístroje…a sestřičky přímo chtěly abych byla s ním- vzít ho do náruče, mluvit na něj, zpívat mu, aby ho to uklidnilo), pak ho převezli na normální náš pokoj-měl trojoperaci, takže jsme museli zůstat 3 dny.
Samotného bych ho nenechala- nemocniční prostředí a navíc ještě operace-pro 3.letého prcka až moc špatných zážitků, aby na to byl sám bez mámy. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
14.12.11 23:54

Holky přemýšlela jsem nad změnou nemocnice, ALE ! Čekací lhůty jsou velké my tady měli ček. lhůtu měsíc a to jsme měli štěstí. kdyby to byla jiná nemocnice, tak by se posunul termín a dr. na ORL řekla, že už je to akutní a mandle prostě musí ven. Do toho mu budou píchat bubínek (jak bude pod narkozou) protože v říjnu měl zánět středního ucha a skrz tu mandli se pořádně nedoléčil /ani pomocí ATB/ takže mu zůstal hnis v bubínku nebo co a slyší jak starej dědek :roll: takže 11. ledna máme předoperační vyšetření a 12. ledna zákrok. Jak tam dojedeme toho 11.1. tak s nima ještě pořádně o tom promluvím a řeknu, že tam chci být a hotovo. Doufám, že si to vybojuju !!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
15.12.11 00:01

To Ti budu moc držet palce, bojuj jako lvice a nedej se!! :palec:
A dej pak prosím vědět jak jste dopadli. :think:
Ten píchaný bubínek (oba) měl Luky taky- též opakované záněty středouší, pak i špatně slyšel, měl tam taky hnis a hlen a nakonec ještě během té operace dostal ty provzdušňující trubičky a zatím musím říct že je to dobré!! :dance:
Ještě k té jeho operaci přidali i krční mandličku- seříznutí laserem- měl je tak obrovské, že se dusil. Proto jsme tam byli 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
15.12.11 07:39

My jdeme se synem (5 let) na trhání nosních mandlí 17. ledna. Měli jsme jít už teď, ale měl kašel :zed: To mně tedy šokovalo, že nemůže mít doprovod 8o 8o 8o My čekali měsíc a můžu tam být s ním. Ráno půde na operaci a druhý den ráno nás mají pustit. Na ty ouška jdeme taky, máme stejný problém co vy - slyší jen to, co chce :roll: Já být tebou, změnila bych nemocnici. Já mám ještě 1,5 roku starou dcerku a když jsem to řekla doktorovi, tak mi říkal, že kdyby to všechno dobře šlo, že by nás možná pustili domů už večer… Samotnýho bych ho tam nenechala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
15.12.11 08:01

Tak my také byly na odstranění mandle v rámci jednoho dne,v 8h nástup,v 18h všechny propouštěli,bylo tam 7dětí,ale maminky tam samozřejmě byly,a jakou byly oporou pro uplakané děti!Neumím si představit,že bych u dcery nebyla 8o 8o
Rozhodně bych volila jiné nemocniční zařízení,všude to dělají jinak,ale nepřítomnost rodičů,to je síla 8o
Jinak u nás taky nevidím žádný vztah mandle x jídlo.
Ale musím říct,jsme 2měsíce po operaci,a dcera zatím neměla ani rýmu,ani jinou nemoc,a to chodí do školky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí