28 měsíců a nechce na nočník

57
26.3.14 11:28

28 měsíců a nechce na nočník

Prosím o pomoc, syn má 28 měsíců, nechce si sednout na nočník. Zkouším i bez plíny slipečky, on výdrží i 3 hodiny, podupává, na nočník ani wc si nesedne. Když ho násilím dám na nočník, strešně křičí, po chvilce se ale vyčůrá. A při dalším pokusu opět strašně brečí a volá plínu. Máme jít k zápisu do školky, jsem z něho nešťastná. Měl to někdo a jak jste postupovali??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
26.3.14 11:33

Nechala bych to. Nasilim nic nevyresis. Muzes to zkusit bez slipu, jen nahatyho. At si lita. Tatinek at ukaze, jak se cura ve stoje. Treba ho to bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.3.14 11:33

Tak ať stojí.. K zápisu to nepotřebuješ, do září do zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
26.3.14 11:35

Dcera má 27 měsíců…plínku pořád.
Když jí dám na nočník ráno po probuzení, tak se vyčůrá i vykaká. Pak má už plínu, protože, když jsem ji zkoušela nechat bez, tak si neřekne a jsou všude louže. Do plínky teda už od nějakých 20 měsíců nekaká, vždy do nočníku (asi tak 3× do plínky za ten půl rok, protože jsme neměli po ruce nočník).
Já to zatím nehrotím, čekám až si na to přijde sama, že si má říct, do školky půjde až v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.3.14 11:37

Zkoušel to i koukat na synovce, který mu ukazoval, jak na to ve stoje, ale ani to nepomohlo. Navíc tak strašně řve, když si už sedne, ale to toho je hromada, přitom se nepočůrá a drží to v sobě, tak mám strach, že si užene nějaký problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.3.14 11:39

Ja napisu, jak to bylo u nas, neni to nejaky obecny navod (a uz vubec si nemyslim, ze jsem to udelala nejlepe ze vsech) ;)
Dcera byla od mala bojkoter nocniku a ja se proste zarekla, ze ji nebudu nutit a nikdy ji na nej neposadim, pokud si na nej nesedne sama. Tak jsem vydrzela mit mimino plne na plinach do 30 mesicu a pak po porade s kamaradkou psychlolozkou jsme dospeli k nazoru zkusit pliny odebrat. Tak jsem jednou rano plinu nedala (a dala jen volne teplacky bez pradla, aby vedela, ze na zadecku nic nema a nematlo ji to). Tri dny jsem si myslela, ze mam retardovane dite :oops: presne paty den se to złomilo, dcera pochopila a od te doby je temer bez jedine nehody, zadna plina na cestovani, na navstevu nic, od tech 30 mesicu je stopro spolehliva ;) jinak pry ldyby do tydne nepochopila, tak bez karani pliny vratit a zkusit za 2-3 mesice znovu ;) jo pradlo zacala nosit cca mesic po odpilnkovani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
26.3.14 11:41

@jajapaja2
Nenutit, prijde na to sam. nocnik jen nabizet, nebo stupatko k zachodu at cura jako tata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.3.14 11:43

Tak zkusit bez slipečků?? Tak to zkusím ještě. Už i za bonbóny jsem ho lákala. Ale aspoň mám šanci jo, že se zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.3.14 11:47

Ja jsem ji tedy davala bez pradla, ale hlavne to nechavala na ni. Po kazde nehode jsme si ukazali nocnik, dali na nej vycurat vsecka zviratka, ujistili dceru ze to priste zvladne taky… No a pet dni vytirali louze a co hodinu prevlekali :lol: a kdyz se pak zadarilo, tak jsme tancili oslavny nocnikovy tanec (nemam to podle sebe, ale nejakeho americkeho navodu, ale dluzno rici, ze uspech to melo veliky) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.3.14 11:48

Pořád hledám nějakou radu, ale asi jen vydržet, snad se povede brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.3.14 11:49

Když on vydrží i 3 hodiny to držet a potom stejně si sedne, protože ho posadím a řve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
26.3.14 11:50

Holky, taky mám stejný problém. Malýmu bude 28 měsíců a taky na plínkách.
Nočník zkoušíme tak 3× denně. Ze začátku se i párkrát vykakal a byl v pohodě, ale pak to začalo. Strašnej řev u toho ale pak se taky vyčůrá. No a když po něm chci aby se i vykakal, tak to je jak kdybych ho mlátila hlava nehlava. Jakmile mu dáme ale plínu tak je tam bobek…Vyzkoušeli jsme různý metody ale nic nezabírá. Odměny, lentilky jako hovínka po medvídkovi apod.ale nic. Nechci ho taky nutit, ale myslím si že je na plínky už velkej.
Až bude léto tak bude pobíhat nahatý. Možná zkusím taky vaši radu jak tu psala mamina, že přestala dávat plíny a po pěti dnech to slečna pochopila. jen si budu muset udělat zásobu tepláčků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.3.14 11:53

@Miky 28 jo jo u nás strašný řev, to trhá uši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.3.14 11:58

Když byl syn bez slipů, akorát mi dělal loužičky kde mohl. Naopak, oblíkla jsem mu slipy i tepláky, ať vidí, jaký to je se pořád počůrávat. Týden jsem prala jak divá, a už konečně slavíme 2 měsíce úspěchy s čůráním. Kakat si ale neřekne, někdy se povede, ale to je náhoda. Snad se to zlomí definitivně, syn má už 31m. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
26.3.14 12:00

Malej ma zitra 29m a je cerstve bez plen. Byl to trosku taky boj, na nocniku nechtel vubec sedet, v pocuranych teplacich mu vubec nevadilo a kdyz se pocural, vzal si hadru a sel to sudlit. Takhle jsme to vydrzeli nekolik dnj, pak jsem mu pleny vratila a po novem roce jsme to zkusili znovu…uz k tomu asi dozral, protoze je brezen a nema plenu uz ani na noc.
Nespechala bych na nej, on k tomu dojde sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze