Nechce sát z prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2021
4.8.12 14:38

A nemohla bych udělat vyjímku a odsát, mám tu flašku od meledy jak vypadá jak prso, takže musí taky zabrat aby teklo. stejně mu z ní budu muset dávat čajík na prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.8.12 14:47

@Janeynka to je přece stále jen na tobě, my tu jen radíme, co bychom dělaly my ale záleží na tobě. Flašku bych si klidně vzala ale pokud by byla možnost, prostě bych radši nakojila, ať si malej zvykne. Je to jen na tobě, jak se rozhodneš ale já tomuhle vůbec nerozumím, kdyby mu nestačilo tvoje mléko a dokrmovala bys umělým, tak bych to snad chápala ale dokrmovat z flašky vlasntím mlékem, to mi nejde do hlavy a opravdu bych chtěla vidět ty chytráky, co ti tohle nacpali do hlavy…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
4.8.12 16:01

Oni to mysleli asi tak že neměl sílu si to vytáhnout sám, tak že mu tím pomůžu aby přibral jak má a nemusela bych ho krmit hodinu, protože v nemocnici říkali že krmit tak minut :cert: max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
4.8.12 16:03

Krmit 30minut maximálně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
4.8.12 16:23

Hele, jestli si doteď krmila z lahve, tak se jeden den nic nestane, navíc pokud nebudeš mít čas si někam na půl hodiny zalézt ;) Opravdu záleží jen na tobě, my ti můžeme jen poradit co a jak udělat, abys jen kojila. Záleží na tobě, jak se rozhodneš ;)
A kvůli čemu kojíš přes kloboučky? Jinak kojení přes půl hodiny už vážně nemá smysl. To už dítě nepije, ale jen cumá. Ono se to nezdá, ale jak se to mlíko zezačátku spustí, tak ho teče dost… to si musela sama vypozorovat při odstříkávání.
A vážíš ještě prcka po každym jídle?
Jinak se mrkni na www.kojeni.net je tam spousta rad, co se týká kojení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
4.8.12 16:40

Mám asi blbý tvar bradavky, nešla mu dobře chytit tak mi v nemocnici dali klobouček. nevážím ho ale přemýšlím že bych začala sledovat, kdy saje víc a kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
4.8.12 16:43
@Janeynka píše:
Mám asi blbý tvar bradavky, nešla mu dobře chytit tak mi v nemocnici dali klobouček. nevážím ho ale přemýšlím že bych začala sledovat, kdy saje víc a kolik.

asi :roll: jestli máš bradavku normální, vystouplou, tak zkus bez kloboučku. Nebo zavolej laktační poradkyni a ta ti pomůže úplně se všim a poradí, určo líp než my tady, když tě s prckem i uvidí. Nic za to nedáš, max. pár stovek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.8.12 16:50

@Janeynka Nemám čas, takže jen velmi stručně :mrgreen: Moje malá měla taky žloutenku - už teda chápu to dokrmování vlastním mlékem :mrgreen: Právě kvůli té žloutence pořád jenom spala a spala :,( Bylo to strašné - u kojení usnula do pěti minut! nepřibírala, mléko se nedělalo, ptž nepila dostatečně :cert: Bylo to hrozné… PROTO jsem si zavolala laktačku! a ta mi poradila to, co jsem ti už výše popsala - viz moje příspěvky. Dokrmování podle mě bylo na místě, ale už přecházej na samotné kojení, nebo budeš dokrmovat už na pořád! Prostě se neboj, dělej to tak, jak jsem ti napsala (i to částečné odstříkání před kojením, a´t pije hlavně zadní mléko a po kojení ještě odsát zbytky mléka) a uvidíš, že to půjde :kytka: To nevadí, že se v noci budí atd., právě proto ho přikládej dále k prsu - zvýší se ti tím tvorba mléka. Prostě máš mimi, tak se hold v noci nevyspíš a budeš kojit - v noci je to nejprospěšnější :lol: S bradavkama neporadím, to jedině laktačka, ale vím, že většinou kloboučky vadí na tvorbu - není nad kontakt kůži na kůži :mrgreen: čistím koberce, takže jdu makat :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
4.8.12 19:33

Cesta do Brna přece není důvod k nekojení, vždyť nakojit se dá všude, pokud jsi stydlivější typ, tak si zalezeš někam do ústraní, vždycky se místo najde, v nejhorším třeba v autě nebo tak… Čaj „na prdíky“ dáváš proč? Jestli třeba i to není důvod, že ti hůř pije, protože má rozhozený balanc potřeby tekutin a jídla… Kolik mu toho čaje za den dáváš? Plně kojené dítě žádný čaj nepotřebuje.

Já bych ti teda především radila se z cela uklidnit, vyprdnout na nějaké měření a vážení, nesledovat, jak často a jak dlouho dítě pije, prostě vůbec. Prostě ho dej k prsu, dokud bude pít (poznáš podle „pauzy v bradě“ – http://www.youtube.com/watch?…, jakoby nechá chvíli úplně otevřenou pusu), jakmile bude přestávat, podpoř ho stlačením prsu (mléko začne trochu víc téct), pokud ani potom nebude mít už zájem, odpoj ho, strč dudlík a dej spát. Případně pokud by chtěl chovat, chovej. Jestli ti dudlík nebere dobře, zkus jiný tvar a velikost. Kloboučky bych se pokusila odstranit, bradavky máš jen ploché nebo přímo vpáčené? Když je ti např. zima, napřímí se? Pokud ano, alespoň trošku, tak kloboučky s největší pravděpodobností nepotřebuješ. Ale miminko už na ně může být zvyklé, takže je možné, že holý prs nebude umět správně chytit.

