Nechce sát z prsu

1235
2.8.12 19:19

Nechce sát z prsu

Ahoj maminky, mam takovy problem. Mam 9 denního chlapecka. V porodnici jsem maleho prikladala co tri hodiny a nez nas propustili tak se mi posledni den udelalo mlicko. Malej pil sice 10 - 20ml, ale bylo to spis tim ze ho tam vic nebylo. Doporucili mi koupit si Nutrilon na dokrmy a zaroven mi ukazali jak krmit z lahve.Doma se malej prisal, ale nic nevypil, takze jsem to 2 dny resila dokrmem. Bohuzel si myslim, ze si na lahvicky moc rychle zvykl a ted kdyz se prisaje, tak vypije cca 10 ml, a pak se odpoji. Prikladam ho u kazdeho krmeni a necham ho tak 15min prisateho.Neco vypije ale nakonec to skonci lahvickou :( Mliko jsem zacinala odstrikavat jelikoz ho mam plno a samovolne tece, tak mu aspon davam to. Ovsem byla bych rada, kdyby zacal poradne sat.Kdyz jsem byla tehotna, tak jsem kojit vubec nechtela, ale ted je mi to lito, a pripada mi, ze jsem neschopna :( Mate nektera stejny problem, A jak to resit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
2.8.12 19:26

To se bohužel stává, dítě je zmatené lahví, nechápu, proč v porodnici nedali dokrm jinou metodou, ale co už. Prostuduj si to tady – http://kojeni.net/databaze.php?…, ve zkratce máš tyto možnost – vytrvat, krmit vždy nejprve z prsa a pak dokrmit jen mírně (aby byl zas brzo hlad) a to nikoliv lahví, ale stříkačkou nebo hadičkou po prstu. Další možnost je zkusit kojící kloboučky, mají víc tvar jako flaška a mohl by z nich sát lépe, ale bylo by lepší to zvládnout bez nic. Poslední možnost je suplementor a postupně ubírat průtok hadičkou – http://www.medela.cz/…lementor.php, díky němu by snáze získal mléko z prsu a postupně se začal víc snažit sát.

Jinak určitě kontaktuj laktační poradkyni, seznam zde – http://kojeni.cz/poradci.php, poradí ti co a jak, někdy pomůže i drobný hmat, úprava polohy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.8.12 19:36

@PetulkaKol já měla málo mléka, takže jsem taky kojila a dokrmovala, dnes je v nabídce plno saviček, které nutí dítě sát jako z prsu, já používala http://www.mall.cz/…2n-1ks-150ml a nebyl sebemenší problém, nakojila jsem a dokrmila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
2.8.12 20:02

Dcera nastesti nemela problem s prechodem od prsa k lahvi a zpet, ale treba lahvicky Tommee Tippee maji savicku dost podobnou prsu a jsou cenove mnohem prijatelnejsi nez medela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.8.12 20:02
@berry4 píše:
@PetulkaKol já měla málo mléka, takže jsem taky kojila a dokrmovala, dnes je v nabídce plno saviček, které nutí dítě sát jako z prsu, já používala http://www.mall.cz/…2n-1ks-150ml a nebyl sebemenší problém, nakojila jsem a dokrmila.

Tyhle lahvičky taky můžu jen doporučit. Mě donutila na lahvičku doktorka hned (místo aby mi poradila, ať častěji přikládám :roll: ), naštěstí se syn neodstavil a částečně kojíme pořád. Zkoušeli jsme i jiné značky, ale po nich mi odmítal prso, tady ten problém nikdy nenastal. Mimčo má pusinku postavenou stejně jako u prsa. :palec:

• Citovat
  • Upravit
3249
2.8.12 20:05

Mně se malá nechytla, protože má vadu na srdíčku a prostě to neutáhla. Bohužel v porodnici slavný doktoři na to nepřišli i když to slyšet muselo být hned po narození, a chudáka nutili a nutili:-( musela jsem doma odstříkávat, dva měsíce neutáhla ani flašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
2.8.12 20:21

Doporučila bych laktační poradkyni.. navštíví tě, uvidí jak se prcek chová u prsa, může poupravit techniku, nejlíp poradí co a jak dál ;)
@Billi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.8.12 20:29

Mě malej nepil 3 dny v porodnici…bylo to tím, že nevěděl co po něm chci… dávej mu cumlat tvůj malíček…a dokrmy V ŽÁDNÝM PŘÍPADĚ nedávej z lahce a nedávej mu ani cumel do konce 6 nedělí totiž může „zapomenout“ na techniku sání z prsu…jelikož z lahve je uplně jiné a nemusí se ani snažit, aby něco teklo!!! musíš mu dávat ze stříkačky…taky jsem ho tak dokrmovala a NECHÁPU, jakto, že ti to v porodnici neřekli…pokud chceš kojit vyhoď flašky a vytáhni stříkačku. nasaje ti malíček a do koutku mu strčíš konec stříkačky a pomalu mu pouštíš mlíko… každopádně mlíko hodně odstříkávej a i v noci… za 3 týdny příjde krize…a bude mlíka málo…a ty musíš zařídit svou pílí, aby se trořilo víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.8.12 20:32

asi tak

A byl plně kojen do 6 měsíců… jen to nevzdát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.8.12 20:38

