Dítě ve třech letech nechodí na nočník - rady?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A nemate nejaku radu na kakani?
Dcera chodi na nocnik uz dlhsie, ale nechce don kakat…kaka do pliny
. Teraz bude mat 3…skusala som nocnik, velky zachod…slubovat darceky…a nic.
Ona mi vzdy povie, ze sa to nauci a pritom to nechce ani vyskusat ![]()
Minule ked som sa jej spytala, ze kedy uz bude kakat na nocnik, tak odpovedala "V pondeli
"…len nepovedala ktore pondeli to bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomóc já už prostě nevim co mám dělat. Připadám si jako blbec, že nejsem schopná naučit dítě na nočník, ale prostě to nejde. Dceři budou za chvíli 3 roky a pořád se počůrává např. dneska ráno a dopoledne šla 3× na nočník a pak se 3× počůrala z toho jednou teď na gauč. Nočník nechávám v obýváku, aby nemusela někam běhat a ona na něj kouká a čůrá do gauče
Bobek do nočníku nechce dělat vůbec ten jde zásadně do plíny nebo do gatí
Redukci na záchod máme taky a nic. Tak já nevim.
- Citovat
- Upravit
Já už fakt nevím, jak to tomu klukovi vysvětlit. Jsou mu přes tři, suchou plenu pres noc má snad od roka, přes den už skoro rok se nepocura (kromě obcas nehod, to je jasné). Ale to kakani. Chce kakat sám, vzdycky někam zdrhne. Nočník jsem mu dala do jeho schovkove skříně, to fungovalo dvakrát. Když ho pristihnu a pošlu, buď to zadrzi nebo pustí dřív, než dojde. Nefungují sliby, nefungují pochvaly, nefungují výhrůžky a tresty. Když nemá plenu, jde to do slipu a je mu to asi jedno, neřekne to. Jako vím, že mu křikem udělám leda blok, ale já už z toho mám tik v oku. A jak se píše výš, neznám nikoho, kdo by šel s plenou do školy, ale znám děti, které vyhodili ze školky (a jednoho z rodičů pak zákonitě z práce). Na otázku, proč nešel na záchod nebo nočník, se začne smát nebo mlčí. Přitom dobře ví, kam má chodit, a co dostane za úspěch.
- Citovat
- Upravit
A já bych mu tu plenu nedávala vůbec už. Holt chvíli budeš prát a převlíkat malého, ale když má tu plínu cítí, že do ní může. Když si bude dělat do kalhot, třeba ho to začne časem štvát. Já když jednou plínu sebrala už jsem ji nikdy nedala.
Držím palce, to zvládnete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On je schopen s hovnem v gatich chodit, klidně hodinu, když dělám, že jsem si toho nevšimla. Je mu to fuk. A když ho servu, tak se urazí.
- Citovat
- Upravit
Nemá někdo radu: syn2,5 roku čůrá pořad do plíny. Zkouším bez plíny ale zadržuje čůrání. když už nemůže vydržet tak brečí ať už na nočníku nebo záchodě když čůrá. Od roku jsem dávala na nočník a začínal čůrat pak nastal zlom a jen do plíny.
Nemá někdo zkušenost?
- Citovat
- Upravit
Já bych to nehrotila a proste mu na to kadeni dala plinu. Cim vic na to pujdes pres silu, tim dyl to potrva. Nase mala treba dlouho nezvladala delaz bobek v sede. Proste musela byt nekde zasita v koute a stat. Kolikrat si i prinesla plinu. Nechali jsme to byt a pak najednou sama chtela na nocnik a ejhle byl tam.
Znam dite, ktere takhle „trapili“ a ma problemy s hemeroidama. Odmitalo i jist, aby nemuselo kakat.
A skolka? Pro deti jsou ostatni deti velila motivace a vzor. Ucitelky na to upozorni, ale jsou na nehody zvykle (mely by byt), kolikrat se nekdy neco nepovede i ve skole (to znam zase ja ze svoji zkusenosti)
Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemá někdo radu: syn2,5 roku čůrá pořad do plíny. Zkouším bez plíny ale zadržuje čůrání. když už nemůže vydržet tak brečí ať už na nočníku nebo záchodě když čůrá. Od roku jsem dávala na nočník a začínal čůrat pak nastal zlom a jen do plíny.
Nemá někdo zkušenost?
Nech ho být. Netlač na něj. Teď se třeba soustředí na rozvoj něčeho jiného a nočníkování upozadil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hackuji se k tématu. Dcerka tři roky a totální bojkot nočníku i WC.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nemá někdo zkušenost?
A co zkusit dát plenu na dno nočníku? Ať se tam vyčůrá? Nevím, jestli to pomůže je to jen takový nápad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych plenu určitě sebrala a při nehodě bych při převlékání jen komentovala, že je to ostuda a že se mu budou ostatní děti smát, až to uvidí / nevezmou ho si pohrát jako velké kluky do školky, že je to ale škoda, protože tam mají moc hezké hračky a on je moc šikovný. + bych ho vzala k dětské, jestli nemá třeba zácpu (nebo někdy neměl) a nemůže se teď prostě jen bát. Řešila jsem tohle se starším synem, ve stejném věku, který měl bohužel kvůli mému naléhání blok.
Sebrala jsem mu plenu a jen ho převlékala a sprchovala mu zadek (což taky neměl rád). Taky jsme si na záchodě hráli na hasiče (měl problém i s curanim, takže jsem mu dávala na dno záchodu toaleťák a dělala jsem, jako že hoří a je potřeba uhasit
To se mu hodně líbilo a potom třeba válečné bomby,…)
Odplenkoval se v necelých 3,5 letech a od té doby je bez jediné nehody. Ale u něj jsem si to zavařila sama…druhé dítě jsem už nechala odplenkovat samo, bez nějakých mých zásahů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zas řeším ze syn 3,5 se pocurava při spaní ve školce. Doma vůbec a ani v noci. Teď je v soukrome tak tam to neřeší, ale v září půjde do státní tak mám obavy aby nás nevyrazili když se třeba při spaní pocura.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zudina Znám i 4 leté, co doma spinká v pohodě a ve školce se pocura… nevím čím to je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynuska.tyna píše:
@zudina Znám i 4 leté, co doma spinká v pohodě a ve školce se pocura… nevím čím to je…
A skolka v pohodě? Nechtějí ho kvůli tomu vyhodit? Také nevím čím to je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zudina kamarádka říkala, že se to některým dětem stane.. párkrát.. může to být jiným prostředím… a pak zase dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit