3týdenní mimi a krmení UM

Anonymní
3.8.12 17:38

3-týdenní mimi a krmení UM

Ahojky, potřebuju rady. Mám doma 3týdenního chlapečka narozeného o 3 týdny dřív plánovaným CS. Z porodnice jsme šli s dokrkmem nutrilonu, malej prostě nesaje :nevim: Přes kloboučky se přicucne, někdy i bez nich, ale po třech nasátích usíná a neprobere ho absolutně nic…no a když ho položím do postele, tak se vzbudí a řve, že má hlad…a stále do kola :,(
Takže jsem to začala dělat tak, že odsávám a dokrmuju stylem když mám celou dávku MM, dostane ji, když ne, má UM. Teď má asi období spurtu protože chce jíst každé 2,max. 3 hoďky.
Vzdala jsem noční odsávání - jednak z důvodu, že na jedno odsátí vytáhnu tak max.20ml z obou prsou (rady tipu nahřívat, pít kojo čaj, ricinus commulis atp. nepotřebuju, zkusila jsem všechno snad), odsávám 20 minut - z toho těch 10 určitě jede odsávačka (ruční od aventu) „naprázdno“ a dalších 30 minut ho krmím a přebaluju…prostě jsem byla ráno jak přejetá traktorem, unavená…takže jsem to vzdala. Bohužel to ale vzdávám i přes den, protože se mi prostě mlíko nespouští - ca celý den odsaju tak 100ml, což je momentálně jedna dávka.
Smiřuji se s tím, že končím s „kojením“ a nastupuji na UM…kolik ho ale dávat? Teď dávám 100ml, pije někdy 10, ale spíš tak 20 minut, občas mu to teče okolo, takže bryndák je celej mokrej, občas pak ještě ublinkne, no někdy se i poblinká. Tak jestli nedávám moc??? Kolik jste dávaly vy?
A ještě dotaz - dávám pokaždé odříhnout, ale buď to neumí, nebo nevím :nevim:, ale za celou dobu si krknul tak 6×…Beru ho na ruce, zádama k sobě, ruku pod zadeček a chodím s ním doma…ale nevím jak dlouho to mám praktikovat, protože než si krkne mohla bych s ním chodit taky 3 dny…spíš si většinou trošku ublinke. Znamená to ublinkutí něco??? Asi je to napsané zmateně, snažím se rychle, než se probudí, budu ráda za jakoukoliv radu a zkušenost…
a jestli chce někdo odsuzovat moji snahu kojit nekojit, nemusí psát vůbec, já se snažila, ale zázraky neumím… 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
3.8.12 17:42

Piti u takoveho miminka byva i v kratsich intervalech, ja kojila do dvou mesicu co hodinu, nebo hodinu a pul. Co dve aztri hodky je v pohode. Prikladej ho casteji a zvysi se ti tvorba mlecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
3.8.12 17:44

Kolik vazi? Mel by vypit 150-180ml na kg
Pokud vypije min tak dokrmuj tim odstrikanym nebo UM. Vaz ho pred a po kojeni. Pokud chces prestat kojit tak mu davej tolik um jak jsem psala. Zhruba tech 150ml na kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 17:44

@Janichka Naco přikládat, když neumí sát??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.12 17:46

Porodni 3,25kg, na kontrole v 16ti dnech měl 3,54…od začátku jsme spíše ale na UM :,( :?

• Citovat
  • Upravit
sad 1
3.8.12 17:47

Ahoj, na každém UM máš tabulku, kolik by toho mělo sníst tak staré mimi. Od toho bych se trochu odpíchla, ale nejsem zastáncem tabulkového dodržování. Dej mu tolik, kolik vypije, tak aby se zasytil.
Jinak, co se týká kojení, odsávání, chápu, je to náročné. I já odsávám a odstříkávám a podávám láhví. Jestli je to pro tebe tolik omezující, vyprdni se na to. Já to zvládám, zatím. Obnáší to ale opravdu při nočním krmení prostě aspoň jednou za noc odstříkat. Protože mám pořád zničené prsa, musím spíše odstříkávat. Odsávám tak jednou zan 2 dny. Bez častého odsávání a odstříkávání se ti bohužel ale mléko nerozjede. Já vždy napřed ručně trochu odstříkala, aby se mléko rozjelo, a pak najela odsávačkou. Ale každému prostě není dáno kojit. Já mám zase mléka dost, ale prsa to nezvládají, takže jednou denně dávám UM, jednou v noci, zbytek MM, aby to nebyl na ty prsa takový nápor.

Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.12 17:47

A z porodnice jsme šli s váhou 3,1kg

• Citovat
  • Upravit
6956
3.8.12 17:48

Pokud se neprisava vubec tak se na to vykasli :nevim: at se zbytecne nestresujes. Krkani se dite casem nauci, nase mala do dvou mesicu nekrkala a ted rika jako blazen.
Ublinknuti je normalni, pokud neblije moc a obloukem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 17:54

@sad 1 14dní v kuse jsem jela max. po třech hodinách - vstát, udělat kojo čaj, horká sprcha + masáž, odsávání, pak vzbudit, přebalit, připravit jídlo, nakrmit, uložit, a pořád dokola… do toho piju meltu, papam vitamíny, snažím se jíst zdravě, měla jsem homeopatika, krom horké sprchy jsem prsa i nahřívala horkou žínkou přímo během kojení…a dýl to už fakt nevydržím, výsledek žádný, pořád mi jede odsávačka vesměs naprázdno :,( Teda první 2/3 minutky to „stříká“, pak už nic, max. kapičky… :,( Takže shrnuto jsem nevyspalá, ubrečená a nadávám si, jak jsem „špatná máma“…moc ti závidím mlíčko, ale holt každý má asi něco, viď…

• Citovat
  • Upravit
1563
3.8.12 17:59
@Anonymní píše:
Ahojky, potřebuju rady. Mám doma 3týdenního chlapečka narozeného o 3 týdny dřív plánovaným CS. Z porodnice jsme šli s dokrkmem nutrilonu, malej prostě nesaje :nevim: Přes kloboučky se přicucne, někdy i bez nich, ale po třech nasátích usíná a neprobere ho absolutně nic…no a když ho položím do postele, tak se vzbudí a řve, že má hlad…a stále do kola :,(
Takže jsem to začala dělat tak, že odsávám a dokrmuju stylem když mám celou dávku MM, dostane ji, když ne, má UM. Teď má asi období spurtu protože chce jíst každé 2,max. 3 hoďky.
Vzdala jsem noční odsávání - jednak z důvodu, že na jedno odsátí vytáhnu tak max.20ml z obou prsou (rady tipu nahřívat, pít kojo čaj, ricinus commulis atp. nepotřebuju, zkusila jsem všechno snad), odsávám 20 minut - z toho těch 10 určitě jede odsávačka (ruční od aventu) „naprázdno“ a dalších 30 minut ho krmím a přebaluju…prostě jsem byla ráno jak přejetá traktorem, unavená…takže jsem to vzdala. Bohužel to ale vzdávám i přes den, protože se mi prostě mlíko nespouští - ca celý den odsaju tak 100ml, což je momentálně jedna dávka.
Smiřuji se s tím, že končím s „kojením“ a nastupuji na UM…kolik ho ale dávat? Teď dávám 100ml, pije někdy 10, ale spíš tak 20 minut, občas mu to teče okolo, takže bryndák je celej mokrej, občas pak ještě ublinkne, no někdy se i poblinká. Tak jestli nedávám moc??? Kolik jste dávaly vy?
A ještě dotaz - dávám pokaždé odříhnout, ale buď to neumí, nebo nevím :nevim:, ale za celou dobu si krknul tak 6×…Beru ho na ruce, zádama k sobě, ruku pod zadeček a chodím s ním doma…ale nevím jak dlouho to mám praktikovat, protože než si krkne mohla bych s ním chodit taky 3 dny…spíš si většinou trošku ublinke. Znamená to ublinkutí něco??? Asi je to napsané zmateně, snažím se rychle, než se probudí, budu ráda za jakoukoliv radu a zkušenost…
a jestli chce někdo odsuzovat moji snahu kojit nekojit, nemusí psát vůbec, já se snažila, ale zázraky neumím… 8o

