Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@edithkaa já bych to tak nehrotila, mě malá občas vypije obě prsa opravdu totálně, že nevymáčknu vůbec nic a přibírá krásně…jak kdy, někdy jí stačí jedno ale třeba teď v těch vedrech vypije obě naráz
@petrul já jsem se ptala jí…proč mu nechce dávat prso…a furt mu dává tu lahev…a má v ní MM ne UM! tady nepadlo jediný slovo o tom, že děti na UM nejsou milovaný…to v žáááádným případě!!! tady se řeší boj o kojení ![]()
Jenže on po kojení vypije ještě třeba 50ml tak asi hlad mít bude
@Verca1989 jo mě taky někdy vypije obě..ale to u ní zřejmě není ten problém…podle mě u toho lenoší… u nás to tak bylo…a od nějakých 2 týdnů se tvoří zadní mlíko…a o to miminům jde…to je ta smetana na přibírání a spokojený bříško… no já chci jen poraadit.. ať dělá každej, jak chce ![]()
@Janeynka dobře ale proč mu dáváš MM z lahve? Proč ho nenecháš pít z prsou?
@Janeynka píše:
Jenže on po kojení vypije ještě třeba 50ml tak asi hlad mít bude
a jak přibírá? Některý jsou prostě nenažraný a dokud to teče, tak pijou ![]()
@edithkaa píše:
@petrul já jsem se ptala jí…proč mu nechce dávat prso…a furt mu dává tu lahev…a má v ní MM ne UM! tady nepadlo jediný slovo o tom, že děti na UM nejsou milovaný…to v žáááádným případě!!! tady se řeší boj o kojení
tím UM jsem to myslela tak, jakože dávají z lahve
Protože si to podala tak, že jen u prsa je dítě šťastné a milované
@petrul to jsem taky chtěla říct, naše malá by pila neustále, kdyby mohla a přitom přibírá teď tak 800 g za měsíc ![]()
@petrul píše:
vykašli se na to, co ti nakecali v porodnici! Na vážení se taky vybodni, žádný dítě nepije nikdy stejnou dávku. Jestli chceš vážit, sečti si co vypije za 24hod a z toho dělej závěry. Že pláče když mu sebereš prso nemusí být hladem, ale třeba chce jen dudlat. Zkus dudlík, klidně víc druhů
Moje řeč, taky bych nevážila a řídila se jen projevem dítěte, max. sledovala množství počůraných plen. Celkové prospívání se pak pozná z hmotnosti na kontrole u dr.
@petrul nechápu, proč mu dává z láhve??? chápeš
když mu dává MM… to nějak nejde dohromady… jen pokud by to bylo občas, když cestuje..proč ne…ale proč to dělá pokaždé? má mu to prso nabízet častěji… kojený děti nevydrží 3 hodiny nepít(ve 2 měsících, když nepije, jak cisterna)…a když u toho lebedí, tak není dostatečně napitý a chce ještě..akorát potřebuje probrat..je ještě malý…já kojila téměř furt, tak u ní je asi ten problém, že ji to nebaví??ho mít furt u prsa…
Jo a druhé prso nabízím kdykoliv, když už první nechce, kdyby náhodou ještě měla hlad… Myslím, že v tom není problém.
@ivuska.h já teda poznám, kdy už je vypité a je třeba dát druhé ![]()
@edithkaa píše:
@petrul nechápu, proč mu dává z láhve??? chápeškdyž mu dává MM… to nějak nejde dohromady… jen pokud by to bylo občas, když cestuje..proč ne…ale proč to dělá pokaždé? má mu to prso nabízet častěji… kojený děti nevydrží 3 hodiny nepít(ve 2 měsících, když nepije, jak cisterna)…a když u toho lebedí, tak není dostatečně napitý a chce ještě..akorát potřebuje probrat..je ještě malý…já kojila téměř furt, tak u ní je asi ten problém, že ji to nebaví??ho mít furt u prsa…
Já mám zkušenost, že ta nejjednodušší rada (= kojit častěji) se leckdy nějak nesetká s pochopením a maminkám se kojení po hodině a půl zdá moc časté
Asi je to tím, jak v porodnici razí ty tříhodinové intervaly…
Náš přibírá tak 200g týdně. ale to je tím, že mu dávám tolik kolik by měl vypít podle váhy. nevím, jak bude přibírat když ho nebudu dokrmovat. bojím se že bude pořád nedopitej, takže když by plakal, tak mu zkusím dát dudel a když nepomuže tak mu dám zase prso? v nemocnici mi prvně říkali že mám z jednoho prsa a pak z druhýho odsát a dokrmit. pak říkali že mám z obou a kdyby neměl dost tak mu dát odsátý. takže to mi říkala i laktační a já fakt nevím.