Já bych se teda flašce vyhnula úplně, to, že to vašim dětem kojení nezmátlo, ještě neznamená, že je to zásluha savičky, některé děti na to prostě nejsou náchylné a sají jakkoliv z čehokoliv… Z flašky se prostě pije jinak, než z prsu, prso se prakticky nasaje až skoro do krku a mléko se z něj vymačkává jazykem, kdežto u flašky hraje hlavní roli podtlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.8.12 20:42

Přesně tak, zahoď flašky a použij jen stříkačku přes prst, ať se malý snaží tahat sám. Fakt mě mrzí, že v některých porodnicích dokážou kojení takhle zkazit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
2.8.12 20:51
@PetulkaKol píše:
Ahoj maminky, mam takovy problem. Mam 9 denního chlapecka. V porodnici jsem maleho prikladala co tri hodiny a nez nas propustili tak se mi posledni den udelalo mlicko. Malej pil sice 10 - 20ml, ale bylo to spis tim ze ho tam vic nebylo. Doporucili mi koupit si Nutrilon na dokrmy a zaroven mi ukazali jak krmit z lahve.Doma se malej prisal, ale nic nevypil, takze jsem to 2 dny resila dokrmem. Bohuzel si myslim, ze si na lahvicky moc rychle zvykl a ted kdyz se prisaje, tak vypije cca 10 ml, a pak se odpoji. Prikladam ho u kazdeho krmeni a necham ho tak 15min prisateho.Neco vypije ale nakonec to skonci lahvickou :( Mliko jsem zacinala odstrikavat jelikoz ho mam plno a samovolne tece, tak mu aspon davam to. Ovsem byla bych rada, kdyby zacal poradne sat.Kdyz jsem byla tehotna, tak jsem kojit vubec nechtela, ale ted je mi to lito, a pripada mi, ze jsem neschopna :( Mate nektera stejny problem, A jak to resit???

Nechápu proč v některých porodnicích hned cpou Nutrilon, asi mají provize z prodeje..Zkus jinou polohu, dávej pozor aby se mu sálo pohodlně, tj. neměl zabořený nos a mohl dýchat. Mě vubec nešlo kojit na madonku, tak jsem zkoušela polohu na tanečníka, fotbalistu a tak mi teprve začal sát a pije tak do ted. Kojení mi vubec nešlo, byla jsem v porodnici o dva dny dýl, abych se to naučila, stříkali mu při kojení i do pusy mléko stříkačkou (řekni třeba manželovi), on se pak víc přisál a líp sál, když cítil, že mu tam něco teče a pak to už šlo.
tady jsou ty polohy
http://www.kojeni.cz/texty.php?…
hodně štěstí a nevzdávej to :-) a neboj nejsi neschopná, to se stane každý druhý ale některý to vzdají a některé ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
2.8.12 21:04

Ahoj maminky. my jsme v nemocnici odsávali a dokrmovali ze stříkačky. to jsme ještě dělali měsíc doma plus kojení jednou za čas. Je to dost časově náročný-dvacet minut kojit, deset odsát a pak deset dokrmit. tak proto jsem nekojila pokaždé a v noci jen z lahvičky. vím že je to chyba, ale malej nemá tolik síly nebo co že si nevytáhne celou dávku co by měl z prsa a po dvaceti minutách by pořád pil tak by to mohlo být nakonec i hodinu, než by se napil. Máme tu flaštičku meledu. Myslíte, že je nějaká šance, aby si malej vytáhl to co potřebuje? závidím maminkám co mají odkojíno za deset minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.8.12 21:07

Ihned bych se být tebou obrátila na laktační poradkyni, surfni po netu a najdeš určitě kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.8.12 21:14

@Janeynka když budeš kojit v poloze fotbalisty a máš elektronickou odsávačku…tak v klidu odstříkáš mlíko u kojení a dokonce víc a rychleji, protože spouštecí reflex působí na obě prsa…já to tak dělám teď v jeho 7 měsících… přes den kojím 2× fotbalově a přiložím odsávačku na druhé prso, protože už se mi dělá přesně tolik mléka kolik vypije a nejde jinak odsát, jen když mi on spustí reflex. najednou to stříká :-) a večer před spaním má svou milovanou kaši z MM :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová