Dítě ve třech letech nechodí na nočník - rady?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
3 roky a nechodí na nočník
Dobrý den, prosím o radu, mám dvě děti, první mi chodilo do dvou let na nočník a žádný problém a druhá holcina,… 2,5 roku a stále nic,… respektive, se jí vůbec nechce,.. když ji budu dávat každou hodinu, tak se nepočůrá, ale sama si neřekne,.. je jí jedno, když to udělá do kalhot,… nefunguje po dobrém ani po zlém,… odměny, chvály, tleskání prostě nic,… a to bych potřebovala do měsíce, aby to už konečně pochopila,.. jinak jsem začla učit už minulý rok v srpnu,.. asi jsem to uspěchala a ted už je zvyklá, že když já to neuhlídám, tak ji převléknu a jede se dál,… ale už jsem z toho unavená,.. hlavně mě to hrozně rozčiluje
Děkuji za tipy, kdyby někdo měl,..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vydrž, dcerka vzala nočník na milost přesně ve 3 letech, do té doby si na něj nechtěla ani sednout - občas když se mi podařilo ji nějak na tom nočníku udržet, tak se vyčůrala, ale sama si neřekla.
A počůrané oblečeníji vůbec nevadilo…
Pak najednou ve 3 letech se nechala posadit na nočník, druhý den si už sedla sama… do 14 dnů byla bez plen. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tomu musí dítě dozrát, než mu to v hlavě sepne a jde samo od sebe ![]()
Necháváš ji s holým zadkem? Hodně dětem to pomáhá, že běží sami nejdřív jen dole bez a teprve pak se postupně přidávají tepláčky a kalhotky/slipy až nakonec, protože jsou na tělo a dítě je vnímá jako plínu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo když je nahá, tak chodí sama, jen když ji obléknu, tak konečná, čůrá i kaká do kalhot,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to stejné když ji nehlidame tak se pocura sama si neřekne ze chce na záchod, ani si nedojde a to ho ma k dispozici
bojím se jak to bude zvládat ve školce, chodila do dětského centra a tam se stydela říct ucitelkam ze chce curat nebo když tam zrovna někdo byl na záchodě tak ona tam nesla Říkala nám ze tam nesla kvůli tomu ze už tam někdo cural, tak sem zvědavá kdy se to zlepší
u nás tresty nepomahaji spise naopak kdyz ji vynadame je to ještě horší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emimm píše:
Jo když je nahá, tak chodí sama, jen když ji obléknu, tak konečná, čůrá i kaká do kalhot,…
tak ji nech nahatou, čím déle bude chodit sama, tím líp si to upevní. Mně tu lítá naháč už rok, na plovoučkách, doma cca 20 stupňů a v pohodě, žádné nemoci, venku měl nejdřív plínu, pak jsem ho dávala preventivně a před časem si začal říkat sám. Doma už taky pomalu dávám tepláčky, ale on si je při prvním čurání stejně sundá a běhá s holým zadkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@McQueen Taky mi běhala doma holá prdka
A je pravda, že takhle jsem to učila obě děti a s úspěchem. Nic jsme nehrotila - nechala je nahatý - to chodily sami, jakmile jsem oblékla, tak si to prostě neuvědomili a čůrali do kalhot.
U dcerky to trvalo trošku déle než to pochopila, ale přišla si na to sama
Bez zbytečného rozčilovaní. Bylo jí kolem 2,5 let (pravda, že dřív jak před 2 rokem jsem dcerku nevysazovala)
Kluk je šikovnější - odplenkoval se defakcto sám od sebe během dvou týdnů, akorát má plínku na noc. Poslední pár dní dávám tepláčky - zvládá si to sundat a chápe - ale ještě se bojím dát slipy/trenky aby si nemyslel, že je to plína - takže ven chodí „naostro“ ![]()
Takže za mě - nechat s holým zadečkem aby jsi na vše přišla sama - a upevnila chození na nočník/záchod
- Citovat
- Upravit
U nás se taky lítá na,,naháče", postupně jsem ho nalákala na hezké spodní prádlo s jeho oblíbenými postavičkami a že by bylo škoda, kdyby si je počůral a ted přidáváme další vrstvu, venku už se nám celkem daří. Ale tak nehody taky jsou, když se zabere do hry a zapomene.
Jinak teda u nás byl nočník naprostý propadák, nesedne na něho, má redukci na wc a stupínek a chodí si sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nám pomohlo být na návštěvě u holčičky, která chodí na nočník, pořád dokola jsme opakovali, jak je malá šikovná, že chodí, že má kalhotky a Julinka že chodí do plíny, ukazovali její bobky, čůrání atd. a za 3 dny začala chodit, sice na začátku nehody, ale to se nedá nic dělat. pořád jsme opakovali, že Kaja chodí na nočníček a ona je také už šikulka, koupili kalhotky. No a samo poté kolem nočníku jsme tamcovali, říkali výborně a tak:-).Říká se, že máš zkoušet týden, pokud děcko do týdne nebude chodit, tak to o měsíc zase přesunout, neboj, ono to dobře dopadne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamaradce pomohlo, když se ji holčička pocurala venku. neprevlekla ji ale sly domu. holčička naštvana tak si priste dala pozor. pak ji vadilo byt pocurana i doma a zacla na nočník. bylo ji take dva a pul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc,… mám příští měsíc nastoupit do práce, tak bych byla ráda, kdyby k babičkám už šla holčička bez plenek,..budu zkoušet dál,… a doma ji nechám lítat nahou a venku bez kalhotek, třeba zabere,… s tím počuráním venku, že se hned šlo domů, tak to jsem taky zkoušela, ale nezabralo,.. už jsem přemýšlela, že koupim i hrací noční,…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emimm A co nechat nočník úplně plavat? U nás syn nočník bojkotoval velkolepě a nezdolně - nalákala jsem ho pak až na žáby na redukci na velkej záchod
odplínkoval se pak rychle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, náš kluk začal čůrat do nočník 2 měsíce před třetím rokem, ale bobek ne a ne do nočníku, tak jsme zkusili nočník vyměnit, koupili jsme mu s volantem a přesně na 3 roky se to povedlo… a za co ho musím pochválít, tak jsem mu sundala plíny na noc a ze dne na den, spal bez pleny, a ani jednou se nestala žádná katastrofa
prostě když to dítě chce, tak to jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme taky redukci na záchod a nechávám ji vybrat,… má tam i stupínek,.. má to na háku
no snad v 6ti už mít pleny nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emimm Kolik znáš dětí, co šlo do školy s plínama? Já žádný
Nehroť to, i když teda chápu, že bys radši na hlídání k babičkám už odplínkovaný dítě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit