Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám 3-měsíčního chlapečka, plně ho kojím a už 3 dny nekadil. Nevím jestli je to obvyklé nebo mám radši zajet k doktorovi. Stává se vám to?
Díky za odpovědi
Monika
Ahoj Moni!
Pokud je jinak spokojený, tak je to naprosto normální. Plně kojená miminka nemusí kakat klidně 14 dní.
Ten můj kakával většinou jednou týdně.
Ahoj Zizalko, uklidnila jsi mě. Neřekla bych, že by mu jinak něco scházelo, tak zkusím vydržet. Moc díky a měj se
Monika
MICI- uzij si to, nas malej kakal co 7-10dni, byla to pohodicka, ale jak zacli prikrmy, skoro kazdej den, ja nebyla zvykla, spotreba vlhcenych ubrousku rapidne stoupla… jestli je plne kojeny, tak v poho, to vse holt spotrebuje ![]()
D
ahojky
buď v klidu, mímo všechno mlíčko asi spotřebuje tak proto nekaká. ![]()
Ahoj,vím že u plně kojených dětí je delší nekakání prý v klidu,ale jak je to když už sem tam dostane UM,zhruba jednou denně mu dám bebu,a dnes je to 5 den co nekadil,tlačí,kroutí se,hodně prdí.začala jsem používat rourku,ale jen prdí a kakání nikde..3 den dávám laktobacilky a zatím teda nic.Tak nevím jestli je to v poho a ta 1 dávka UM je jak kdybych kojila,nebo už by měl kakat víc? Díky za odpovědi.
normální je kadit třeba i jednou za týden,pokud je plně kojený a nekadí,a nic mu nechybí,tak je to známka toho,že všechno mléko spotřebuje na svůj růst
Na Bebu jsem dost slyšela nářky, že způsobueje zácpu, zkus nějaké jiné UM. Jestli se kroutí a tlačí, tak se mu asi chce kakat, zkus švestkovou šťávu na změkčení stolice ![]()
jee,tak to vam popravde zavidim. me dr vzdycky rikala,ze nemusi pri plnem kojeni kakat i tyden.ale byli jsme ten pripad co se potentil u kazdyho kojeni a nekdy i mezi tim
to byla spotreba plen,uborousku a masticek…
![]()
Mámo0, já kojila a občas, když jsem potřebovala pohlídat, a nelo odstříkat, malá dostala sunar a stejně kakala jednou za 6 dní.
Jednou se stalo, že se nemohla vykakat už 7. den, a přesně - kroutila se, prděla, brečela, rourka nepomohla, v lékárně mi dali glycerinový „čípek“, je to tekutý, strčíš to prckovi do zadečku a vymačkáš, a hned se pokákla a přišla úleva.
Glycerin je přírodní a je i pro prťata, tak se toho nemusíš bát. ![]()
Dobrý den měla bych dotaz mám 3měsíčního chlapečka a už skoro 1,5měsíce bojujeme se stolicí někdy jí má krásnou míchaná vajíčka
ale to je bohužel málo kdy většinou je zelená spíš vodová s hlenem a žlutými částečkami
je plně kojený poradil by mi někdo co s tím? Ptala jsem se doktorky při 3měsíční prohlídce a ona mi řekla jestli nepiju čaje na kojení a že to bude tím. Čaje už nepiju a stolice je pořád stejná
máte s tím někdo zkušenosti prosím o radu