Každopádně opět opakuji – laktační poradkyně by ti udělala dobrou službu, určitě by dobře poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
4.8.12 20:18

Čaj mu nedávám každý den, jen když ho bolí bříško a nic nepomáhá. on neumí moji bradavku chytit.jde o to, že on by chtěl prso v puse pořád. když ho pak i přesto odstavím protože se mi zdá že už stejně nic nevypije, tak trochu zakňučí ale pak je klidný. a k tomu po každém kojení tedy odsávám a normálně když jsem nekojila tak jsem odsála tak 110ml. po dvaceti minutách kojení a pak odsátí to bývalo cca 70ml a teď když kojím 30min. tak odsaju jen 40ml a to je bída. čím to? to se mi netvoří tolik mlíka nebo mě vysál? protože i když on by pořád tahal, tak už to tak moc neteče, ale jak říkám, on by cumlal pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
4.8.12 20:24

@Janeynka množství mlíka který odsaješ nevypovídá nic o tom, kolik ho máš. Je jasný, že po kojení odsaješ míň, vždyť to je dobře ne? A jestli i po kojení odsaješ v pohodě 40ml, tak máš mlíka hafo ;) Že neumí chytit bradavku je možná tím kloboučkem. Jestli máš bradavky normální, neměl by být s přisátím problém. Nejvhodnější poloha je na fotbalistu, z boku. Ale s tím vším by ti poradila laktační. Na internetu si můžeš přečíst cokoliv, ale praxe je úplně jiná ;)
Fakt už přestaň přemýšlet, počítat a prostě koj. Když je mimi spokojené, měla bys být taky a ne se stresovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
4.8.12 20:42

No jo no první mimčo, příště bude líp:) děkuju moc a rady a trpělivost! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
4.8.12 21:29
@Janeynka píše:
No jo no první mimčo, příště bude líp:) děkuju moc a rady a trpělivost! :hug:

myslíš? :mrgreen: já dnes byla u kámošky, má týden starýho klučíka a já pomalu nevěděla, jak ho vzít a pochovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.8.12 23:53
@Janeynka píše: Čaj mu nedávám každý den, jen když ho bolí bříško a nic nepomáhá. on neumí moji bradavku chytit.jde o to, že on by chtěl prso v puse pořád. když ho pak i přesto odstavím protože se mi zdá že už stejně nic nevypije, tak trochu zakňučí ale pak je klidný. a k tomu po každém kojení tedy odsávám a normálně když jsem nekojila tak jsem odsála tak 110ml. po dvaceti minutách kojení a pak odsátí to bývalo cca 70ml a teď když kojím 30min. tak odsaju jen 40ml a to je bída. čím to? to se mi netvoří tolik mlíka nebo mě vysál? protože i když on by pořád tahal, tak už to tak moc neteče, ale jak říkám, on by cumlal pořád [/citac
Když po kojení ještě odsaješ 40ml, tak to máš mléka dost! Už kojíš dva měsíce, takže ta tvorba mléka se ustaluje, není to jako v šestinedělí, kdy se pořád tvoří hodně mléka, už se pomalu ustaluje podle potřeb dítěte, proto ti tady všichni radíme, ať už nedokrmuješ a jen kojíš :D Opravdu, zkus to… pro jistotou si ještě odsávej, ať podpoříš tu tvorbu, ale malého jen koj! Jestli se prokojíš přes třetí měsíc, tak už to bude brnkačka, uvidíš :mrgreen: Mě to laktační takhle říkala a měla pravdu :mrgreen:
Některé děti si z maminky dělají dudlík, proto by cumlali pořád :lol:, prostě potřebují tu absolutní blízkost :hug: To se všechno časem upraví - jak začne mít větší zájem o hračky, jak se začne překulovat apod., teď má jen jeden velký zájem - být u maminky :P
S tím Brnem - já osobně si myslím, že je teda mnohem jednodušší nakojit někde v ústraní - je toplo, tak klidně v parku za keříkem na lavičce, nebo v autě,,, než sebou vozit lahev s mlékem a starat se, aby se to v tom teple nezkazilo a ještě to někde ohřívat… to mi příjde lehčí sednout a nakojit 8) Kdyby to bylo starší dítě, tak neřeknu, ale takového prďolku můžeš s klidem beze studu kojit na veřejnosti - to každý pochopí, však se nevyslíkáš do naha :mrgreen:
Kloboučky - malý by se nechytil bez nich, kdybys tu bradavku předtím trochu potahala, aby se napřímila, namazala mlékem, aby mu chutnala??? Zkus to v noci, jak bude ospalý, třeba ho zmátneš… Kámoška kojila přes kloboučky 8měsíců a tky to šlo, takže to zase taková tragédie není :mrgreen:, ale bez nich je to větší pohoda a určitě i příjemější kontakt a na tvorbu mléka je to taky lepší :kytka: přeji ti pěknou neděli a bojuj, vyplatí se to :andel: :kytka: :D :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.8.12 23:55

Jéje, mě se to nějak spojilo všechno dohromady 8o Snad se v tom vyznáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová