Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, máme 2,5letého syna, když sedí, tak skoro nekašle a jak si lehne začne sýpat. Jde o to že se mu uvolňují hleny a neumí je odkašlat. Nevíte, jak ho donutit vykašlat? Pěkně se mu hleny uvolňují, ale dusí to v sobě a stačilo by aby odkašlal a hned může spát.
No tak vykaslat teda nevim jak ho donutis.
Mala mi takhle kaslala ted 8 tydnu, hleny krasne kaslala, ale vykaslat jsem je ji nedonutila, takze polykala a zase se to vracelo.
Ted dva dny davam stavu z cibule a cukru a hleny jsou pryc.
Podle mě nepřinutíš. Možná ho něčím rozeřvat a tím by se mohl rozkašlat, ale to by teda byla hodně drsná metoda.
Když budete sami kašlat, tak bude kašlat jen tak na oko a ne od plic
Pokud mu chtuná třeba slazený čaj, zkusila bych mu dát co nejteplejší čaj, aby toho vypil naráz co nejvíc, to že to v něm zachrmlá, když zakašle, tak ještě nemusí znamenat, že se mu vykašlává snadno, třeba ho to bolí, pálí…
Náš Luky tohle má už 10 dní.
A vlastně tímhle trpí od podzimu do jara.
Naučila jsem se míčkovat a myslím, že mu to i pomáhá.
Jo a když ho tohle trápí, nedávám mu před spaním mléko- fakt se mi zdá, že ho zahleňuje víc.
![]()
Hanulínek píše:
Náš Luky tohle má už 10 dní.
A vlastně tímhle trpí od podzimu do jara.
Naučila jsem se míčkovat a myslím, že mu to i pomáhá.
Jo a když ho tohle trápí, nedávám mu před spaním mléko- fakt se mi zdá, že ho zahleňuje víc.
no tak mleko kazdopadne zahlenuje, to mi rikala doktorka, uz kdyz byla dcerka jeste miminko, ze zadne mleko, pokud ma hleny nebo rymu.
Mlíko jsem mu taky vzala. Syn to má akutní. Měl v pondělí rýmu, v úterý byl naprosto ok a na dnešek v noci pokašlával, dala jsem mu mucosolvan, odhleňuje se, ale jak si lehne, tak ho to šíleně dusí a jen trošku kašle a tak nemůže spát. Před rokem se nám to taky stalo a byl 2týdny doma a po 2týdnech mu vzinkl zánět a bylo to na antibiotika. Tak jsem myslela nějakou metodu, aby to dostal z průdušek, aby neměl antibiotika, když nemá ani teplotu zatím.
Napadlo mě něco jako strčit prst do krku, ale to je kravina
. Tak nic, jdeme se tulit - sedí u televize, protože jak si lehne, začne kašlat v sedě ani ň. Zítra zajdeme k lékařce.
Tak holt na spaní hodně podložit pod hrudníčkem polosed-pololeh.
Osmanka píše:
Napadlo mě něco jako strčit prst do krku, ale to je kravina. Tak nic, jdeme se tulit - sedí u televize, protože jak si lehne, začne kašlat v sedě ani ň. Zítra zajdeme k lékařce.
Neeee do krku mu prst nestrkej!! I kdyz ver mi, ze ja na tohle taky v jednu chvili myslela.
Podloz mu hodne hlavu, vice polstaru, mucosolvan ale nejpozdeji v pet odpoledne, pak uz ne, spise neco na utiseni, treba Sinecod, nebo Fenistil atd.
Mala taky kuckala vzdy kdyz si lehla.