Ahoj připadá mi jako bych to psala já, už při odchodu z porodnice s malým jsme odcházeli s Nutrilonem, malej se nepřisával, věčně usínal (žloutenka), doma jsme bojovali, pila jsem meltu, koko čaje, cpala homeopatika a všeci do mě hustili že musím kojit, takže jsem se dostala do stresu že to nešlo a tím tuplem mlíko ubývalo, nakonec jsme plně přešli na UM, a já i malý jsme spokojení :)malej má skoro 5.měsíců a tím že je na UM ještě neumřel :mrgreen: takže pokud to opravdu nejde nelámej to přes koleno, navíc pokud jsi ve stresu ty i mimčo, to tomu nepřidá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
3.8.12 18:01

Jinak pokud neblinká moc jen si trošku ublinkne to je normální…já máleho dávám čelem k sobě na rameno plínu, malého k sobě čelem a čekáme dokud neříhne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 18:10

Tak to jsem ráda, že někdo ví, o čem mluvím… a od jakého tt jste plně na UM? Ona to do mě hustí i dětská dr., ať kojím, kojím, kojím… :?
S tím blinkáním, většinou jen ublinkne, ale stane se i, že třebas třikrát po sobě ze sebe vychrlí kus mlíka… :?:
A ještě dotaz - jak poznám, že je najezený??

• Citovat
  • Upravit
sad 1
3.8.12 18:24
@Anonymní píše:
Tak to jsem ráda, že někdo ví, o čem mluvím… a od jakého tt jste plně na UM? Ona to do mě hustí i dětská dr., ať kojím, kojím, kojím… :?
S tím blinkáním, většinou jen ublinkne, ale stane se i, že třebas třikrát po sobě ze sebe vychrlí kus mlíka… :?:
A ještě dotaz - jak poznám, že je najezený??

Tak moje dr. do mě vůbec nehustí, ať kojím, tvrdí, že kojení musí být příjemné a pokud z nějakého důvodu není, netřeba si tím lámat hlavu. Víš, že jsi udělala, co jsi mohla, a hotovo. Prostě důležitější je spokojená máma a spokojené miminko.
Jinak to, že mám mléko, to je sice fajn, ale k čemu mi to je, když nedělám nic jiného od narození malé, než léčím bradavky. Teď mám taky zánět prsa, nic příjemného. Taky nevím, jak dlouho to vydržím. Ale pokid mě to začne moc omezovat, přejdu na Sunar úplně. Zatím ale odstříkávám jen co 4-5 hodin, čili 5×/24 hodin, což je pro mě zatím ok.

No drž se a nestresuj se, nevěšhlavu, nejsi špatná máma. To, že dáváš dítěti UM z tebe špatnou mámu nedělá a rozhodně nebude méně zdravé. Já jsem kojená nebyla ajsem zdravější jak moje kámošky, které byly. Takže klid. Ten čas, který jsi věnovala těm snahám kojit, věnuj prckovi a bude to mnohem lepší.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
3.8.12 18:25

Moje malá když má dost, tak tu flašku vyhazuje jazykem, nebo řestává pít a jen to dudá jak dudu kdyby měla :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1083
3.8.12 18:26

Ahoj, já nekojím vůbec a nekojila jsem. Malá je na UM od narození. Je nedonošená a krmení nám určuje doktorka. Teď má 3 měsíce váží 4100g, nevím co říká tabulka ale mám dávat 6-7× 90ml. Na odříhnutí je to horší, někdy neděláme nic a jde to a někdy nám pomůže položit na cca 5 minut a pak znovu pochovat.
Snad jsem trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna