3 měsíční miminko chce lézt

Anonymní
22.2.22 12:26

3 měsíční miminko chce lezt

Zdravím. Je normalni aby se 3 měsíční dite snažili lézt? On je ve všem strašně ve předu. Driv pasl koníčky, před týdnem se naucil ze zad na bříško a teď soupe nohama a popolejza… tchyně mi rikala ze by jeďte neměl, ze je to špatný vývoj.. co si o tom myslite?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6118
22.2.22 12:28

Myslím si totéž, co tchýně. Nicméně šoupání nožičkama po podložce opravdu není lezení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
22.2.22 12:29

To se asi zkouší plazit..? Určitě to není standardní a žádoucí, poradila bych se s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
22.2.22 12:37

Po podložce mi tříměsíční taky šoupala nohama, zvedá i zadeček, ale to opravdu nemá s lezením nic společného. Že se trochu pošoupne tím pohybem nohou, to není ani plazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.22 12:48
@SlečnaDahlia píše:
Myslím si totéž, co tchýně. Nicméně šoupání nožičkama po podložce opravdu není lezení :)

On nadzvedava ručičky a snaží se je posunou do predu.. lezení to asi není ale urcite se snaží

• Citovat
  • Upravit
6118
22.2.22 12:55
@Anonymní píše:
On nadzvedava ručičky a snaží se je posunou do predu.. lezení to asi není ale urcite se snaží

Ne, to se nesnaží ani o lezení. Lezení vypadá jinak, k tomu se dítě dostane přes postavení se na všechny čtyři a pérování na nožičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.2.22 13:05
@Anonymní píše:
Zdravím. Je normalni aby se 3 měsíční dite snažili lézt? On je ve všem strašně ve předu. Driv pasl koníčky, před týdnem se naucil ze zad na bříško a teď soupe nohama a popolejza… tchyně mi rikala ze by jeďte neměl, ze je to špatný vývoj.. co si o tom myslite?

Je to v pohodě, moje dcera se taky ve 3 měsících aktivně plazila, ve 4 už byla na kolínkách. Ale byli jsme pod dohledem fyzioterapeuta, který fixoval správné pohybové vzorce, protože právě byla takhle hodně motoricky popředu. Takže za mě doporučuji někam na konzultaci zajít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
22.2.22 13:06

Nase deti to taky delaly ve 3 mesicich. Aspon u nejmladsi jsem si tim jista. Pri pasenu koniku se zaprela rucickama, ze to vypadalo, ze se chce posunout dopredu. Kolinko dala dopredu a trochu se tim posunula cela. Ale skutecne plazeni prislo az v 5 mesicich, lezeni a sedeni v 6 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.22 13:06
@unuděná píše:
Je to v pohodě, moje dcera se taky ve 3 měsících aktivně plazila, ve 4 už byla na kolínkách. Ale byli jsme pod dohledem fyzioterapeuta, který fixoval správné pohybové vzorce, protože právě byla takhle hodně motoricky popředu. Takže za mě doporučuji někam na konzultaci zajít.

Super, dekuji za radu. Jak často se dochází k fyzioterapeutovi?

• Citovat
  • Upravit
53190
22.2.22 13:09
@Anonymní píše:
Super, dekuji za radu. Jak často se dochází k fyzioterapeutovi?

My tam byli prvně už někdy na konci šestinedělí, protože se začala sama přetáčet na bříško a přišlo mi, že to dělá divně, celkově byla hypertonická. Ukázal mi, na co dávat pozor, jak a v čem jí „brzdit“. Chvilku jsme cvičili i pár cviků z Vojty, ale jí to vůbec nedělalo potíže, vlastně jí to bavilo. Byli jsme tam asi 5×. V půl roce už lezla po všech čtyřech a sedala si, tak to nás pak propustil s tím, že základ má v pořádku. Je jí 7 a je to pořád velmi motoricky šikovná a zdravá holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí